Utbyte och installation av ny värmepump

Vi byter ut din nuvarande värmepump eller installerar en helt ny. Med certifierade kyltekniker och värmepumpsexperter sköter vi projektet från start till mål.

Start 9 Värmepumpar

Välj en trygg, långsiktigt och certifierad värmepumpsinstallation

Sedan 1989 har vi levererat, installerat och servat över 6000 värmepumpar åt privatpersoner, bostadsrättsföreningar och större fastighetsbolag. Vi hjälper dig från start till mål, från rådgivning och analys till service och support, allt för att du ska få en värmepump och upplevelse som överträffar förväntningar.

Därför ska du välja Varmitek

Vi är en auktoriserad och certifierad återförsäljare av värmepumpar från välkända NIBE, CTC, Bosch och Mitsubishi.

35 års erfarenhet av värmepumpar
Certifierade värmepumpsexperter
Sköter allt från start till mål
Egna lokala installatörer
Alltid där med service och support
Trygga och stabila varumärken
Oberoende återförsäljare
Kylcertifierade servicetekniker

Vi kan installera och serva din luft-vattenvärmepump, bergvärmepump, luftvärmepump och frånluftsvärmepump

Våra kunder är allt från privata villaägare, bostadsrättsföreningar och skolor till välkända företag som exempelvis SBB, Riksbyggen, Länsstyrelsen Skåne, Garnito och Rikshem.

Boka ett platsbesök

Boka ett kostnadsfritt platsbesök med en expert på värmpumpar. Då genomför vi en helt oberoende byggnadsöversikt och tar fram rätt värmepump utifrån dina behov. Du kan även ringa oss nu direkt på 042-125200 om du har frågor eller funderingar.

Vilken värmepump är du ute efter?

Med oss får du en energieffektiv, långsiktig och miljövänlig lösning, anpassad efter dina behov. Du får en kvalitativ värmepump från välkända varumärken, med trygga garantier och lång livslängd. Vi är dessutom en certifierad värmepumpsinstallatör med över 35 års erfarenhet.

Luft-vattenvärmepump

En trygg och driftsäker värmepump som lämpar sig perfekt för klimat i södra och mellersta Sverige.

Luft-luftvärmepump

En perfekt lösning för den som vill ha kyla på sommaren och spara in elkostnader på vintern.

Frånluftsvärmepump

Välj en värmepump som kombinerar uppvärmning och samtidigt förbättrar din ventilation.

Bergvärmepump

En trygg, långsiktig och driftsäker värmepump som passar alla typer av utomhusklimat. 

Vilket varumärke är du ute efter?

Vi installerar, byter ut och servar alla typer av värmepumpar från trygga och kvalitativa varumärken. Som oberoende leverantör kan vi installera den värmepump som passar bäst utifrån varje specifikt behov.

NIBE luft-vattenvärmepump (utedel) på ett vitt tegelhus.

NIBE Värmepump

NIBE är den största tillverkaren av kvalitativa värmepumpar i Sverige.

CTC luft-vattenvärmepump på ett vitt hus

CTC Värmepump

CTC är en erkänd svensk tillverkare av kvalitativa värmepumpar. 

Mitsubishi electric värmepump

Mitsubishi Värmepump

Mitsubishi Electric är en av de största tillverkarna av kvalitativa värmepumpar i Europa.

Bosch luft-vattenvärmepump (utedel)

Bosch Värmepump

Bosch (äger även IVT värmepumpar) är en kvalitativ tillverkare av värmepumpar i Europa.

Service och underhåll

Behöver din värmepump service? Eller har din värmepump gått sönder? Våra servicetekniker är certifierade, mycket kompetenta och kommer snabbt ut och hjälper dig vid behov. Boka service direkt eller läs mer genom att klicka på knappen nedan: 

Vanliga frågor om värmepumpar

Här nedan har vi samlat de vanligaste frågorna vi brukar få om värmepumpar.

1. Vad kostar en värmepump?

Priset på en värmepump varierar beroende av en rad faktorer, inklusive storleken på huset, kapaciteten på värmepumpen, typen av värmepump och installationskostnader (Svårigheter vid installation). Men på ett ungefär ligger priset mellan 120 000 och 200 000 kronor (luft-vatten & bergvärme), 60 000 och 120 000 kronor (Frånluft) och 20 000 och 40 000 (Luft-luft) – inklusive installation och kringutrustning.

