BOSCH värmepump

Vi sköter installation, service, reparation och felsökning av luft-vatten, bergvärme och frånluftsvärmepumpar från BOSCH. Vi har varit en auktoriserad installatör sedan 1989!

Start 9 Värmepumpar 9 Bosch
Bosch luft-vattenvärmepump (utedel)

Certifierad återförsäljare och installatör av värmepumpar från Bosch!

Varmitek är en certifierad återförsäljare och installatör av värmepumpar från Bosch, med över 35 års erfarenhet inom branschen. Våra tjänster sträcker sig från leverans och installation till löpande service av olika typer av Bosch värmepumpar. Vi erbjuder en trygg, okomplicerad och kvalitativ helhetslösning, där vårt fokus är att säkerställa 100% kundnöjdhet genom att ha certifierade experter, dedikerade projektledare och erfarna montörer.

Vi installerar och servar alla typer av värmepumpar från Bosch

Vi kan installera och utföra service av Bosch luft-vattenvärmepump, bergvärmepump och frånluftsvärmepump  – Vi kan med andra ord hjälpa dig med alla olika typer av värmepumpar som Bosch erbjuder.

Därför ska du välja en värmepump från Bosch:

Att välja en värmepump från Bosch innebär att du satsar på erfarenhet och effektivitet. Bosch har varit verksamma inom värmepumpar sedan 1800-talet och de har hög expertis inom innovativa värmepumpslösningar.

IVT värmepumpar, grundat 1968 i Tranås, är en viktig del av Boschs framgång i Sverige. År 2005 blev IVT en del av Bosch-koncernen och bytte namn till Bosch Thermoteknik AB, IVT som varumärke används dock fortfarande, med grund i varumärkets starka position i Sverige.

Som en del av Bosch Home Comfort Group, en av Europas största tillverkare av värmepumpar, erbjuder Bosch ett omfattande utbud, från kostnadseffektiva värmepumpar till avancerade ventilationslösningar. Tranås, beläget i Småland, är hem för Boschs internationella kompetenscenter för värmepumpar. Här utvecklas och tillverkas produkterna med fokus på hög kvalitet och energieffektivitet.

Bosch, känt över hela världen som en ledande leverantör av teknologi och tjänster, har en stark närvaro med 468 dotterbolag i ungefär 60 länder. Bosch Thermoteknik AB, med över 1000 medarbetare, är en viktig del av Bosch-koncernen och strävar efter att leverera innovativa och pålitliga värmepumpar. När du väljer en värmepump från Bosch väljer du teknologi ”Invented for life” som syftar till att göra livet enklare och mer bekvämt inom varje aspekt av din vardag.

Vi gör övergången till en Bosch värmepump enkel!

Vi på Varmitek hjälper dig, oavsett om det gäller nyinstallation, service eller byte av din befintliga värmelösning. Vi strävar efter att göra övergången till en Bosch värmepump så smidig som möjligt.

Våra kunder är allt från privata villaägare, bostadsrättsföreningar och skolor till välkända företag som exempelvis SBB, Riksbyggen, Rikshem och Granito. När du väljer oss kan du räkna med följande:

– Över 35 års i branscherfarenhet
– Oberoende återförsäljare
– Sköter allt från start till mål
– Lokala installatörer
– Certifierade experter och montörer
– Trygga och stabila varumärken
– Alltid där med service och support

När du kontaktar vår värmepumpsavdelning kan du räkna med ett varmt bemötande, snabba svarstider, trygg support och hög expertis. Vi börjar ofta med ett kostnadsfritt platsbesök, där en av våra duktiga värmepumpsexperter kommer ut och säkerställer din potentiella värmepumpsanläggning samt ger dig tips och råd för hur du kan gå tillväga för att nå en ultimat besparing.

Boka ett platsbesök

Boka ett kostnadsfritt platsbesök med en expert på värmpumpar. Då genomför vi en helt oberoende byggnadsöversikt och tar fram rätt värmepump utifrån dina behov. Du kan även ringa oss nu direkt på 042-125200 om du har frågor eller funderingar.

