Service, reparation och felsökning av värmepump

Har du problem med din nuvarande värmelösning eller behöver din värmepump service? Låt våra kylcertifierade servicetekniker ta fram en lösning så att värmepumpen levererar på topp igen! 

Start 9 Service värmepump

Fyll i serviceformulär:

När du har fyllt i formuläret och klickat på ”skicka” kommer vi ringa upp dig inom 24h, boka in en tid och sedan skicka ut en kylcertifierad servicetekniker.

  Varmitek utför service och felsökning av din värmepump

  Sedan 1989 har vi levererat, installerat och utfört service på över 6000 värmepumpar åt privatpersoner, bostadsrättsföreningar och större fastighetsbolag. Vi hjälper dig med allt, för att du ska få en värmepump och upplevelse som överträffar förväntningar.

  Våra servicetekniker utför service och felsökning på alla olika modeller av värmepumpar: Luft-vattenvärmepump, luftvärmepump, bergvärmepump och frånluftsvärmepump.

  Våra servicetekniker utför service och felsökning på alla olika varumärken av värmepumpar: Ex. NIBE, CTC, Bosch, Mitsubishi, IVT, Thermia, Daikin, Fujitsu och Panasonic.

  Alla våra servicetekniker har kylcertifikat och den behörighet som krävs för att genomföra en godkänd värmepumpsservice.

  Våra kunder är allt från privata villaägare, bostadsrättsföreningar och skolor till välkända företag som exempelvis SBB, Riksbyggen, Länsstyrelsen Skåne, Garnito och Rikshem.

  Service värmepump

  Vanliga frågor om service värmepump

  Här nedan har vi samlat de vanligaste frågorna om service och felsökning av värmepump.

  1. Varför ska jag serva min värmepump?

  Regelbunden service av din värmepump är viktigt för att säkerställa effekt och livslängd. Här nedan är några viktiga skäl till varför du bör överväga att utföra regelbunden service på din värmepump:

  Optimal effekt: Genom regelbunden service kan teknikerna identifiera och åtgärda eventuella problem eller ineffektiviteter i systemet. Då säkerställer du att värmepumpen fungerar med optimal effekt och ger den värme eller kyla du behöver.

  Förebyggande underhåll: Våra servicetekniker kan upptäcka och åtgärda potentiella problem innan de utvecklas till allvarliga fel. Detta kan spara dig både tid och pengar på lång sikt.

  Ökad livslängd: En regelbunden service förlänger livslängden på din värmepump. Genom att identifiera och åtgärda små problem innan de blir stora kan du undvika kostsamma reparationer.

  Energi- och kostnadsbesparing: En välservad värmepump arbetar mer energieffektivt, vilket minskar din energiförbrukning och därmed dina energikostnader. En effektivt fungerande värmepump använder mindre energi för att producera önskad värme eller kyla.

  Bättre luftkvalitet: Genom att hålla systemet rent och välunderhållet kan du säkerställa att luften som cirkulerar i ditt hem är ren och hälsosam.

  Garanti och Försäkring: Många tillverkare och försäkringsbolag kräver regelbunden service för att upprätthålla garantier och försäkringsskydd. Att ignorera servicetillfällen kan leda till att du förlorar dessa förmåner.

  2. Hur ofta bör jag serva min värmepump?

  Vi rekommenderar att du servar din värmepump vart annat år för att säkerställa att den fungerar optimalt och för att förebygga eventuella problem.

  Dessutom förlänger regelbunden service livslängden på din värmepump och förbättra dess effektivitet.

  Det är också viktigt att notera att många garantier kräver att värmepumpen servas regelbundet för att fortfarande vara giltiga. Rådfråga oss för att få specifika rekommendationer för just din värmepump.

  3. Vad kostar en service av värmepump?

  Kostnaden för att utföra en service och felsökning av värmepump kan variera från företag till företag. Hos oss på Varmitek kostar en service inom kommunen vanligtvis 2800 kronor (exkl. moms). Utanför kommunen tillkommer kostnad för körning. Kostnaden för reservdelar tillkommer. Kostnaden för åtgärda eventuella avvikelser, defekter och reparationer sker ofta löpande. Vid giltigt serviceavtal erhåller våra kunder rabatt på reservdelar och löpande extraarbete.

  4. Kan jag utföra service själv?

  Nej, för att kunna utföra en korrekt service av din värmepump krävs kylcertifikat. Men med en rekommenderad servicetid på åtminstone vart annat år, möjligen oftare beroende på användning, är det fördelaktigt att ta hand om värmepumpen på bästa sätt mellan dessa serviceperioder.

