Värmepumpar & Installation. Med kvalitet i fokus.

Vi har ett brett sortiment av värmepumpar från världsledande leverantörer. Med ett fokus på kvalitet och lång livslängd garanterar vi en säker drift många år framöver.

1. Platsbesök

2. Offert

3. Installation

4. Service

Luft-Vattenvärmepump

Vi levererar och installerar luft-vatten värmepumpar med elegant design, hög kvalité och effektiv verkningsgrad. En luft-vatten värmepump minskar dina uppvärmningskostnader på ett snabbt och enkelt vis utan varken borrhål eller markslingor.

nibe f2120 och vvm 320

NIBE F2120

NIBE F2120 är vår storsäljare och håller väldigt hög kvalitet och driftsäkerhet. 

NIBE F2040

NIBE F2040 är en intelligent och kompakt inverterstyrd luft/vatten-värmepump.

CTC EcoAir 400M

CTC EcoAir 400M är en serie högeffektiva varvtalsstyrda luft/vattenvärmepumpar.

CTC EcoAir 600M

CTC EcoAir 600M är en serie högeffektiva varvtalsstyrda luft/vattenvärmepumpar.

Luft-luftvärmepump

Vi har installerat många luft luftvärmepumpar under åren. Det är en värmepump som ökat markant och ofta används som komplement för befintlig uppvärmning. Dessa är optimala i öppna bolandskap eller vid ett eluppvärmt hus. Med denna värmepump kan ni minska era uppvärmningskostnader kraftigt.

inomhusmodul luft-luftvärmepump

Mitsubishi Netsu

Mitsubishi NETSU är en vägghängd luft-luftvärmepump som är mycket effektiv.

Mitsubishi Yuka

Mitsubishi YUKA är en golvmodell med elegant design och hög kvalitet. 

Aermec FCW

Aermec FCW är en väggmodell som kombinerar värme och kyla effektivt.

Bergvärmepump

Vi levererar och installerar bergvärmepumpar från ledande tillverkare med hög verkningsgrad och kvalitet till rätt pris. Med en berg/jordvärmepump kan ditt hem förses med både värme och varmvatten, men även kyla under varma sommardagar.

nibe s1255 i tvättstuga

NIBE S1255

NIBE S1255, en inverterstyrd värmepump med integrerad varmvattenberedare.

NIBE S1155

NIBE S1155, en inverterstyrd bergvärmepump utan integrerad varmvattentank.

CTC Eco heat 400

Den intelligenta och effektiva värmepumpen för berg-, sjö- eller jordvärme.

CTC GSi

Varvtalsstyrda och effektiva värmepumpar för berg-, sjö- eller jordvärme.

CTC GSi 600

En ny snygg, smart och snål serie varvtalsstyrda bergvärmepumpar

NIBE F1355

NYHET! NIBE F1355 är en intelligent och kraftfull inverterstyrd bergvärmepump.

NIBE F1345

NIBE F1345, kraftfull och flexibel bergvärmepump, i effekterna 24, 30, 40 och 60 kW.

Frånluftsvärmepump

Vi levererar och installerar frånluftsvärmepumpar med allt i ett format, där hög kvalité och effektiv verkningsgrad är en prioritet. En frånluftsvärmepump återanvänder energin från den varma inomhusluften innan den lämnar huset genom ventilationssystemet. 

nibe s1255 i ett garage

NIBE F470

NIBE F470 är en komplett från- och tilluftsvärmepump som är effektiv & enkel.

NIBE F730

NIBE F730 är en intelligent och effektiv frånluftsvärmepump.

NIBE 370

NIBE F370 som ekonomiskt uppfyller behovet av värme.

Värmepumpar från välkända varumärken

Vi installerar värmepumpar från kvalitativa varumärken som funnits på marknaden under många år, har gott om reservdelar, bra garantier och bra support.

nibe logo
CTC Logo
Mitsubishi Heavy Industries
Aermec Logo

Våra tjänster

Vi har över 30 års erfarenhet av förnybara energilösningar. Det ger er en säker installatör och montör som har alla certifikat.

Utvärdering & Konsultation

En kompetent energikonsult kommer ut och gör en utvärdering av er nuvarande lösning. Vi skapar sedan en offert med design, återbetalningstid, avkastning, pris och finansiering.

Installation & Montage

Med kompetenta montörer och elektriker sköter vi hela processen, ni som kund ska inte behöva lägga någon tid på detta. Vi löser även de ansökningar som behövs för bidrag, bygglov etc.

Service & Support

När anläggningen är igång kan ni följa driften via en applikation. Som lokal leverantör och installatör finns vi alltid där för våra kunder, med support och service.

Kvalitet, besparing och förnybar energi

Genom att ta vara på naturens förnybara energi på ett effektivt sätt sparar du pengar samtidigt som du gör miljön en tjänst. Våra värmepumpar kommer från världsledande leverantör i Sverige och Europa, det borgar för en produkt med kvalitet.

Lokalt i Skåne

Helsingborg

Höganäs

Ängelholm

Båstad

Landskrona

Lund

Malmö

Vi har arbetat med värmepumpar i över 30 år.

Med över 30 år i branschen har vi installerat över fem tusen värmepumpar runt om i Sverige. Vi har lärt oss att hantera alla sorters varumärken på ett enkelt, tryggt och kostnadseffektivt sätt till våra kunder.

Säker installation

Vi erbjuder långa garantitider och certifierade installationer. Du ska vara trygg med våra installationer och de värmepumpar vi rekommenderar.