Service och underhåll

Behöver din värmepump service? Eller har din värmepump gått sönder? Våra servicetekniker är certifierade, mycket kompetenta och kommer snabbt ut och hjälper dig vid behov. Boka service direkt eller läs mer genom att klicka på knappen nedan: 

Fördelar med en Bosch värmepump:

Det finns många fördelar med att installera en värmepump från Bosch.

P

Sedan 1800-talet

Bosch har en imponerande historia som sträcker sig tillbaka till 1800-talet.

P

Svensk tillverkning

Bosch har sitt kompetenscenter för värmepumpar i Tranås, Småland, där produkterna utvecklas och tillverkas.

P

Brett sortiment

Bosch erbjuder ett omfattande utbud av värmepumpar, från kostnadseffektiva modeller till ventilationslösningar.

P

Hållbara lösningar

Bosch strävar efter att skapa hållbara lösningar och vill stödja övergången till ett fossilfritt samhälle.

P

Trygg support

När du väljer en värmepump från Bosch, väljer du en pålitlig tillverkare med trygg och snabb support.

P

Kvalitet och effektivitet

Med över 1000 medarbetare och svensk förankring kan du lita på kvaliteten och effektivitet hos Bosch värmepumpar.

luft-vattenvärmepump bosch

Vilken Bosch värmepump är du ute efter?

Vi installerar, byter ut och utför service på alla typer av värmepumpar från Bosch. Som oberoende leverantör kan vi installera den värmepump som passar bäst utifrån varje specifikt behov.

Frånluftsvärmepump

Välj en värmepump som kombinerar uppvärmning och samtidigt förbättrar din ventilation.

Bergvärmepump

En trygg, långsiktig och driftsäker värmepump som passar alla typer av utomhusklimat. 

Luft-vattenvärmepump

En trygg och driftsäker värmepump som lämpar sig perfekt för klimat i södra och mellersta Sverige.

Luft-luftvärmepump

En perfekt lösning för den som vill ha kyla på sommaren och spara in elkostnader på vintern.

5 vanliga frågor om värmepumpar från Bosch

Här nedan har vi samlat de vanligaste frågorna vi brukar få om en Bosch värmepump.

1. Är Bosch och IVT samma värmepump?

Ja, Bosch och IVT är samma värmepump, sedan Bosch förvärvade IVT år 2005. IVT-värmepumpar marknadsförs och utvecklas nu under Bosch Thermoteknik AB, vilket är det nya namnet på företaget. Varumärket IVT var så starkt förankrat i Sverige så Bosch valde att behålla det varumärket i vissa sammanhang, men rent tekniskt är IVT värmepumpen en del av Bosch-portföljen.

2. Vad kostar en Bosch värmepump?

Kostnaden för en Bosch värmepump är en viktig del av beslutsprocessen när du överväger att uppgradera ditt värmesystem. Priset påverkas av modellen, kapacitet och effektivitet samt de specifika installationskraven i fastigheten. Vi på Varmitek kan genomföra en grundlig bedömning av ditt energibehov och fastihetens struktur för att skapa en skräddarsydd offert.

Genom att förstå din unika situation kan du få en exakt prisuppgift och identifiera de mest kostnadseffektiva alternativen för att möta dina specifika behov.

3. Vilken Bosch värmepump ska man välja?

Valet av en Bosch värmepump bör grundas på ditt unika behov, fastighetens storlek, energieffektivitetsmål och de specifika förhållandena på platsen. Bosch erbjuder olika modeller som är optimerade för olika användningsområden. Här är några av de vanligaste typerna:

Luft-vattenvärmepumpar:

Passar bra för mindre till medelstora bostäder och kan ge både värme och varmvatten.

Bergvärmepumpar:

Idealiska för större fastigheter och ger hög effektivitet genom att utnyttja värmen från marken.

Frånluftsvärmepumpar:

Bra för bostäder med mekanisk ventilation och ger värme genom att återvinna värmen från uteluften.

Valet av modell beror på dina specifika behov och förutsättningar. Vi på Varmitek kan göra en behovsanalys och ge råd om vilken Bosch värmepump som passar bäst för din situation. Det är viktigt att välja en modell som matchar ditt hem och ger optimal energieffektivitet.

