Start 9 Produktnyheter 9 NIBE S1256 – Det bästa NIBE har gjort, någonsin!

NIBE S1256 – Det bästa NIBE har gjort, någonsin!

jul 4, 2023

NIBE S1256 representerar den senaste banbrytande teknologin från NIBE och markerar en milstolpe i utvecklingen av bergvärmepumpar. Med sin intelligenta inverterstyrning, integrerade varmvattenberedare och miljövänliga köldmedium tar NIBE S1256 uppvärmning till en ny nivå av effektivitet och hållbarhet.

Boka ett platsbesök

Boka ett kostnadsfritt platsbesök med en energiexpert. Då genomför vi en helt oberoende byggnadsöversikt och tar fram rätt modell utifrån dina behov. Du kan även ringa oss nu direkt på 042-125200 om du har frågor eller funderingar.

Fördelar med NIBE S1256

1. Hög energieffektivitet: 

Med en imponerande årsvärmefaktor på upp till 6,22 i SCOP erbjuder NIBE S1256 enastående energieffektivitet. Det innebär hög effekt och minimala driftskostnader för att hålla ditt hem varmt och bekvämt.

NIBE S1256 är samtidigt utrustad med en avancerad inverterstyrd kompressor, vilket innebär att värmepumpen kan anpassa sig dynamiskt och effektivt efter det rådande värmebehovet i ditt hem. Genom att justera kompressorvarvtalet i realtid kan den leverera precis rätt mängd värme, vilket resulterar i minimerad energiförbrukning och maximal effektivitet.

2. Stor varmvattenkapacitet: 

En av de mest framstående egenskaperna hos NIBE S1256 är bergvärmepumpens kapacitet att lagra upp till cirka 300 liter varmvatten. Denna generösa lagringskapacitet gör det möjligt för hushållet att njuta av en konstant tillgång till varmvatten för olika ändamål, från bad och dusch till hushållssysslor, utan att kompromissa med prestanda eller effektivitet.

S1256 är optimerad för att möta varmvattenbehoven för bostäder upp till cirka 400 m2. Oavsett om det är ett stort familjehem eller en fastighet med hög varmvattenanvändning, har S1256 kapacitet att leverera tillräckligt med varmvatten.

3. Smart teknologi för uppkopplade hem:

NIBE S1256 introducerar en nivå av smart teknologi som inte bara förändrar hur vi upplever uppvärmningssystem utan också lägger grunden för ett sömlöst och intelligent hem. Här nedan utforskar vi de nyckelfunktioner som definierar S1256:s roll som en banbrytande lösning för uppkopplade hem:

  1. Inbyggd Wifi-uppkoppling: S1256 är utrustad med inbyggd wifi-uppkoppling, vilket skapar en ständig och pålitlig länk mellan värmepump och hemnätverk. Detta möjliggör fjärrövervakning och kontroll av värmesystemet från praktiskt taget var som helst via en användarvänlig app, vilket ger dig flexibilitet och kontroll över ditt uppvärmningssystem.
  2. Trådlösa tillbehör och hemautomation: S1256 är kompatibel med trådlösa tillbehör och andra enheter för hemautomation. Genom att integrera värmepumpen i ditt smarta hem-ekosystem kan du styra och övervaka inte bara uppvärmningen utan också andra aspekter av ditt hem, som belysning, säkerhetssystem och mer. Detta skapar en enhetlig och smidig användarupplevelse.
  3. Automatisk justering av inomhusklimat: Den smarta teknologin i S1256 sträcker sig bortom en enkel fjärrkontroll. Värmepumpen har kapacitet att automatiskt anpassa inomhusklimatet baserat på förinställda preferenser och aktuella förhållanden. Denna förmåga att självständigt anpassa sig till din livsstil ökar inte bara bekvämligheten utan bidrar också till energibesparingar.
  4. Notifikationer och driftstatus: Genom användning av den integrerade appen får du löpande notifikationer om driftsstatus och eventuella avvikelser i värmesystemet. Detta möjliggör snabb respons på eventuella problem och säkerställer att systemet fungerar smidigt och effektivt över tid.
  5. Användarvänlig touchscreen och röststyrning: S1256 är utrustad med en användarvänlig touchscreen med färgdisplay som ger enkel och intuitiv navigation genom olika inställningar. Dessutom stöder den röststyrning med kompatibla röstassistenter som Google Home, vilket ytterligare ökar tillgängligheten och användarvänligheten.

