Värmepumpar

Dimensionering, leverans & installation – till hus, större fastighetsägare och bostadsrättsföreningar.

Vi har ett brett sortiment av värmepumpar från världsledande leverantörer. Med ett fokus på kvalitet, installation och lång livslängd garanterar vi en säker drift många år framöver.

Boka platsbesök

Ska du köpa en värmepump men vet inte riktigt vart du ska börja? Då är ett kostnadsfritt platsbesök en bra start. När du kontaktar oss hjälper vi dig med allt som behövs.

Oberoende leverantör och installatör av värmepumpar.

Varmitek tar fullt ansvar och erbjuder nyckelfärdiga värmepumpsanläggningar till privata hushåll & fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och lantbruk. Vi arbetar på en lokal marknad i nordvästra skåne för att kunna inbringa en professionell service och kontakt med våra kunder. Vårat mål är att skräddarsy anläggningarna på ett optimalt vis ut efter kundens preferenser. Vi installerar luft/vatten-värmepumpar, luft/luft-värmepumpar, bergvärmepumpar, frånluftsvärmepumpar och sköter hela processen från start till mål, allt från konsultering, dimensionering och platsbesök till färdig installation och uppföljning. Varmitek samarbetar med världsledande tillverkare för att upprätthålla högsta kvalitet på alla våra värmepumpar, varmvattenberedare och kringprodukter. 

30 år i miljö- och energibranschen

Med över 30 år i branschen har vi installerat över fem tusen värmepumpar runt om i Sverige. Vi har lärt oss att hantera alla sorters varumärken på ett enkelt, tryggt och kostnadseffektivt sätt till våra kunder.

glödlampa förnybar energi

Vi sköter hela processen

Från dimensionering, platsgenomgång, analys och offert till skrotning, leverans och installation. Med Varmitek får du en helhet från start till mål.

Service & Support

När din värmepump är installerad finns vi alltid kvar med stöd och support. Vi har mycket duktiga servicetekniker som utför reperationer och  service

Säker installation

Långa garantitider och certifierade installationer. Du ska vara trygg med våra installationer och de värmepumpar vi rekommenderar.

nibe logo
CTC Logo
Aermec Logo
Mitsubishi Heavy Industries
fronius logo
Värmepump för fastighet

Värmepumpar för större projekt.

Vid större installationer av värmepumpar behövs erfarenhet och spetskompetens. Vi behöver genomföra nogranna dimensioneringar för att säkerställa driften på lång sikt utan komplikationer. Under åren har vi installerat olika typer av värmepumpar på större bostadsrättsföreningar, fastighetsbolag, föreningar och skolor. Det är en gynnsam installation som kan inbringa stora besparingar, både vad gäller miljö och plånbok.

– Helthetskoncept
– Leverans, installation och service
– Säker investering
– Hög avkastning

Kontakta oss så kommer vi ut på ett platsbesök för att se över just dina förutsättningar.

Värmepumpar för hus och villa.

Vi installerar och levererar värmepumpar i hela nordvästra skåne. Vårt kontor ligger i Helsingborg, men vi tar oss gärna ut till andra områden. Vi har en stor kundstock i exempelvis Ängelholm, Landskrona, Lund och Malmö med omnejd. Vi säljer värmepumpar från NIBE, CTC och Mitsubishi. Dessa varumärken har en stabil position på marknaden, snabba leveranser av produkter och reservdelar, men framförallt produkter i världsklass som håller länge utan strul. Hög kvalitet helt enkelt.

– Installerat och klart på 1-2 dagar
– Säker investering
– H
ög avkastning
– Långa garantier

Vi hjälper dig hela vägen, kontakta oss idag så kommer vi ut på ett kostnadsfritt platsbesök.

Värmepump för villa

Olika typer av värmepumpar…

Vi har ett brett och flexibelt sortiment av värmepumpar, varmvattenberedare och kringprodukter från välkända leverantörer som NIBE, CTC och Mitsubishi. Varmitek är en oberoende leverantör och kan därför leverera precis det du vill ha. Nedan kan du läsa om olika typer av värmepumpar.

Luft/vatten-värmepump

Luft-vattenvärmepumpen har utvecklats enormt de senaste åren och är en av de värmepumpar vi säljer flest av i södra Sverige. Den har en stabil drift och går snabbt att installera utan större ingrepp. I skåne är den optimal då temeperaturen inte går under 0-stecket allt för ofta vilket ökar sannolikheten till optimal drift året om.

