Bergvärmepump

Vi sköter installation, service, reparation och felsökning av bergvärmepumpar från bland annat NIBE, CTC, Mitsubishi och Bosch. En certifierad installatör sedan 1989!

Start 9 Värmepumpar 9 Bergvärmepump
Bergvärmepump NIBE

Vi levererar, installerar och utför service av din bergvärmepump!

I över tre decennier har vi varit en pålitlig aktör inom leverans, installation och service av bergvärmepumpar. Vi erbjuder en trygg, okomplicerad och kvalitativ helhetslösning där vi tar hand om hela projektet från start till mål, med fokus på att säkerställa 100% kundnöjdhet. Detta åstadkommer vi genom att ha certifierade experter, dedikerade projektledare och erfarna montörer.

Vi är auktoriserad återförsäljare:

Vi är auktoriserad återförsäljare och installatör av bergvärmepumpar från NIBE, CTC, Mitsubishi och Bosch.

Därför bör du välja en bergvärmepump:

En bergvärmepump utmärker sig genom att återvinna och använda energin från den naturligt varma marken för att leverera värme och varmvatten.

– Minskar din energiförbrukning med upp till 80%
– Ger dig ett perfekt inomhusklimat
– Förser ditt hem med både värme och kyla
– Smarta applikationer för kontroll och översikt
– Inbyggd varmvattenberedare

Under våren och sommaren lagras solenergi under marken. När hösten kommer har marken lagrat tillräckligt med energi för att värma upp ditt hus under en kall vinter. Med en vätskefylld slang kan du hämta upp den värmen som finns lagrad, djupt nere i berget, nere på sjöbotten eller bara någon meter under gräsmattan. Den lagrade värmeenergin koncentreras sedan med hjälp av bergvärmepumpen och ger en bekväm försörjning av värme och varmvatten, även kyla under varma sommardagar.

När du kontaktar vår värmepumpsavdelning kan du räkna med ett varmt bemötande, snabba svarstider, trygg support och hög expertis. Vi börjar ofta med ett kostnadsfritt platsbesök, där en av våra duktiga värmepumpsexperter kommer ut och säkerställer din potentiella värmepumpsanläggning samt ger dig tips och råd för hur du kan gå tillväga för att nå en ultimat besparing.

Boka ett platsbesök

Boka ett kostnadsfritt platsbesök med en expert på värmpumpar. Då genomför vi en helt oberoende byggnadsöversikt och tar fram rätt värmepump utifrån dina behov. Du kan även ringa oss nu direkt på 042-125200 om du har frågor eller funderingar.

Service och underhåll

Behöver din värmepump service? Eller har din värmepump gått sönder? Våra servicetekniker är certifierade, mycket kompetenta och kommer snabbt ut och hjälper dig vid behov. Boka service direkt eller läs mer genom att klicka på knappen nedan: 

Fördelar med bergvärmepump

Det finns många fördelar med att installera en bergvärmepump. 

P

Spara upp till 80%

Genom att installera en bergvärmepump kan du spara upp till 80% på dina uppvärmningskostnader.

P

Stabil drift året om

Oavsett väderförhållanden håller bergvärmepumpen konstant drift och ger pålitlig värme året om.

P

Lång livslängd

Med rätt service och underhåll kan en bergvärmepump leverera pålitlig uppvärmning under många år.

P

Flexibel installation

Bergvärmepumpar kan installeras i olika typer av fastigheter och är anpassningsbara till olika markförhållanden.

P

Tyst drift

En bergvärmepump är tyst och stör inte ditt vardagsliv, vilket skapar en bekväm inomhusmiljö utan onödigt buller.

P

Miljövänlig

Genom markvärme minskar en bergvärmepump beroendet av fossila bränslen, vilket är bra för planeten.

Nackdelar med bergvärmepump

Det finns även ett fåtal nackdelar med att installera en bergärmepump. 

O

Högre initial kostnad

Installationen av en bergvärmepump är dyrare än andra värmepumpar eftersom borrning/grävning krävs.