Denna smarta teknologi för uppkopplade hem sätter NIBE S1256 i spetsen för moderna uppvärmningssystem. Den skapar inte bara en behaglig och anpassningsbar inomhusmiljö utan ger också användarna möjlighet att optimera energiförbrukningen och minska driftskostnaderna genom övervakning och styrning i realtid. NIBE S1256 erbjuder helt enkelt mer än bara uppvärmning – den erbjuder en integrerad lösning för det smarta hemmet.

4. Miljövänligt köldmedium: 

S1256 använder ett nytt, mer miljövänligt köldmedium, vilket minimerar värmepumpens påverkan på naturen. Det är ett steg framåt mot hållbar uppvärmning och ansvarsfull energianvändning.

Genom att omfamna miljövänliga köldmedier stödjer S1256 användarens ambitioner att bidra till klimatmål och miljöcertifieringar. Detta gör produkten till ett val som går hand i hand med hållbara livsstilsval och globala initiativ för att bekämpa klimatförändringar.

NIBE S1256 visar vägen för en grönare framtid inom uppvärmningsteknologin. Genom att prioritera miljövänliga köldmedier visar NIBE S1256 inte bara teknisk excellens utan även ett engagemang för hållbara och planetvänliga lösningar för våra energibehov.

5. Integrerad varmvattenberedare:

S1256:s integrerade varmvattenberedare är konstruerad för att optimera lagringskapaciteten och säkerställa en tillgänglig och konstant varmvattenförsörjning. Med en imponerande lagringskapacitet på upp till 300 liter möjliggör S1256 användning av varmvatten för flera ändamål i hushållet utan att kompromissa med prestanda eller väntetid.

Genom att kombinera hög energieffektivitet med den inbyggda varmvattenberedaren kan S1256 snabbt producera varmvatten på begäran. Den flexibla och anpassningsbara produktionen säkerställer att användarna har tillgång till varmvatten när det behövs, vilket ökar bekvämligheten och effektiviteten i hushållet.

6. Låg ljudnivå

NIBE S1256 är särskilt utformad med tanke på ljudkomfort och integrerar skandinavisk designestetik för att minska ljudnivån under drift. Detta gör den till en idealisk lösning för alla typer av boenden, där tyst drift är avgörande för en harmonisk boendemiljö.

S1256 inverterstyrda kompressor bidrar till att minimera ljudnivån genom att optimera kompressorns hastighet efter det faktiska värmebehovet. Detta gör att värmepumpen kan fungera effektivt och tyst samtidigt.

Genom att prioritera bekvämlighet och hänsyn till boendemiljön strävar NIBE S1256 efter att göra varmvattenproduktion och uppvärmning till en smidig och njutbar process i varje hem.

Specifikationer för NIBE S1256

NIBE S1256 är anpassad för hus upp till cirka 400 m2 och finns i tre effektstorlekar; 1,5–8 kW, 3-13 kW och 4-18 kW. Nedan följer specifikationerna för varje enskild storlek: 

Specifikationerna för NIBE S1256-8:

Höjd: 1800 mm

Bredd: 600 mm

Djup: 620 mm

Nettovikt: 231 kg

Köldmediemängd, CO₂ ekvivalent: 0,54 ton

Systemets effektivitetsklass rumsuppvärmning, 55 °C: A+++

Effektivitetsklass varmvattenberedning: A+

Produktens effektivitetsklass rumsuppvärmning, 55 °C: A+++

Produktens effektivitetsklass rumsuppvärmning, 35 °C: A+++

Systemets effektivitetsklass rumsuppvärmning, 35 °C: A+++

Deklarerad tapprofil: XL

Volym varmvattenberedare: 180 liter

Specifikationerna för NIBE S1256-13:

Höjd: 1800 mm

Bredd: 600 mm

Djup: 620 mm

Nettovikt: 245 kg

Köldmediemängd, CO₂ ekvivalent: 0,68 ton

Systemets effektivitetsklass rumsuppvärmning, 55 °C: A+++

Effektivitetsklass varmvattenberedning: A+

Produktens effektivitetsklass rumsuppvärmning, 55 °C: A+++

Produktens effektivitetsklass rumsuppvärmning, 35 °C: A+++

Systemets effektivitetsklass rumsuppvärmning, 35 °C: A+++

Deklarerad tapprofil: XL

Volym varmvattenberedare: 180 liter

Specifikationerna för NIBE S1256-18:

Höjd: 1800 mm

Bredd: 600 mm

Djup: 620 mm

Nettovikt: 250 kg

Köldmediemängd, CO₂ ekvivalent: 0,82 ton

Systemets effektivitetsklass rumsuppvärmning, 55 °C: A+++

Effektivitetsklass varmvattenberedning: A+

Produktens effektivitetsklass rumsuppvärmning, 55 °C: A+++

Produktens effektivitetsklass rumsuppvärmning, 35 °C: A+++

Systemets effektivitetsklass rumsuppvärmning, 35 °C: A+++

Deklarerad tapprofil: XL

Volym varmvattenberedare: 180 liter

Vill du ha en offert på NIBE S1256 inklusive installation?

Är du ute efter en NIBE S1256  inklusive installation i Skåne? Då kan vi på Varmitek ta fram en offert och eventuellt komma ut på ett förberedande besök om det behövs. Klicka på boka platsbesök och fyll i formuläret så återkommer våra experter till dig. 

Kontaktinformation

Telefon: 042-12 52 00
Mejl: info@varmitek.se

Telefontider:

09:00 – 16:00 (Helgfri vardag)

Firmainformation

Varmitek Energisystem AB
Org. nr: 556389-1042

Fler kategorier

Här nedan hittar du fler inläggskategorier:

Senaste nyheter

Här nedan kan du se våra senaste nyheter.

Boka ett platsbesök

Boka ett kostnadsfritt platsbesök med en energiexpert. Då genomför vi en helt oberoende byggnadsöversikt och tar fram rätt lösning utifrån dina behov. Du kan även ringa oss nu direkt på 042-125200 om du har frågor eller funderingar.

Vad våra kunder säger:

Våra Kundlöften:

Nöjd-Kundgaranti

Vi är besatta av kundnöjdhet. Därför har vi, tillsammans med våra kunder, tagit fram en checklista som vi levererar på till 100%.

En Wow-upplevelse

Vi sköter projektet från start till mål. Med oss får du en kundresa utan frågetecken där vi levererar på vårt löfte och överträffar förväntningar.

Trygghet i alla led

Vi är en certifierad installatör som enbart arbetar med kvalitativa produkter, trygga garantier och alltid är där med service & support.

Vi är medlemmar i:

Branschorganisationen för tillverkare, importörer, samt serviceföretag inom frys-, kyl- och värmepumpbranschen. 

Vi är medlemmar i:

Svensk Solenergi är en branschförening med cirka 400 medlemsföretag. Tillsammans representerar vi den svenska solenergibranschen.

Vi är certifierade av Incert:

Installations Certifiering i Stockholm AB (INCERT) bedriver verksamhet omfattande certifiering av personer och företag verksamma inom installationsområdet i bygg- och anläggningsbranschen.

Relaterade nyheter

Detta står vi för!

Trygg support

Vi strävar efter att erbjuda snabb och pålitlig hjälp när du behöver det som mest.

Service & underhåll

Vi erbjuder alltid service och underhåll, vilket ger dig trygghet och komfort genom åren.

Inga dolda kostnader

Du kommer aldrig att överraskas av en räkning du inte förväntade dig.

Certifierade installatörer

Våra installatörer är kylcertifierade och säkerställer en professionell och pålitlig installation.

Välkända varumärken

Vi erbjuder endast välkända varumärken för att säkerställa hög kvalitet och effektivitet.

Trygga garantier

Vår dedikation till kvalitet och pålitlighet sträcker sig även till våra garantier.

Kunden först, alltid

Vi strävar efter att överträffa dina förväntningar genom exceptionell personlig service.

Nöjd-kundgaranti

Vi har, tillsammans med våra kunder, tagit fram en checklista som vi levererar på till 100%.

35 års erfarenhet och 1000-tals nöjda kunder

När vi startade år 1989 tillverkade vi egna bergvärmepumpar under vårt egna varumärke, Varmitek. Idag är vi en erkänd oberoende installatör och leverantör av klimatsmarta värmepumpar! Under alla år har vi hjälpt 1000-tals kunder att effektivsera sina uppvärmningskostnader.

Vi är på ständig jakt efter duktiga och erfarna medarbetare!

Vår passion är att leverera kvalitativa energilösningar som inte bara fungerar, utan också överträffar förväntningarna. För att göra detta behöver vi ett engagerat team som brinner för miljö, energi och att skapa en ”wow-upplevelse”.

solen med helheten i fokus