– Enkel installation utan större ingrepp
– Sänker dina uppvärmingskostnader med 70%
– Billigare hårdvara och installationsprocess
– Smarta applikationer för kontroll och översikt

Luft-vattenvärmepump
bergvärmepump

Bergvärmepump

Vi levererar och installerar bergvärmepumpar från ledande tillverkare med hög verkningsgrad och kvalitet till rätt pris. Med en berg/jordvärmepump kan ditt hem förses med både värme och varmvatten, men även kyla under varma sommardagar. En ny installation kräver mer kontra en luft/vattenvärmepump på grund av borrning. Men har en stabilare drift och kan även utvinna kyla. 

– Minskar din energiförbrukning med upp till 80%
– Ger dig ett perfekt inomhusklimat
– Förser ditt hem med både värme och kyla
– Smarta applikationer för kontroll och översikt

Frånluftsvärmepump

Vi levererar och installerar frånluftsvärmepumpar med allt i ett format, där hög kvalité och effektiv verkningsgrad är en prioritet. En frånluftsvärmepump återanvänder energin från den varma inomhusluften innan den lämnar huset genom ventilationssystemet. Den förser ditt hem med värme, varmvatten och ventilation.

– Enkel att sköta och installera
– Bidrar till en god ventilation
– Värme och varmvatten
– Perfekt vid utbyten

Frånluftsvärmepump
luft-luftvärmepump

Luft/luftvärmepump

Vill du få en lägre energiförbrukning och samtidigt ha ett inomhusklimat med hög komfort är luft luft-värmepumpen ett perfekt alternativ. En luft luft värmepump kan vara ett bra komplement till ett redan befintligt värmesystem. Den kan även värma upp ett mindre hus med öppen planlösning. Har du ett eluppvärmt hus kan du sänka el-kostnaderna rejält med en luft luft värmepump. Vi arbetar med erkända varumärken som håller hög kvalitet. Vi sköter hela installationen och gör det enkelt för dig som kund.

– Enkel installation utan större ingrepp
– Sänker dina värmekostnader med upp till 55%
– Billig hårdvara och installationsprocess
– Hög kvalitet och lång livslängd

Boka platsbesök

Ska du köpa en värmepump men vet inte riktigt vart du ska börja? Då är ett kostnadsfritt platsbesök en bra start. När du kontaktar oss hjälper vi dig med allt som behövs.

Installera värmepump? – Så här går det till.

Vi gör det enkelt att installera värmepumpar!

1. Platsbesök

Allting börjar med en initial kontakt, antingen är det ni som kontaktar oss genom något av våra formulär eller via telefon och mejl. Det händer även att vi kontaktar er, med grund i offertföfrågningar från tillverkare och andra organ där vi finns med som installatör och leverantör av värmepumpar. I denna kontakt kommer vi överens om ett datum och tidspann som fungerar för ett platsbesök. Under platsbesöket kollar vi vilka utrymmen som finns, potenitell plats för värmepumpen och hur vi ska dra rören på ett snyggt och enkelt vis. Vi tar även information från er, vad gäller uppvärmningskostnader, nuvarande förbrukning och liknande information för att ta fram rätt storlek och värmepump till er.

2. Offert

Idag finns det mängder av olika värmepumpar, tilläggsprodukter och installationskombinationer på marknaden. Därför är det ytterst viktigt att samla in rätt information vid platsbesöket och skapa en nyckelfärdig och noggrann offert. I vår offert får ni tillgång till all information som behövs för att ta ett välgrundat investeringsbeslut. Ni får information om dimensionering, hur mycket värmepumpen kommer inbringa för besparing, hur mycket el värmepumpen kommer dra och hur positivt det är för miljön. Viktigast av allt är att ni får en detaljerad genomgång av vad som ingår och hur mycket det kostar.

3. Installation

När allting är på plats och offerten är godkänd bestämmer vi ett datum för installation. Vi på Varmitek sköter hela projektet från start till mål och gör det enkelt för er som kund. Vi har egna montörer som har alla de cetifikat som behövs för att göra en säker installation. I vissa fall får vi ta in externa partners som sköter borrning och grävning, men vi står som projektledare och ser till så att allting sköts till punkt och prickar. Med 30 år i branschen har vi ett stort nätverk at lokala partners som är bäst på det de gör.

Med en värmepump sparar du pengar.

Med en värmepump effektiviserar du uppvärmningen och minskar dina driftkostnader. För varje kW-timme el som du stoppar in produceras minst 3 kW-timmar värme. Det är förnybar effektivitet på riktigt. 

2250kr

Snittbesparing i månaden.

FAQ

Här gör vi livet enklare för dig som har frågor om värmepumpar.

