Värmepumpar för större projekt

Vid större installationer av värmepumpar behövs erfarenhet och spetskompetens. Vi behöver genomföra nogranna dimensioneringar för att säkerställa driften på lång sikt utan komplikationer. Under åren har vi installerat värmepumpar på större bostadsrättsföreningar, fastighetsbolag, föreningar och skolor. Det är en gynnsam installation som kan inbringa stora besparingar, både vad gäller miljö och plånbok. 

Hur det funkar?

Vi gör det enkelt att välja förnybar energi

Platsbesök

Vi gör en analys av er nuvarande driftlösning

Offert

Vi skickar en tydlig och nyckelfärdig offert

Installation

Vi genomför en certifierad installation

Vad du får!

Förnybar energi som sparar pengar

Detta gäller vid större värmepumpsinstallationer.

Dimensionering av anläggning:

För att säkerställa driften gör vi nogranna analyser av nuläget, besparing, produkt och effekt. Det är viktigt att komma fram till en lösning som håller på sikt, är kostnadseffektiv och kvalitativ. Därför för vi ofta dialoger om fördelar med bergvärmepumpar, frånluftsvärmepumpar och luft-vattenvärmepumpar. Vi tar fram den lösning som är bäst för er, ut efter dimensionering och förbrukning.

Val av värmepump:

Idag finns det ett stort urval av värmepumpar från olika leverantörer och tillverkare. Vi förespråkar NIBE och CTC, de har kvalitativa värmepumpar som håller under många år. Det är alltid enkelt att få fram reservdelar vid eventuella driftstörningar och deras support är världsklass. Förr installerade vi flest bergvärmepumpar, men på senare år har luft-vattenvärmepumpen blivit allt mer populär. Vi brukar installera flera luft-vattenvärmepumpar bredvid varandra för att nå upp till den förbrukning som behövs. Samtidigt är luft-vattenvärmepumpen enkel att installera, vilket minskar de initiala kostanderna för installation. Vi lämnar gärna referenser på större och liknande projekt vid förfrågan.

Service och support:

När vi har genomfört installationen behöver värmepumparna kontinuerlig översikt och service för att fungera på topp. Det har en stor påverkan på driften och livslängden. Vi genomför ofta service vart annat år för att säkerställa driften. När värmepumpen är driftsatt finns vi alltid kvar med support och hjälp om förändringar eller komplikationer uppstår.

 

Vi installerar värmepumpar till:

Bostadsrättsföreningar och samfälligheter.

Vi har installerat värmepumpar till bostadsrättföreningar och samfälligheter. Det är en mycket gynnsam installation som sparar pengar och fötbättrar klimatet. Under senare år har vi genomfört flera byten från fjärrvärme till värmepumpar. Driftsäkerheten behåller vi med fjärrvärmen som eventuell effekttopp under kalla nätter och eventuella driftstopp.

Fastighetsbolag:

Fastighetsägare vill ofta sänka sina driftkostander och göra gynnsamma miljöbespringar för att öka sitt engagemang. Det kan även beröra flera fastiogheter samtidigt, något vi förespråkar, för att få ner entreprenadkostnader och beställningskostnader. Dimensioneringen är av yttersta inverkan för att säkerställa drift och livslängd. Vi sköter hela projektet, från start till mål och hjälper er gärna som extern kravsättare vid eventuella värmeprojekt.

Produkter för större projekt

Alla våra produkter tar ett avstamp i miljöeffektivisering. Produkterna har hög kvalitet och säker drift för många år framöver.

CTC GSi 600

En ny snygg, smart och snål serie varvtalsstyrda bergvärmepumpar

NIBE F1355

NYHET! NIBE F1355 är en intelligent och kraftfull inverterstyrd bergvärmepump.

NIBE F1345

NIBE F1345, kraftfull och flexibel bergvärmepump, i effekterna 24, 30, 40 och 60 kW.

NIBE F2120

NIBE F2040 är en intelligent och kompakt inverterstyrd luft/vatten-värmepump.

CTC EcoAir 400M

CTC EcoAir 400M är en serie högeffektiva varvtalsstyrda luft/vattenvärmepumpar.

CTC EcoAir 600M

CTC EcoAir 600M är en serie högeffektiva varvtalsstyrda luft/vattenvärmepumpar.

NIBE F470

NIBE F470 är en komplett från- och tilluftsvärmepump som är effektiv & enkel.

NIBE F730

NIBE F730 är en intelligent och effektiv frånluftsvärmepump.

NIBE 370

NIBE F370 som ekonomiskt uppfyller behovet av värme.

Enkelt. Förnybart. Effektivt.

Det ska vara enkelt att välja förnybart, därför sköter vi allt från start till mål. Vi erbjuder nyckelfärdiga anläggningar av högsta kvalitet och arbetar enbart med noga utvalda samarbetspartners på en lokal marknad.

PlatsbesökRing oss