Service & Support

När din värmepump är installerad finns vi alltid kvar med stöd och support. Vi har även duktiga servicetekniker som utför reperationer och  service

2250kr

Snittbesparing i månaden

Med en värmepump sparar du pengar

Med en värmepump effektiviserar du uppvärmningen och minskar dina driftkostnader. För varje kW-timme el som du stoppar in produceras minst 3 kW-timmar värme. Det är förnybar effektivitet på riktigt. 

Enkelt. Förnybart. Effektivt.

Det ska vara enkelt att välja förnybart, därför sköter vi allt från start till mål. Vi erbjuder nyckelfärdiga anläggningar av högsta kvalitet och arbetar enbart med noga utvalda samarbetspartners på en lokal marknad.

PlatsbesökRing oss

Frågor & Svar

Vilka garantier gäller?

NIBE Värmepumpar

När du köper en ny värmepump från NIBE ingår tre års garanti och sedan tre års NIBE Trygghetsförsäkring. Det vill säga totalt 6 år med full trygghet.

 

Har du en bergvärme- eller frånluftsvärmepump har du möjligheten att förlänga din trygghetsförsäkring upp till 18 år från installationsdatum, och upp till 16 år om du har en luft/luft- eller luft/vattenvärmepump.

 

  • År 1–3: Garanti
  • År 4–6: Hemförsäkring och NIBE Trygghetsförsäkring
  • År 7–16 eller 18: Möjlighet att förlänga din Trygghetsförsäkring årsvis

 

NIBE Trygghetsförsäkring ersätter avskrivningsavdrag samt självrisk upp till 3 000 kr och är ett komplement till din villa- eller fritidshusförsäkring. Om värmepumpen har blivit utförsäkrad i villaförsäkringen på grund av ålder ersätter försäkringen hela skadan utan självrisk.

 

CTC Värmepumpar

Från 1:a juli 2012 har CTC 3 års garanti på alla produkter. Garantin räknas från installationsdatum. Produkten ska vara installerad inom ett år efter leverans.

Installation & Placering

Värmepump

När du ska installera en värmepump i din bostad kan vi hjälpa dig att hitta bästa möjliga placering för enheten. Oavsett vilken typ av värmepump du ska installera är enheten ungefär lika stor. Sedan behöver du ytterligare lite plats för installation av rör, kanaler, el och eventuella tillbehör, så kom ihåg att lämna ett fritt utrymme framför produkten och lite extra utrymme mellan vägg eller andra maskiner och inredningsdetaljer.

 

Värmepumpen placeras på ett fast underlag och utrymmet ska vara försett med en golvbrunn. För en luft/luftvärmepumpens modul som ska placeras inomhus behöver du även tänka på att enheten ska sprida den varma luften i ditt hus på ett så effektivt sätt som möjligt. Vi kan hjälpa dig att hitta den mest lämpliga platsen att installera din värmepump på.

 

Utomhusmoduler

Placeringen av utomhusmodulen till din värmepump hänger ihop med var inomhusmodulen ska placeras. För att uppnå en så effektiv värmeåtervinning som möjligt bör inomhusmodul och utomhusmodul stå så nära varandra det går. Utomhusmodulen ska stå på ett fast och platt underlag och placeras så att förångarens underkant är i nivå med genomsnittligt lokalt snödjup. Finns det risk för snöras från taket ska ett skyddande tak eller liknande monteras över utomhusmodulen, dess rör och kablage.

 

Enheten ska stå så fritt som möjligt för att ge maximal effekt, och går det även att skydda från vind och blåst är det optimalt. Det är viktigt för utomhusmodulens funktion att avledning av kondensvatten till dagvatten fungerar samt att utloppet på kondensvattenröret är placerat så att huset inte tar skada. Din installatör kommer att hjälpa till med placering och installation av ditt nya värmesystem.

Vilken värmepump passar bäst?

Det finns flera olika faktorer som spelar in vid valet av en ny värmepump: bl.a. ditt energibehov och vilka förutsättningar som finns på din tomt och i ditt hus. Kontakta oss för konsultation.

Vilken storlek?

Det beror på hur huset är byggt, vilken inomhustemperatur man vill ha och var i landet huset ligger m.m. Vi rekommenderar att det görs en beräkning. Kontakta oss för konsultation.

Hur står sig en gammal värmepump mot en ny?

Den tekniska utvecklingen går ständigt framåt, för att värmepumpen ska vara så energisnål, effektiv och driftsäker som möjligt. Om man jämför med äldre anläggningar så har det hänt mycket de senaste åren, när det gäller energieffektivitet. Vid byte av värmepump är det viktigt att anläggningen kontrolleras så att borrhål och andra delar av värmeanläggningen klarar av den höjda verkningsgraden som dagens effektiva värmepumpar. En höjd verkningsgrad ställer högre krav på bland annat kollektorn.

Måste jag utföra service?

Vi ställer inga krav på årlig service, men det är aldrig fel att göra en funktionskontroll av anläggningen vart 2–3:e år. Då görs en kontroll och genomgång av värmepumpen för att säkerställa drift och driftförhållande. Sköt om din värmeanläggning genom att regelbundet kontrollera filter och vid behov avlufta anläggningen. Misstänker du att din anläggning inte beter sig som den ska, så kontakta oss, som bäst känner till dina förhållande.

Om du har kallt i huset ska du göra detta.

  1. Kontrollera att termostaterna är öppna så att det finns flöde i värmesystemet
  2. Kontrollera driftläge så att inte elpatronen är blockerad
  3. Läs mer om värmekurva och hur du ställer in temperaturen för ditt hus
  4. Kontrollera panntrycket
  5. Kontrollera att anläggningen är urluftad enligt instruktion i manual
  6. Starta om produkten
  7. Hjälper inget av ovanstående kontakta oss för lämplig service