Ny fjärrvärmecentral

Vi sköter installation, service, reparation och felsökning av fjärrvärmecentraler. Vi har varit en certifierad installatör sedan 1989 och genomför projektet från start till mål.

Start 9 Fjärrvärmecentral

Vi levererar, installerar och servar fjärrvärmecentraler

Behöver du hjälp med installation eller service av din fjärrvärmecentral? Då har du kommit till rätt plats. Vi på Varmitek erbjuder hjälp med installation, service, reparation och felsökning av fjärrvärmecentraler för både privata och kommersiella kunder. Vi har varit en auktoriserad och certifierad installatör sedan 1989.

Vi är en auktoriserad och certifierad installatör

Varmitek är auktoriserad återförsäljare och installatör av fjärrvärmecentraler. Vi har den kunskap och det kontaktnät som krävs för att genomföra certifierade fjärrvärmeinstallationer till kommersiella fastigheter, bostadsrättsföreningar och mindra privata villakunder.  

Därför ska du välja Varmitek

Med 35 års erfarenhet inom uppvärmning och kyla, certifierade installatörer och 1000-tals nöjda kunder, kan du vara säker på att du får en trygg leverantör och installatör. 

35 års erfarenhet av uppvärmning
Certifierade experter
Sköter allt från start till mål
Egna lokala installatörer
Alltid där med service och support
Trygga och stabila varumärken
Oberoende återförsäljare
Kylcertifierade servicetekniker

Våra kunder är allt från privata villaägare, bostadsrättsföreningar och skolor till välkända företag som exempelvis SBB, Riksbyggen, Länsstyrelsen Skåne, Garnito och Rikshem.

Boka ett platsbesök

Boka ett kostnadsfritt platsbesök med en expert på fjärrvärme. Då genomför vi en helt oberoende byggnadsöversikt och tar fram rätt lösning utifrån dina behov. Du kan även ringa oss nu direkt på 042-125200 om du har frågor eller funderingar.

Service och underhåll

Behöver din fjärrvärmecentral service? Eller har din fjärrvärmecentral gått sönder? Våra servicetekniker är certifierade, mycket kompetenta och kommer snabbt ut och hjälper dig vid behov. Boka service direkt eller läs mer genom att klicka på knappen nedan: 

Hur länge håller en fjärrvärmecentral?

Även om en fjärrvärmecentral har lång livslängd, kan även de bästa centralerna med tiden bli trötta och slitna. När din fjärrvärmecentral börjar närma sig 20-årsstrecket eller visar tydliga tecken på försämrad prestanda, kan det vara klokt att investera i en ny modell innan den gamla ger upp helt. En modern fjärrvärmecentral erbjuder säkerhet, stabilitet och smidighet. Vissa av de senaste modellerna kan till och med styras via din telefon eller dator för maximal bekvämlighet.

Låt Varmitek byta din fjärrvärmecentral

Genom att anlita Varmitek för att byta ut din fjärrvärmecentral väljer du en trygg och säker väg. Vi tar hand om hela processen, från nedmontering av din gamla fjärrvärmecentral till inkoppling av din nya. Normalt sett utförs bytet på en enda arbetsdag, vilket minimerar störningar för dig och din familj eller verksamhet. Dessutom, om du är berättigad till ROT-avdrag, hjälper vi dig gärna med allt pappersarbete som krävs för att dra nytta av detta.

Hur fungerar en fjärrvärmecentral?

En fjärrvärmecentral är en central komponent i ett fjärrvärmesystem, som används för att distribuera värme till olika delar av en byggnad. Principen bakom en fjärrvärmecentral är att den tar emot varmvatten från fjärrvärmenätet och använder det för att värma upp byggnaden genom radiatorer eller golvvärme.

Här är en översikt över hur en fjärrvärmecentral fungerar:

1. Värmekälla:

Fjärrvärmenätet levererar hett vatten till fjärrvärmecentralen från en extern värmekälla, såsom en kraftvärmeanläggning eller värmeverk. Detta varmvatten transporteras genom rörledningar till fjärrvärmecentralen i byggnaden.

2. Värmeväxlare:

Inne i fjärrvärmecentralen finns en värmeväxlare, som är en enhet som överför värme från det varma vattnet i fjärrvärmenätet till det interna värmesystemet i byggnaden. Värmeväxlaren håller det varma vattnet från fjärrvärmenätet separerat från det vatten som cirkulerar i byggnadens interna värmesystem.

