Mitsubishi värmepump

Vi sköter installation, service, reparation och felsökning av luft-vatten, bergvärme och luftvärmepumpar från Mitsubishi. Vi har varit en auktoriserad installatör sedan 1989!

Start 9 Värmepumpar 9 Mitsubishi
Mitsubishi electric värmepump

Certifierad återförsäljare och installatör av värmepumpar från Mitsubishi!

Varmitek är en certifierad återförsäljare och installatör av värmepumpar från Mitsubishi, med över 35 års erfarenhet inom branschen. Våra tjänster sträcker sig från leverans och installation till löpande service av olika typer av Mitsubishi värmepumpar. Vi erbjuder en trygg, okomplicerad och kvalitativ helhetslösning, där vårt fokus är att säkerställa 100% kundnöjdhet genom att ha certifierade experter, dedikerade projektledare och erfarna montörer.

Vi installerar och servar alla typer av värmepumpar från Mitsubishi

Vi kan installera och utföra service av Mitsubishi luft-vattenvärmepump, bergvärmepump och luft-luftvärmepump – Vi kan med andra ord hjälpa dig med alla olika typer av värmepumpar som Mitsubishi erbjuder.

Därför ska du välja en värmepump från Mitsubishi:

Med en värmepump från Mitsubishi får du framstående teknik och innovativ teknologi. Mitsubishi erbjuder värmepumpar som är egentillverkade och skräddarsydda för att passa det nordiska klimatet. De har funnits på den svenska marknaden i över 40 år och etablerat sig som en pålitlig och kvalitativ aktör.

Mitsubishi har ett brett sortiment av luft-luftvärmepumpar, luft-vattenvärmepumpar och bergvärmepumpar, vilket gör mitsubishi till ett bra val, oavsett om du bor i en villa eller har en större kommersiell fastighet. Mitsubishi prioriterar energieffektivitet genom att implementera den senaste invertertekniken, vilket resulterar i en kontinuerlig och anpassningsbar kompressoraktivitet för optimal prestanda och minimal energiförbrukning.

För de varma sommardagarna erbjuder Mitsubishi även luftkonditionering (AC). Mitsubishi strävar efter att leverera pålitliga och hållbara produkter för framtiden.

Genom att välja en värmepump från Mitsubishi får du en pålitlig partner med en stark historia av teknologiskt ledarskap och en stark vision för förändringar till det bättre.

Vi gör övergången till en Mitsubishi värmepump enkel!

Vi på Varmitek hjälper dig, oavsett om det gäller nyinstallation, service eller byte av din befintliga värmelösning. Vi strävar efter att göra övergången till en Mitsubishi värmepump så smidig som möjligt.

Våra kunder är allt från privata villaägare, bostadsrättsföreningar och skolor till välkända företag som exempelvis Öresundskraft, Fortum, SBB, Riksbyggen och Rikshem. När du väljer oss kan du räkna med följande:

– Över 30 års i branscherfarenhet
– Oberoende återförsäljare
– Sköter allt från start till mål
– Lokala installatörer
– Certifierade experter och montörer
– Trygga och stabila varumärken
– Alltid där med service och support

När du kontaktar vår värmepumpsavdelning kan du räkna med ett varmt bemötande, snabba svarstider, trygg support och hög expertis. Vi börjar ofta med ett kostnadsfritt platsbesök, där en av våra duktiga värmepumpsexperter kommer ut och säkerställer din potentiella värmepumpsanläggning samt ger dig tips och råd för hur du kan gå tillväga för att nå en ultimat besparing.

Boka ett platsbesök

Boka ett kostnadsfritt platsbesök med en expert på värmpumpar. Då genomför vi en helt oberoende byggnadsöversikt och tar fram rätt värmepump utifrån dina behov. Du kan även ringa oss nu direkt på 042-125200 om du har frågor eller funderingar.

Service och underhåll

Behöver din värmepump service? Eller har din värmepump gått sönder? Våra servicetekniker är certifierade, mycket kompetenta och kommer snabbt ut och hjälper dig vid behov. Boka service direkt eller läs mer genom att klicka på knappen nedan: 

Fördelar med en Mitsubishi värmepump:

Det finns många fördelar med att installera en värmepump från Mitsubishi.