  Generellt sett finns det några vanliga knep som du kan följa för att öka livslängden och förbättra effektiviteten hos din värmepump.

  Rengöring av Filter: Många värmepumpar har ett inbyggt filter som fångar upp damm och partiklar. Även om filterrengöring vanligtvis ingår i luftvärmepumpservice är det fördelaktigt att göra det oftare. Smutsiga filter kan påverka värmepumpens förmåga att producera varmluft.

  Snö- och Isbildning: Om du har en värmepump med en utedel är det viktigt att kontrollera och förhindra ackumulering av snö och is. Trots att värmepumpen normalt frostas av automatiskt kan överdriven snö och is hämma dess funktion. Regelbunden inspektion och borttagning av snö och frost är därför rekommenderat.

  Luftkvalitet inomhus: Luftkvaliteten inomhus påverkar värmepumpens effektivitet. Överdriven smuts och partiklar i inomhusluften kan snabbt täppa till värmepumpens filter. Kontrollera regelbundet filtret, särskilt om det finns faktorer som rökning eller matos i hemmet.

  Genom att följa dessa enkla skötselråd kan du förbättra din värmepumps effektivitet och undvika potentiella problem mellan de planerade servicetillfällena.

  5. Vad innebär service av värmepump?

  Att utföra service av din värmepump är viktigt för att säkerställa att systemet fungerar effektivt och pålitligt. Här är några vanliga inslag i en värmepumpsservice.

  Inspektion av utomhusdel (Luft-vatten & Luft-luft): En grundlig inspektion av den utomhusmonterade delen av värmepumpen utförs för att kontrollera om det finns synliga tecken på slitage, skador eller andra problem.

  Inspektion av värmepump: En noggrann inspektion av själva värmepumpen utförs för att kontrollera om det finns synliga tecken på slitage eller skador. Detta inkluderar kompressor, fläktar, och andra viktiga komponenter.

  Kontroll av elanslutningar: Elanslutningar, kablar och komponenter inspekteras för att säkerställa att de är säkra och fungerar korrekt. Elektriska mätningar kan göras för att kontrollera effektförbrukningen och säkerställa optimal prestanda.

  Kontroll av Kylmedelnivåer: Kylmedlet i systemet kontrolleras och justeras vid behov. Korrekta kylmedelnivåer är avgörande för optimal värmeöverföring.

  Rengöring av luftfilter och värmeväxlare: Luftfiltren och värmeväxlaren rengörs för att säkerställa god luftkvalitet och effektiv värmeöverföring.

  Kontroll av systemtryck: Systemets tryck kontrolleras för att säkerställa att det ligger inom de rekommenderade gränserna.

  Kontroll av vattenkretsen: Vattenkretsen i systemet inspekteras för att identifiera eventuella läckor eller korrosion.

  Utvärdering av markkollektor eller borrhål (Bergvärmepump): Utvärdering av markkollektor eller borrhål genomförs för att säkerställa att de fungerar optimalt och inte har några problem.

  Kontroll av Styrsystemet: Eventuella problem med styrsystemet diagnostiseras och åtgärdas. Det kan inkludera uppdatering av mjukvara eller justering av inställningar för att optimera systemets funktion.

  Felsökning och diagnostik: Eventuella fel eller avvikelser i systemet identifieras och dokumenteras. Det kan innebära reparation eller utbyte av defekta komponenter och justeringar av systeminställningar.

  Genom att genomföra regelbunden service på din värmepump kan du öka livslängden, minska risken för driftsstörningar och bibehålla en hög energieffektivitet. Vi rekommenderar att du utför service eller felsökning av din värmepump vart annat år.

  Boka ett platsbesök

  Boka ett kostnadsfritt platsbesök med en expert på värmpumpar. Då genomför vi en helt oberoende byggnadsöversikt och tar fram rätt värmepump utifrån dina behov. Du kan även ringa oss nu direkt på 042-125200 om du har frågor eller funderingar.

  Kontaktinformation

  Telefon: 042-12 52 00
  Mejl: info@varmitek.se

  Arbetstider:

  08:00 – 17:00 (Helgfri vardag)

  Firmainformation

  Varmitek Energisystem AB
  Org. nr: 556389-1042

  Vad våra kunder säger:

  Våra Kundlöften:

  Nöjd-Kundgaranti

  Vi är besatta av kundnöjdhet. Därför har vi, tillsammans med våra kunder, tagit fram en checklista som vi levererar på till 100%.

  En Wow-upplevelse

  Vi sköter projektet från start till mål. Med oss får du en kundresa utan frågetecken där vi levererar på vårt löfte och överträffar förväntningar.