3. Distrubitionssystem

Det varma vattnet från fjärrvärmecentralen distribueras sedan till radiatorer eller golvvärmeenheter runt om i byggnaden. När varmvattnet passerar genom radiatorerna eller golvvärmeenheterna avger det värme till luften eller golvet i rummet, vilket värmer upp byggnaden.

4. Reglering & kontroll

En fjärrvärmecentral kan vara utrustad med olika regler- och kontrollsystem för att övervaka och styra värmeproduktionen och distributionen. Detta kan inkludera termostater, pumpar och styrenheter som säkerställer optimal drift och energieffektivitet.

5. Återflöde

Efter att värmen överförts till byggnaden cirkulerar det svalare vattnet tillbaka till fjärrvärmecentralen genom returledningar. Här värms vattnet upp igen och cirkulerar tillbaka ut i fjärrvärmenätet för att återvinnas och användas på nytt.

Fördelar med en ny fjärrvärmecentral

Här nedan har vi samlat de största fördelarna med en ny fjärrvärmecentral.

R

Driftsäkerhet

Moderna fjärrvärmecentraler är byggda för att vara pålitliga och kräver mindre underhåll, vilket minskar risken för driftstopp och oplanerade reparationer.

R

Effektivare energianvändning

En ny fjärrvärmecentral levererar jämnare värmefördelning och optimerad energianvändning, vilket resulterar i lägre energikostnader.

R
Elektronisk reglering

Med avancerad elektronisk styrning kan fjärrvärmecentralen snabbt och exakt anpassa sig efter ditt behov, vilket säkerställer optimal prestanda och komfort.

R

Sänkt returtemperatur

En ny fjärrvärmecentral bidrar till en lägre returtemperatur, vilket förbättrar systemets övergripande effektivitet och minskar energiförbrukningen.

Vanliga frågor om fjärrvärmecentraler

Här nedan har vi samlat de vanligaste frågorna vi brukar få om fjärrvärmecentraler.

Vad är en fjärrvärmecentral?

En fjärrvärmecentral är en enhet som överför värme från fjärrvärmenätet till ditt hus eller din byggnad. Den består av värmeväxlare, styrsystem och pumpar som tillsammans ser till att ditt hem värms upp och att du har tillgång till varmvatten.

Hur länge håller en fjärrvärmecentral?

En fjärrvärmecentral har vanligtvis en livslängd på cirka 20 år. Efter denna period kan det vara klokt att överväga att byta ut den mot en ny för att säkerställa effektivitet och driftsäkerhet.

När bör jag byta min fjärrvärmecentral?

Det är rekommenderat att byta ut din fjärrvärmecentral om den har varit i bruk i över 20 år, om den börjar visa tecken på ineffektivitet eller om den ofta kräver reparationer. En ny central kan ge bättre prestanda och lägre energikostnader.

Hur mycket kostar det att installera en ny fjärrvärmecentral?

Kostnaden för att installera en ny fjärrvärmecentral varierar beroende på modell och specifikationer samt installationskraven för ditt hem. Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation och offert.

Kan jag använda ROT-avdrag för installationen?

Ja, du kan använda ROT-avdrag för att dra av en del av arbetskostnaden vid installation av en fjärrvärmecentral. Vi hjälper dig med allt pappersarbete kring detta.

Hur lång tid tar det att byta en fjärrvärmecentral?

Bytet av en fjärrvärmecentral tar vanligtvis en arbetsdag. Vi tar hand om hela processen från nedmontering av den gamla centralen till installation och inkoppling av den nya.

Fler tjänster:

Värmepumpar
Solceller
Batterier

Kontaktinformation

Telefon: 042-12 52 00
Mejl: info@varmitek.se

Arbetstider:

08:00 – 17:00 (Helgfri vardag)

Firmainformation

Varmitek Energisystem AB
Org. nr: 556389-1042

Vad våra kunder säger:

Våra Kundlöften:

Nöjd-Kundgaranti

Vi är besatta av kundnöjdhet. Därför har vi, tillsammans med våra kunder, tagit fram en checklista som vi levererar på till 100%.

En Wow-upplevelse

Vi sköter projektet från start till mål. Med oss får du en kundresa utan frågetecken där vi levererar på vårt löfte och överträffar förväntningar.

Trygghet i alla led

Vi är en certifierad installatör som enbart arbetar med kvalitativa produkter, trygga garantier och alltid är där med service & support.