O

Markkrav

För att installera en bergvärmepump behövs en tillräckligt stor yta för kollektorslangarna. 

O
Kräver kontinuerlig service

För att bibehålla effektiviteten behövs regelbunden service av bergvärmepumpen.

O

Är beroende av el

En bergvärmepump drivs med hjälp av el. Pumpen slutar därför att fungera vid strömavbrott. 

Vilken bergvärmepump är du ute efter?

NIBE luft-vattenvärmepump (utedel) på ett vitt tegelhus.

NIBE Värmepump

NIBE är den största tillverkaren av kvalitativa värmepumpar i Sverige.

CTC luft-vattenvärmepump på ett vitt hus

CTC Värmepump

CTC är en erkänd svensk tillverkare av kvalitativa värmepumpar. 

Mitsubishi Ecodan luft-vattenvärmepump (utedel)

Mitsubishi Värmepump

Mitsubishi Electric är en av de största tillverkarna av kvalitativa värmepumpar i Europa.

Bosch luft-vattenvärmepump (utedel)

Bosch Värmepump

Bosch (äger även IVT värmepumpar) är en kvalitativ tillverkare av värmepumpar i Europa.

5 vanliga frågor om bergvärmepump

Här nedan har vi samlat de vanligaste frågorna vi brukar få om bergvärmepumpar.

1. Hur fungerar en bergvärmepump?

En bergvärmepump utnyttjar den naturliga värmen som lagras i marken för att värma upp ett hem eller för att producera varmt vatten. Här är en förenklad förklaring till hur processen vanligtvis fungerar:

Markkollektor: En viktig del av bergvärmepumpsystemet är markkollektorn, en slinga av rör som är nedgrävd i marken. Detta kan vara antingen en horisontell slinga i gräsmattan eller en vertikal slinga som går djupt ner i marken. Marken fungerar som en naturlig reservoar av värme.

Värmevätska: En värmebärarvätska, vanligtvis en blandning av vatten och frostskydd, cirkulerar genom markkollektorn. Denna vätska tar upp den naturliga värmen från marken, som vanligtvis ligger på en relativt konstant temperatur året runt.

Värmepumpen: Den värmebärande vätskan pumpas till värmepumpen, som är installerad i bostaden. I värmepumpen höjs temperaturen på vätskan genom att komprimera den med en kompressor. Detta ökar dess temperatur tillräckligt för att vara användbar för uppvärmning.

Värmesystemet: Den uppvärmda vätskan överför sedan sin värme till  distributionssystemet eller värmesystemet i bostaden. Detta kan vara i form av varmluft som cirkulerar genom ventilationssystemet eller varmt vatten som används för golvvärme eller radiatorer.

Återgång till Marken: Efter att värmen har överförts till inomhusmiljön återvänder den kylare värmebärande vätskan till markkollektorn för att börja processen igen. Genom denna cirkulation hämtar värmepumpen kontinuerligt värmeenergi från marken för att värma upp hemmet.

Genom att utnyttja den konstanta temperaturen i marken kan bergvärmepumpar erbjuda en effektiv och hållbar uppvärmningslösning som är särskilt lämplig för områden med kallt klimat.

2. Hur stor yta krävs för att installera en bergvärmpump?

Ytan som krävs för att installera en bergvärmepump varierar beroende på husets energibehov, markens beskaffenhet och viktigast av allt, markkollektorn. Nedan har vi sammanfattt några viktiga riktlinjer:

Horisontell markkollektor:

  • En horisontell markkollektor kräver en yta som ligger i markytan. Det kan vara i form av slingor eller rör som grävs ned i marken.
  • Generellt sett kan ytan för en horisontell markkollektor variera från 200 till 500 kvadratmeter eller mer, beroende på fastighetens energibehov och markens beskaffenhet.