Det är dock viktigt att se den långsiktiga besparingen på att använda en värmepump istället för ett traditionellt uppvärmningssystem. Dessutom finns det stöd och bidrag från staten för att installera en värmepump, vilket kan göra det mer ekonomiskt fördelaktigt.

Det bästa sättet att få en exakt prisbild är att kontakta oss och boka ett platsbesök för en utvärdering av huset och kostnadsberäkning för en specifik värmepump.

2. Hur långa garantier har en värmepump?

Garantierna varierar beroende på märke, modell och tillverkare, men en standard garanti för en värmepump brukar vara mellan 2 till 5 år. En del tillverkare erbjuder till och med längre garantier för vissa delar eller komponenter. Det är viktigt att läsa igenom garantierna noga och förstå vad som omfattas och vad som inte gör det.

Garanti från NIBE: 3 års garanti och 6 års trygghetsförsäkring (Med möjlighet till förlängning upp till 18 år). Läs mer på NIBE – försäkring och garanti.

Garanti från CTC: 3 års garanti och 6 års trygghetsförsäkring (Med möjlighet till förlängning upp till 18 år). Läs mer på CTC – Försäkring och garanti.

Garanti från Mitsubishi: 5 års garanti och möjlighet till upp till 18 års trygghetsförsäkring: Läs mer på Mitsubishi – Garanti.

Vi på Varmitek kan också hjälpa till att besvara eventuella frågor om garantier och ge mer detaljerad information.

3. Vad ska jag tänka på vid installation?

Här är några viktiga saker att tänka på vid installation av en värmepump:

Placering: Det är viktigt att välja rätt placering för värmepumpen, för att säkerställa att den fungerar på ett effektivt sätt och har tillräcklig ventilation.

Dimensionering: Det är viktigt att dimensionera värmepumpen rätt för att säkerställa att den är lämplig för den aktuella byggnaden och användningsområdet.

Elektrisk anslutning: Värmepumpen behöver elektrisk ström för att fungera, så det är viktigt att se till att det finns en tillräcklig elektrisk anslutning på plats.

Ventilation: Det är viktigt att ha tillräcklig ventilation för värmepumpen för att förhindra kondens och mögelbildning.

Vattenledningar: Värmepumpen använder vatten för att överföra värme, så det är viktigt att se till att det finns tillräckliga vattenledningar på plats.

Det kan vara en god idé att låta oss komma ut och säkerställa att installationen görs på rätt sätt och att värmepumpen fungerar som den ska.

Det är viktigt att följa alla lokala byggkoder och bestämmelser när man installerar en värmepump. Att samarbeta med Varmitek är också rekommenderat för att säkerställa en säker, effektiv och korrekt installation.

4. Hur stor effekt behöver värmepumpen ha?

Det beror på hur stor huset är och vilket värmebehov huset har. Vi gör en beräkning av det exakta värmebehovet och rekommendera den optimala värmepumpens storlek.

Generellt är det bäst att välja en lite större värmepump än vad som verkar vara nödvändigt, för att säkerställa en optimal prestanda och komfort.

Du kan även gå in här för att få en god uppskattning av storlek och modell. 

5. Hur lång är leveranstiden på en värmepump?

Leveranstiden av en värmepump kan variera beroende på modell, tillgång på produkten, säsong, mängden av beställningar och andra faktorer. Det är vanligt att leveranstiden varierar mellan några veckor upp till flera månader.

Vår rekommendation är att konrollera med oss för en mer exakt tidsram för leverans. För att vara på den säkra sidan är det en god idé att göra beställningen i god tid innan. 

6. Hur ofta behöver jag serva min värmepump?

Vi rekommenderar att du servar din värmepump vart annat år för att säkerställa att den fungerar optimalt och för att förebygga eventuella problem.

Dessutom förlänger regelbunden service livslängden på din värmepump och förbättra dess effektivitet.

Det är också viktigt att notera att många garantier kräver att värmepumpen servas regelbundet för att fortfarande vara giltiga. Rådfråga oss för att få specifika rekommendationer för just din värmepump.

Du kan läsa mer om våra serviceerbjudanden på: service värmepump

Boka ett platsbesök

Boka ett kostnadsfritt platsbesök med en expert på värmpumpar. Då genomför vi en helt oberoende byggnadsöversikt och tar fram rätt värmepump utifrån dina behov. Du kan även ringa oss nu direkt på 042-125200 om du har frågor eller funderingar.