Hitta rätt värmepump direkt!

Klicka här och ta reda på vilken värmepump som passar dig!

Vi är medlemmar i:

Branschorganisationen för tillverkare, importörer, samt serviceföretag inom frys-, kyl- och värmepumpbranschen. 

Vi är certifierade av Incert:

Installations Certifiering i Stockholm AB (INCERT) bedriver verksamhet omfattande certifiering av personer och företag verksamma inom installationsområdet i bygg- och anläggningsbranschen.

Vi finns lokalt här:

Helsingborg
Malmö
Ängelholm
Landskrona
Höganäs
Lund
Båstad

Nyheter & Artiklar:

I vår blogg om värmepumpar får du tips och trix som ger dig en effektivare energiförbrukning.

Så går det till:

Så går det till när du ska installera en fjärrvärmecentral med Varmitek:

1. Hembesök

Våra experter hjälper er att hitta rätt lösning. Vi säkerställer även rör- och eldragning för att undvika problem vid installation.

2. Offert

Vi skickar ut en nyckelfärdig offert med tydliga besparingskalkyler. Vi kan även hjälpa er med eventuella finansieringslösningar.

3. Montage/Installation

Våra installatörer kommer ut och installerar värmepumpen. Vi skickar även ut certifierade elektriker som kopplar in elen.

4. Service & Support

Vi finns bara ett samtal bort om du skulle få något problem efter installationen. Vi erbjuder även kontinuerlig underhållsservice.

Detta står vi för!

Trygg support

Vi strävar efter att erbjuda snabb och pålitlig hjälp när du behöver det som mest.

Service & underhåll

Vi erbjuder alltid service och underhåll, vilket ger dig trygghet och komfort genom åren.

Inga dolda kostnader

Du kommer aldrig att överraskas av en räkning du inte förväntade dig.

Certifierade installatörer

Våra installatörer är kylcertifierade och säkerställer en professionell och pålitlig installation.

Välkända varumärken

Vi erbjuder endast välkända varumärken för att säkerställa hög kvalitet och effektivitet.

Trygga garantier

Vår dedikation till kvalitet och pålitlighet sträcker sig även till våra garantier.

Kunden först, alltid

Vi strävar efter att överträffa dina förväntningar genom exceptionell personlig service.

Nöjd-kundgaranti

Vi har, tillsammans med våra kunder, tagit fram en checklista som vi levererar på till 100%.

Effektiv uppvärmning och kyla i din bostad

Vi hjälper privatpersoner att effektivisera sin uppvärmning och förbättra sitt inomhusklimat. Vi sköter projektet från start till mål så att våra kunder kan luta sig tillbaka. 

Service värmepump
Bergvärmepump NIBE

Uppvärmning och kyla i större fastigheter och brf:er

Vi hjälper större fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och kommuner att få en effektiv uppvärmninglösning. Vi tar ett helhetsperspektiv och sköter allt från start till mål!

Urval av tidigare kunder

Vi har hjälpt några av de största fastighetsägarna i Sverige

Så går det till:

Så går det till när du ska installera en värmepump med Varmitek:

1. Hembesök

Våra värmepumpsexperter hjälper er att hitta rätt lösning. Vi säkerställer även rör- och eldragning för att undvika problem vid installation.

2. Offert

Vi skickar ut en offert med tydliga besparingskalkyler. Vi har även möjlighet att hjälpa er med eventuella finansieringslösningar.

3. Installation / Montage

Våra installatörer kommer ut och installerar värmepumpen. Vi skickar även ut certifierade elektriker som kopplar in elen.

4. Service & support

Vi finns bara ett samtal bort om du skulle få något problem efter installationen. Vi erbjuder även kontinuerlig underhållsservice.

35 års erfarenhet och 1000-tals nöjda kunder

När vi startade år 1989 tillverkade vi egna bergvärmepumpar under vårt egna varumärke, Varmitek. Idag är vi en erkänd oberoende installatör och leverantör av klimatsmarta värmepumpar! Under alla år har vi hjälpt 1000-tals kunder att effektivsera sina uppvärmningskostnader.

Vi är på ständig jakt efter duktiga och erfarna medarbetare!

Vår passion är att leverera kvalitativa energilösningar som inte bara fungerar, utan också överträffar förväntningarna. För att göra detta behöver vi ett engagerat team som brinner för miljö, energi och att skapa en ”wow-upplevelse”.

solen med helheten i fokus

Våra senaste nyheter