4. Hur ofta behöver en Bosch värmepump service?

För att säkerställa optimal prestanda och lång livslängd bör en Bosch värmepump genomgå regelbunden service. Vanligtvis rekommendera vi på Varmitek att servicen bör utföras en gång per år. Årlig service är viktigt för att identifiera och åtgärda eventuella problem, optimera effektiviteten och säkerställa att värmepumpen fungerar korrekt.

Under servicebesöket kan teknikern utföra följande åtgärder:

1. Kontroll av komponenter:

Inspektera och testa viktiga komponenter som kompressor, fläktar, värmeväxlare och kylmediesystem.

2. Kontroll av kylmedie:

Mäta och kontrollera kylmedienivåerna för att säkerställa optimal drift.

3. Systemoptimering:

Justera inställningar och parametrar för att optimera värmepumpens prestanda.

4. Kontroll av elsystem:

Inspektera och testa elsystemet, kablage och elektriska komponenter.

5. Rengöring och underhåll:

Rengöra filter och värmeväxlare samt utföra eventuellt nödvändigt underhåll.

6. Uppdatering av mjukvara:

Om värmepumpen har en inbyggd styrenhet eller mjukvara kan teknikern uppdatera den till den senaste versionen för förbättrad prestanda och funktioner.

Att följa rekommendationer från Bosch och genomföra en regelbunden service är viktigt för att säkerställa att värmepumpen fortsätter att fungera effektivt och pålitligt över tiden. Det kan också vara en förutsättning för att behålla garantin på din Bosch värmepump.

5. Hur lång garanti har en värmepump från Bosch?

En Bosch värmepump levereras med generösa garantivillkor för att säkerställa långvarig prestanda och tillförlitlighet.

1. 6 års garanti (upp till 20 kW):

Vid köp och installation av en Bosch värmepump får du en imponerande garanti på 6 år från installationsdatumet för pumpar upp till 20 kW. Denna långa garantitid återspeglar förtroendet för kvalitetskomponenter och noggrann produktutveckling.

2. 5 års garanti (från 20 kW och uppåt):

För fastighetspumpar med en effekt på över 20 kW erbjuds en garantitid på hela 5 år. Detta ger en trygg och bekymmersfri värmelösning för större fastigheter.

3. Förlängd trygghet med MER-försäkring:

När garantiperioden närmar sig sitt slut, erbjuds du möjligheten att förlänga tryggheten genom att teckna en MER-försäkring. Denna försäkring ger dig ytterligare 10 år (luft/luft och luft/vatten) eller 12 år (berg-, jord-, sjövärme- och frånluftsvärmepump) av skydd. Det ger maximalt upp till 18 års trygghet och fungerar som ett komplement till din ordinarie hemförsäkring.

Denna omfattande garanti och försäkringsstruktur säkerställer att du kan njuta av pålitlig och effektiv värme från din Bosch värmepump under många år framöver. Det är ett tydligt uttryck för företagets engagemang för kvalitet och långsiktig kundnöjdhet.

Har du fler frågor eller funderingar om en Bosch värmepump får du gärna kontakta oss på Varmitek!

Kontaktinformation

Telefon: 042-12 52 00
Mejl: info@varmitek.se

Kontorstider:

08:00 – 17:00 (Helgfri vardag)

Firmainformation

Varmitek Energisystem AB
Org. nr: 556389-1042

Vad våra kunder säger:

Våra Kundlöften:

Nöjd-Kundgaranti

Vi är besatta av kundnöjdhet. Därför har vi, tillsammans med våra kunder, tagit fram en checklista som vi levererar på till 100%.

En Wow-upplevelse

Vi sköter projektet från start till mål. Med oss får du en kundresa utan frågetecken där vi levererar på vårt löfte och överträffar förväntningar.

Trygghet i alla led

Vi är en certifierad installatör som enbart arbetar med kvalitativa produkter, trygga garantier och alltid är där med service & support.

Hitta rätt BOSCH värmepump direkt!

Klicka här och ta reda på vilken BOSCH värmepump som passar dig!

Vi är medlemmar i:

Branschorganisationen för tillverkare, importörer, samt serviceföretag inom frys-, kyl- och värmepumpbranschen. 