P

Presterar i ett nordiskt klimat

Mitsubishi värmepumpar är skräddarsydda för att prestera på topp i det krävande nordiska klimatet.

P

Avancerad inverterteknik

Genom att använda den senaste invertertekniken kan Mitsubishis värmepumpar anpassa aktiviteten kontinuerligt.

P

Brett produktutbud

Mitsubishi har ett brett utbud av luft-luftvärmepumpar, luft-vattenvärmepumpar och bergvärmepumpar.

P

40 år i Sverige

Med över 40 års närvaro på den svenska marknaden har Mitsubishi etablerat sig som en pålitlig och erfaren aktör.

P

Trygg support

När du väljer en värmepump från Mitsubishi, väljer du en pålitlig tillverkare med trygg och snabb support.

P

5 års garanti

Med Mitsubishi får du 5 års garanti på din luftvärmepump, luft-vattenvärmepump och bergvärmepump!

Mitsubishi värmeump bra val

Vilken Mitsubishi värmepump är du ute efter?

Vi installerar, byter ut och utför service på alla typer av värmepumpar från Mitsubishi. Som oberoende leverantör kan vi installera den värmepump som passar bäst utifrån varje specifikt behov.

Luft-vattenvärmepump

En trygg och driftsäker värmepump som lämpar sig perfekt för klimat i södra och mellersta Sverige.

Luft-luftvärmepump

En perfekt lösning för den som vill ha kyla på sommaren och spara in elkostnader på vintern.

Bergvärmepump

En trygg, långsiktig och driftsäker värmepump som passar alla typer av utomhusklimat. 

5 vanliga frågor om värmepumpar från Mitsubishi

Här nedan har vi samlat de vanligaste frågorna vi brukar få om en Mitsubishi värmepump.

1. Vad kostar en Mitsubishi värmepump?

Priset på en Mitsubishi värmepump varierar beroende på modell, kapacitet och installationens omfattning. För att få en exakt prisuppgift och välja den bästa värmepumpen för dina behov, rekommenderar vi att du kontaktar oss för en personlig offert. Normalt sett är en Mitsubishi värmepump billigare än en värmepump från NIBE, CTC eller IVT (Bosch).

Vi erbjuder skräddarsydda lösningar för att säkerställa att du får den mest kostnadseffektiva värmepumpen för ditt hem eller företag.

2. Vilken Mitsubishi värmepump ska man välja?

När du ska välja en mitsubishi värmepump till din fastighet står du inför olika alternativ. Luft-luftvärmepumpar, luft-vattenvärmepumpar och bergvärmepumpar är tre populära modeller, var och en med sina unika egenskaper och användningsområden. Nedan har vi sammaställt en lista med fördelar och överväganden som kan hjälpa dig att fatta det bästa beslutet:

Luft-Luftvärmepump:

 • Fokus: Ger direkt uppvärmning eller kylning av luften i rummet.
 • Användning: Passar bra för eluppvärmda fastigheter där du vill effektivisera din uppvärmning.
 • Installation: Enklare installation, eftersom den inte kräver vattenburna system eller radiatorer.
 • Kostnad: Kan vara mer kostnadseffektiv för mindre bostäder eller de som redan har elvärme.

Luft-Vattenvärmepump:

 • Fokus: Producerar varmvatten för uppvärmning och användning.
 • Användning: Passar bra för vattenburna system och kan integreras med befintliga radiatorer eller golvvärmesystem.
 • Installation: Kräver ett vattenburet värmesystem och installation av radiatorer eller golvvärme om de inte redan finns.
 • Kostnad: Kan vara fördelaktig för fastigheter som redan har vattenburna värmesystem.

Bergvärmepump:

 • Fokus: Utnyttjar energin från marken för att producera varmvatten för uppvärmning och användning.
 • Användning: Passar bra för fastigheter som har tillgång till markvärme och önskar en stabil och effektiv värmelösning.
 • Installation: Kräver installation av en markkollektor eller en borrhålsslang i marken.
 • Kostnad: Initial investering kan vara högre, men driftskostnaderna är ofta lägre på lång sikt.

  3. Hur ofta behöver en Mitsubishi värmepump service?

  Hur ofta en värmepump från Mitsubishi behöver service kan variera beroende på modell, användning och installationsförhållanden. Generellt sett rekommenderas det att värmepumpar genomgår regelbunden service årligen eller vartannat år för att säkerställa optimal prestanda och livslängd.