Vilken värmepump ska man välja?

Det finns flera olika faktorer som spelar in vid valet av en ny värmepump: bl.a. ditt energibehov och vilka förutsättningar som finns på din tomt och i ditt hus. Kontakta oss för konsultation.

Behöver jag byta värmepump?

Den tekniska utvecklingen går ständigt framåt, för att värmepumpen ska vara så energisnål, effektiv och driftsäker som möjligt. Om man jämför med äldre anläggningar så har det hänt mycket de senaste åren, när det gäller energieffektivitet. Vid byte av värmepump är det viktigt att anläggningen kontrolleras så att borrhål och andra delar av värmeanläggningen klarar av den höjda verkningsgraden som dagens effektiva värmepumpar. En höjd verkningsgrad ställer högre krav på bland annat kollektorn.

Vilken storlek på värmepump?

Det beror på hur huset är byggt, vilken inomhustemperatur man vill ha och var i landet huset ligger m.m. Vi rekommenderar att det görs en beräkning. Kontakta oss för konsultation.

Vilka garantier gäller på NIBE värmepumpar?

När du köper en ny värmepump från NIBE ingår tre års garanti och sedan tre års NIBE Trygghetsförsäkring. Det vill säga totalt 6 år med full trygghet.

Har du en bergvärme- eller frånluftsvärmepump har du möjligheten att förlänga din trygghetsförsäkring upp till 18 år från installationsdatum, och upp till 16 år om du har en luft/luft- eller luft/vattenvärmepump.

  • År 1–3: Garanti
  • År 4–6: Hemförsäkring och NIBE Trygghetsförsäkring
  • År 7–16 eller 18: Möjlighet att förlänga din Trygghetsförsäkring årsvis

NIBE Trygghetsförsäkring ersätter avskrivningsavdrag samt självrisk upp till 3 000 kr och är ett komplement till din villa- eller fritidshusförsäkring. Om värmepumpen har blivit utförsäkrad i villaförsäkringen på grund av ålder ersätter försäkringen hela skadan utan självrisk.

Vilka garantier gäller på CTC värmepumpar?

Från 1:a juli 2012 har CTC 3 års garanti på alla produkter. Garantin räknas från installationsdatum. Produkten ska vara installerad inom ett år efter leverans.

Måste jag utföra service?

Vi ställer inga krav på årlig service, men det är aldrig fel att göra en funktionskontroll av anläggningen vart 2–3:e år. Då görs en kontroll och genomgång av värmepumpen för att säkerställa drift och driftförhållande. Sköt om din värmeanläggning genom att regelbundet kontrollera filter och vid behov avlufta anläggningen. Misstänker du att din anläggning inte beter sig som den ska, så kontakta oss, som bäst känner till dina förhållande.

Placering av inomhusmodul?

När du ska installera en värmepump i din bostad kan vi hjälpa dig att hitta bästa möjliga placering för enheten. Oavsett vilken typ av värmepump du ska installera är enheten ungefär lika stor. Sedan behöver du ytterligare lite plats för installation av rör, kanaler, el och eventuella tillbehör, så kom ihåg att lämna ett fritt utrymme framför produkten och lite extra utrymme mellan vägg eller andra maskiner och inredningsdetaljer.

Värmepumpen placeras på ett fast underlag och utrymmet ska vara försett med en golvbrunn. För en luft/luftvärmepumpens modul som ska placeras inomhus behöver du även tänka på att enheten ska sprida den varma luften i ditt hus på ett så effektivt sätt som möjligt. Vi kan hjälpa dig att hitta den mest lämpliga platsen att installera din värmepump på.

Placering av utomhusmodul?

Placeringen av utomhusmodulen till din värmepump hänger ihop med var inomhusmodulen ska placeras. För att uppnå en så effektiv värmeåtervinning som möjligt bör inomhusmodul och utomhusmodul stå så nära varandra det går. Utomhusmodulen ska stå på ett fast och platt underlag och placeras så att förångarens underkant är i nivå med genomsnittligt lokalt snödjup. Finns det risk för snöras från taket ska ett skyddande tak eller liknande monteras över utomhusmodulen, dess rör och kablage.

Enheten ska stå så fritt som möjligt för att ge maximal effekt, och går det även att skydda från vind och blåst är det optimalt. Det är viktigt för utomhusmodulens funktion att avledning av kondensvatten till dagvatten fungerar samt att utloppet på kondensvattenröret är placerat så att huset inte tar skada. Din installatör kommer att hjälpa till med placering och installation av ditt nya värmesystem.