Vi är certifierade av Incert:

Installations Certifiering i Stockholm AB (INCERT) bedriver verksamhet omfattande certifiering av personer och företag verksamma inom installationsområdet i bygg- och anläggningsbranschen.

Vi finns lokalt här:

Helsingborg
Malmö
Ängelholm
Landskrona
Höganäs
Lund
Båstad

Nyheter & Artiklar:

I vår blogg om värmepumpar får du tips och trix som ger dig en effektivare energiförbrukning.

Så går det till:

Så går det till när du ska installera en värmepump med Varmitek:

1. Platsbesök

Våra experter hjälper er att hitta rätt lösning. Vi säkerställer även rör- och eldragning för att undvika problem vid installation.

2. Offert

Vi skickar ut en nyckelfärdig offert med tydliga besparingskalkyler. Vi kan även hjälpa er med eventuella finansieringslösningar.

3. Montage/Installation

Våra installatörer kommer ut och installerar värmepumpen. Vi skickar även ut certifierade elektriker som kopplar in elen.

4. Service & Support

Vi finns bara ett samtal bort om du skulle få något problem efter installationen. Vi erbjuder även kontinuerlig underhållsservice.

Detta står vi för!

Trygg support

Vi strävar efter att erbjuda snabb och pålitlig hjälp när du behöver det som mest.

Service & underhåll

Vi erbjuder alltid service och underhåll, vilket ger dig trygghet och komfort genom åren.

Inga dolda kostnader

Du kommer aldrig att överraskas av en räkning du inte förväntade dig.

Certifierade installatörer

Våra installatörer är kylcertifierade och säkerställer en professionell och pålitlig installation.

Välkända varumärken

Vi erbjuder endast välkända varumärken för att säkerställa hög kvalitet och effektivitet.

Trygga garantier

Vår dedikation till kvalitet och pålitlighet sträcker sig även till våra garantier.

Kunden först, alltid

Vi strävar efter att överträffa dina förväntningar genom exceptionell personlig service.

Nöjd-kundgaranti

Vi har, tillsammans med våra kunder, tagit fram en checklista som vi levererar på till 100%.

Effektiv uppvärmning och kyla i din bostad

Vi hjälper privatpersoner att effektivisera sin uppvärmning och förbättra sitt inomhusklimat. Vi sköter projektet från start till mål så att våra kunder kan luta sig tillbaka. 

Service värmepump
Bergvärmepump NIBE

Uppvärmning och kyla i större fastigheter och brf:er

Vi hjälper större fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och kommuner att få en effektiv uppvärmninglösning. Vi tar ett helhetsperspektiv och sköter allt från start till mål!

Urval av tidigare kunder

Vi har hjälpt några av de största fastighetsägarna i Sverige

Så går det till:

Så går det till när du ska installera en värmepump med Varmitek:

1. Hembesök

Våra värmepumpsexperter hjälper er att hitta rätt lösning. Vi säkerställer även rör- och eldragning för att undvika problem vid installation.

2. Offert

Vi skickar ut en offert med tydliga besparingskalkyler. Vi har även möjlighet att hjälpa er med eventuella finansieringslösningar.

3. Installation / Montage

Våra installatörer kommer ut och installerar värmepumpen. Vi skickar även ut certifierade elektriker som kopplar in elen.

4. Service & support

Vi finns bara ett samtal bort om du skulle få något problem efter installationen. Vi erbjuder även kontinuerlig underhållsservice.

35 års erfarenhet och 1000-tals nöjda kunder

När vi startade år 1989 tillverkade vi egna bergvärmepumpar under vårt egna varumärke, Varmitek. Idag är vi en erkänd oberoende installatör och leverantör av klimatsmarta värmepumpar! Under alla år har vi hjälpt 1000-tals kunder att effektivsera sina uppvärmningskostnader.

Vi är på ständig jakt efter duktiga och erfarna medarbetare!

Vår passion är att leverera kvalitativa energilösningar som inte bara fungerar, utan också överträffar förväntningarna. För att göra detta behöver vi ett engagerat team som brinner för miljö, energi och att skapa en ”wow-upplevelse”.

solen med helheten i fokus