  Under den årliga servicen utförs vanligtvis följande åtgärder:

  1. Rengöring av filter och värmeväxlare: Smuts och damm kan ackumuleras över tiden och påverka effektiviteten. En noggrann rengöring av filter och värmeväxlare är viktig.
  2. Kontroll av kylmedel: Nivån och trycket av kylmedlet kontrolleras för att säkerställa korrekt drift och prestanda.
  3. Kontroll av elkomponenter: Alla elkomponenter, som kablar och anslutningar, inspekteras för att säkerställa säker och pålitlig funktion.
  4. Kontroll av fläkt och fläktmotor: Fläktens och fläktmotorns prestanda granskas och eventuell nödvändig underhållsåtgärd utförs.
  5. Systemdiagnostik: Värmepumpens övergripande prestanda och funktion diagnostiseras för att identifiera eventuella problem eller potentiella framtida problem.

  Att ha regelbunden service hjälper inte bara till att förebygga oväntade problem utan kan också bidra till att maximera värmepumpens effektivitet och energibesparing. Kontakta oss så utför vi på Varmitek en service av din mitsubishi värmepump.

  4. Hur lång garanti har en värmepump från Mitsubishi?

  När du väljer en värmepump från Mitsubishi får du en robust garanti som säkrar din investering. För luft-luftvärmepumpar, luft-vattenvärmepumpar, och bergvärmepumpar erbjuds en pålitlig 5 års garanti till privatkunder. Detta gäller när produkten köps och fackmannamässigt installeras av auktoriserade Mitsubishi installatörer.

  Att förlänga tryggheten för din värmepump är möjligt genom att överväga en ytterligare trygghetsförsäkring via Arctic. Detta extra skydd ger dig extra lugn och säkerhet för din Mitsubishi värmepump.

  Så oavsett om du väljer en luft-luftvärmepump, luft-vattenvärmepump eller bergvärmepump från Mitsubishi, kan du vara säker på att du får en pålitlig produkt med en stark garantibackning när den installeras av auktoriserade återförsäljare i Sverige.

  5. Hur länge håller en Mitsubishi värmepump?

  En Mitsubishi värmepump är känd för sin höga kvalitet och långa livslängd. I genomsnitt kan du förvänta dig att en luft-luftvärmepump från Mitsubishi håller cirka 12–15 år. För luft-vattenvärmepumpar sträcker sig livslängden vanligtvis mellan 15 och 20 år. Bergvärmepumpar från Mitsubishi är ännu mer långlivade och kan förväntas hålla i upp till 20–25 år. Det är viktigt att notera att livslängden kan påverkas av faktorer som regelbunden service, korrekt installation och användningsmönster. För att maximera livslängden rekommenderas det att följa tillverkarens underhållsriktlinjer och användningsanvisningar

  Har du fler frågor eller funderingar om en Mitsubishi värmepump får du gärna kontakta oss på Varmitek!

  Kontaktinformation

  Telefon: 042-12 52 00
  Mejl: info@varmitek.se

  Kontorstider:

  08:00 – 17:00 (Helgfri vardag)

  Firmainformation

  Varmitek Energisystem AB
  Org. nr: 556389-1042

  Vad våra kunder säger:

  Våra Kundlöften:

  Nöjd-Kundgaranti

  Vi är besatta av kundnöjdhet. Därför har vi, tillsammans med våra kunder, tagit fram en checklista som vi levererar på till 100%.

  En Wow-upplevelse

  Vi sköter projektet från start till mål. Med oss får du en kundresa utan frågetecken där vi levererar på vårt löfte och överträffar förväntningar.

  Trygghet i alla led

  Vi är en certifierad installatör som enbart arbetar med kvalitativa produkter, trygga garantier och alltid är där med service & support.

  Hitta rätt värmepump från Mitsubishi direkt!

  Klicka här och ta reda på vilken Mitsubishi värmepump som passar dig!

  Vi är medlemmar i:

  Branschorganisationen för tillverkare, importörer, samt serviceföretag inom frys-, kyl- och värmepumpbranschen. 