  Trygghet i alla led

  Vi är en certifierad installatör som enbart arbetar med kvalitativa produkter, trygga garantier och alltid är där med service & support.

  Hitta rätt värmepump direkt!

  Klicka här och ta reda på vilken värmepump som passar dig!

  Vi är medlemmar i:

  Branschorganisationen för tillverkare, importörer, samt serviceföretag inom frys-, kyl- och värmepumpbranschen. 

  Vi är certifierade av Incert:

  Installations Certifiering i Stockholm AB (INCERT) bedriver verksamhet omfattande certifiering av personer och företag verksamma inom installationsområdet i bygg- och anläggningsbranschen.

  Vi finns lokalt här:

  Helsingborg
  Malmö
  Ängelholm
  Landskrona
  Höganäs
  Lund
  Båstad

  Tips och Trix:

  I vår blogg om värmepumpar får du tips och trix som ger dig en effektivare energiförbrukning.

  Så går det till:

  Så går det till när du ska installera en värmepump med Varmitek:

  1. Hembesök

  Våra experter hjälper er att hitta rätt lösning. Vi säkerställer även rör- och eldragning för att undvika problem vid installation.

  2. Offert

  Vi skickar ut en nyckelfärdig offert med tydliga besparingskalkyler. Vi kan även hjälpa er med eventuella finansieringslösningar.

  3. Installation / Montage

  Våra installatörer kommer ut och installerar värmepumpen. Vi skickar även ut certifierade elektriker som kopplar in elen.

  4. Service & Support

  Vi finns bara ett samtal bort om du skulle få något problem efter installationen. Vi erbjuder även kontinuerlig underhållsservice.

  Detta står vi för!

  Trygg support

  Vi strävar efter att erbjuda snabb och pålitlig hjälp när du behöver det som mest.

  Service & underhåll

  Vi erbjuder alltid service och underhåll, vilket ger dig trygghet och komfort genom åren.

  Inga dolda kostnader

  Du kommer aldrig att överraskas av en räkning du inte förväntade dig.

  Certifierade installatörer

  Våra installatörer är kylcertifierade och säkerställer en professionell och pålitlig installation.

  Välkända varumärken

  Vi erbjuder endast välkända varumärken för att säkerställa hög kvalitet och effektivitet.

  Trygga garantier

  Vår dedikation till kvalitet och pålitlighet sträcker sig även till våra garantier.

  Kunden först, alltid

  Vi strävar efter att överträffa dina förväntningar genom exceptionell personlig service.

  Nöjd-kundgaranti

  Vi har, tillsammans med våra kunder, tagit fram en checklista som vi levererar på till 100%.

  Effektiv uppvärmning och kyla i din bostad

  Vi hjälper privatpersoner att effektivisera sin uppvärmning och förbättra sitt inomhusklimat. Vi sköter projektet från start till mål så att våra kunder kan luta sig tillbaka. 

  Service värmepump
  Bergvärmepump NIBE

  Uppvärmning och kyla i större fastigheter och brf:er

  Vi hjälper större fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och kommuner att få en effektiv uppvärmninglösning. Vi tar ett helhetsperspektiv och sköter allt från start till mål!

  Urval av tidigare kunder

  Vi har hjälpt några av de största fastighetsägarna i Sverige

  Så går det till:

  Så går det till när du ska installera en värmepump med Varmitek:

  1. Hembesök

  Våra värmepumpsexperter hjälper er att hitta rätt lösning. Vi säkerställer även rör- och eldragning för att undvika problem vid installation.

  2. Offert

  Vi skickar ut en offert med tydliga besparingskalkyler. Vi har även möjlighet att hjälpa er med eventuella finansieringslösningar.

  3. Installation / Montage

  Våra installatörer kommer ut och installerar värmepumpen. Vi skickar även ut certifierade elektriker som kopplar in elen.

  4. Service & support

  Vi finns bara ett samtal bort om du skulle få något problem efter installationen. Vi erbjuder även kontinuerlig underhållsservice.

  35 års erfarenhet och 1000-tals nöjda kunder

  När vi startade år 1989 tillverkade vi egna bergvärmepumpar under vårt egna varumärke, Varmitek. Idag är vi en erkänd oberoende installatör och leverantör av klimatsmarta värmepumpar! Under alla år har vi hjälpt 1000-tals kunder att effektivsera sina uppvärmningskostnader.

  Vi är på ständig jakt efter duktiga och erfarna medarbetare!

  Vår passion är att leverera kvalitativa energilösningar som inte bara fungerar, utan också överträffar förväntningarna. För att göra detta behöver vi ett engagerat team som brinner för miljö, energi och att skapa en ”wow-upplevelse”.

  solen med helheten i fokus