Kontaktinformation

Telefon: 042-12 52 00
Mejl: info@varmitek.se

Arbetstider:

08:00 – 17:00 (Helgfri vardag)

Firmainformation

Varmitek Energisystem AB
Org. nr: 556389-1042

Vad våra kunder säger:

Våra Kundlöften:

Nöjd-Kundgaranti

Vi är besatta av kundnöjdhet. Därför har vi, tillsammans med våra kunder, tagit fram en checklista som vi levererar på till 100%.

En Wow-upplevelse

Vi sköter projektet från start till mål. Med oss får du en kundresa utan frågetecken där vi levererar på vårt löfte och överträffar förväntningar.

Trygghet i alla led

Vi är en certifierad installatör som enbart arbetar med kvalitativa produkter, trygga garantier och alltid är där med service & support.

Hitta rätt värmepump direkt!

Klicka här och ta reda på vilken värmepump som passar dig!

Vi är medlemmar i:

Branschorganisationen för tillverkare, importörer, samt serviceföretag inom frys-, kyl- och värmepumpbranschen. 

Vi är certifierade av Incert:

Installations Certifiering i Stockholm AB (INCERT) bedriver verksamhet omfattande certifiering av personer och företag verksamma inom installationsområdet i bygg- och anläggningsbranschen.

Vi finns lokalt här:

Helsingborg
Malmö
Ängelholm
Landskrona
Höganäs
Lund
Båstad

Tips och Trix:

I vår blogg om värmepumpar får du tips och trix som ger dig en effektivare energiförbrukning.

Så går det till:

Så går det till när du ska installera en värmepump med Varmitek:

1.Hembesök

Våra experter hjälper er att hitta rätt lösning. Vi säkerställer även rör- och eldragning för att undvika problem vid installation.

2. Offert

Vi skickar ut en offert med tydliga besparingskalkyler. Vi har även möjlighet att hjälpa er med eventuella finansieringslösningar.

3. Montage/Installation

Våra installatörer kommer ut och installerar värmepumpen. Vi skickar även ut certifierade elektriker som kopplar in elen.

4. Service & Support

Vi finns bara ett samtal bort om du skulle få något problem efter installationen. Vi erbjuder även kontinuerlig underhållsservice.

Detta står vi för!

Trygg support

Vi strävar efter att erbjuda snabb och pålitlig hjälp när du behöver det som mest.

Service & underhåll

Vi erbjuder alltid service och underhåll, vilket ger dig trygghet och komfort genom åren.

Inga dolda kostnader

Du kommer aldrig att överraskas av en räkning du inte förväntade dig.

Certifierade installatörer

Våra installatörer är kylcertifierade och säkerställer en professionell och pålitlig installation.

Välkända varumärken

Vi erbjuder endast välkända varumärken för att säkerställa hög kvalitet och effektivitet.

Trygga garantier

Vår dedikation till kvalitet och pålitlighet sträcker sig även till våra garantier.

Kunden först, alltid

Vi strävar efter att överträffa dina förväntningar genom exceptionell personlig service.

Nöjd-kundgaranti

Vi har, tillsammans med våra kunder, tagit fram en checklista som vi levererar på till 100%.

Våra senaste nyheter

Så går det till:

Så går det till när du ska installera en värmepump med Varmitek:

1. Hembesök

Våra energiexperter hjälper er att hitta rätt lösning. Vi säkerställer även rör- och eldragning för att undvika problem vid installation.

2. Offert

Vi skickar ut en offert med tydliga besparingskalkyler. Vi har även möjlighet att hjälpa er med eventuella finansieringslösningar.

3. Installation / Montage

Våra installatörer kommer ut och monterar solcellerna. Vi skickar även ut certifierade elektriker som kopplar in elen.

4. Service & support

Vi finns bara ett samtal bort om du skulle få något problem efter installationen. Vi erbjuder även kontinuerlig underhållsservice.

35 års erfarenhet och 1000-tals nöjda kunder

När vi startade år 1989 tillverkade vi egna bergvärmepumpar under vårt egna varumärke, Varmitek. Idag är vi en erkänd oberoende installatör och leverantör av klimatsmarta lösningar! Under alla år har vi hjälpt 1000-tals kunder att effektivsera sina driftkostnader.

Vi är på ständig jakt efter duktiga och erfarna medarbetare!

Vår passion är att leverera kvalitativa energilösningar som inte bara fungerar, utan också överträffar förväntningarna. För att göra detta behöver vi ett engagerat team som brinner för miljö, energi och att skapa en ”wow-upplevelse”.

solen med helheten i fokus