  Vi är certifierade av Incert:

  Installations Certifiering i Stockholm AB (INCERT) bedriver verksamhet omfattande certifiering av personer och företag verksamma inom installationsområdet i bygg- och anläggningsbranschen.

  Vi finns lokalt här:

  Helsingborg
  Malmö
  Ängelholm
  Landskrona
  Höganäs
  Lund
  Båstad

  Nyheter & Artiklar

  I vår blogg om värmepumpar får du tips och trix som ger dig en effektivare energiförbrukning.

  Så går det till:

  Så går det till när du ska installera en värmepump med Varmitek:

  1. Hembesök

  Våra experter hjälper er att hitta rätt lösning. Vi säkerställer även rör- och eldragning för att undvika problem vid installation.

  2. Offert

  Vi skickar ut en nyckelfärdig offert med tydliga besparingskalkyler. Vi kan även hjälpa er med eventuella finansieringslösningar.

  3. Montage/Installation

  Våra installatörer kommer ut och installerar värmepumpen. Vi skickar även ut certifierade elektriker som kopplar in elen.

  4. Service & Support

  Vi finns bara ett samtal bort om du skulle få något problem efter installationen. Vi erbjuder även kontinuerlig underhållsservice.

  Detta står vi för!

  Trygg support

  Vi strävar efter att erbjuda snabb och pålitlig hjälp när du behöver det som mest.

  Service & underhåll

  Vi erbjuder alltid service och underhåll, vilket ger dig trygghet och komfort genom åren.

  Inga dolda kostnader

  Du kommer aldrig att överraskas av en räkning du inte förväntade dig.

  Certifierade installatörer

  Våra installatörer är kylcertifierade och säkerställer en professionell och pålitlig installation.

  Välkända varumärken

  Vi erbjuder endast välkända varumärken för att säkerställa hög kvalitet och effektivitet.

  Trygga garantier

  Vår dedikation till kvalitet och pålitlighet sträcker sig även till våra garantier.

  Kunden först, alltid

  Vi strävar efter att överträffa dina förväntningar genom exceptionell personlig service.

  Nöjd-kundgaranti

  Vi har, tillsammans med våra kunder, tagit fram en checklista som vi levererar på till 100%.

  Effektiv uppvärmning och kyla i din bostad

  Vi hjälper privatpersoner att effektivisera sin uppvärmning och förbättra sitt inomhusklimat. Vi sköter projektet från start till mål så att våra kunder kan luta sig tillbaka. 

  Service värmepump
  Bergvärmepump NIBE

  Uppvärmning och kyla i större fastigheter och brf:er

  Vi hjälper större fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och kommuner att få en effektiv uppvärmninglösning. Vi tar ett helhetsperspektiv och sköter allt från start till mål!

  Urval av tidigare kunder

  Vi har hjälpt några av de största fastighetsägarna i Sverige

  Så går det till:

  Så går det till när du ska installera en värmepump med Varmitek:

  1. Hembesök

  Våra värmepumpsexperter hjälper er att hitta rätt lösning. Vi säkerställer även rör- och eldragning för att undvika problem vid installation.

  2. Offert

  Vi skickar ut en offert med tydliga besparingskalkyler. Vi har även möjlighet att hjälpa er med eventuella finansieringslösningar.

  3. Installation / Montage

  Våra installatörer kommer ut och installerar värmepumpen. Vi skickar även ut certifierade elektriker som kopplar in elen.

  4. Service & support

  Vi finns bara ett samtal bort om du skulle få något problem efter installationen. Vi erbjuder även kontinuerlig underhållsservice.

  35 års erfarenhet och 1000-tals nöjda kunder

  När vi startade år 1989 tillverkade vi egna bergvärmepumpar under vårt egna varumärke, Varmitek. Idag är vi en erkänd oberoende installatör och leverantör av klimatsmarta värmepumpar! Under alla år har vi hjälpt 1000-tals kunder att effektivsera sina uppvärmningskostnader.

  Vi är på ständig jakt efter duktiga och erfarna medarbetare!

  Vår passion är att leverera kvalitativa energilösningar som inte bara fungerar, utan också överträffar förväntningarna. För att göra detta behöver vi ett engagerat team som brinner för miljö, energi och att skapa en ”wow-upplevelse”.

  solen med helheten i fokus