Vertikal markkollektor:

  • En vertikal markkollektor består av rör som är nedgrävda vertikalt i marken. Denna typ kräver mindre yta på markytan, men djupare borrning.
  • Ytan för en vertikal markkollektor kan vara mindre än för en horisontell, vilket kan vara fördelaktigt för fastigheter med begränsat markutrymme.

Fastighetens energibehov:

Storleken på fastigheten och hur energieffektiv fastigheten är påverkar också den totala ytan som behövs för en bergvärmpump. Ett större eller mindre energieffektivt hus kan kräva en större yta.

Markens beskaffenhet:

Jordtypen kan påverka markkollektorns effektivitet. Jord med god värmeledningsförmåga, som sandig jord, kan kräva mindre yta än mindre ledande jord.

Det är viktigt att notera att dessa är allmänna riktlinjer. Vill du ha en professionell bedömning är det bara att kontakta oss på Varmitek, så kommer vi ut på ett kostnadsfritt besök!

3. Fungerar en bergvärmepump även vid kalla temperaturer?

Ja, en bergvärmepump fungerar effektivt även vid mycket kalla temperaturer. En av fördelarna med bergvärme som energikälla är att marken har en relativt konstant temperatur året runt, vanligtvis runt 8-12 grader på några meters djup. Detta gör att en bergvärmepump kan extrahera värmeenergi från marken även när utomhustemperaturen sjunker långt under fryspunkten.

4. Behöver en bergvärmepump service?

Ja, regelbunden service är en viktig aspekt för att bibehålla effektivitet och livslängd för din bergvärmepump. Genom att genomföra regelbunden service inspekteras och underhålls bland annat värmeväxlare, köldmediumnivåer och elektriska system. Med en service upptäcks eventuella problem i tid, vilket minskar risken för oväntade driftstopp och kostsamma reparationer.

Många tillverkare kräver regelbunden service för att bibehålla garantiskyddet, därför är det viktigt att följa de rekommendationer som anges i användarmanualen.

5. Hur mycket kan jag spara med en bergvärmepump?

En bergvärmepump kan generera besparingar på upp till 80% i uppvärmningskostnader genom sin höga energieffektivitet. Besparingarna varierar beroende på fastighetens storlek, isolering och energipriser. För en exakt uppskattning, fråga oss, så gör vi en nogrann analys utifrån dina förutsättningar.

Har du fler frågor eller funderingar om bergvärmepumpar får du gärna kontakta oss på Varmitek!

Kontaktinformation

Telefon: 042-12 52 00
Mejl: info@varmitek.se

Arbetstider:

08:00 – 17:00 (Helgfri vardag)

Firmainformation

Varmitek Energisystem AB
Org. nr: 556389-1042

Vad våra kunder säger:

Våra Kundlöften:

Nöjd-Kundgaranti

Vi är besatta av kundnöjdhet. Därför har vi, tillsammans med våra kunder, tagit fram en checklista som vi levererar på till 100%.

En Wow-upplevelse

Vi sköter projektet från start till mål. Med oss får du en kundresa utan frågetecken där vi levererar på vårt löfte och överträffar förväntningar.

Trygghet i alla led

Vi är en certifierad installatör som enbart arbetar med kvalitativa produkter, trygga garantier och alltid är där med service & support.

Hitta rätt värmepump direkt!

Klicka här och ta reda på vilken värmepump som passar dig!

Vi är medlemmar i:

Branschorganisationen för tillverkare, importörer, samt serviceföretag inom frys-, kyl- och värmepumpbranschen. 

Vi är certifierade av Incert:

Installations Certifiering i Stockholm AB (INCERT) bedriver verksamhet omfattande certifiering av personer och företag verksamma inom installationsområdet i bygg- och anläggningsbranschen.

Vi finns lokalt här:

Helsingborg
Malmö
Ängelholm
Landskrona
Höganäs
Lund
Båstad

Nyheter & Artiklar:

I vår blogg om värmepumpar får du tips och trix som ger dig en effektivare energiförbrukning.

Så går det till:

Så går det till när du ska installera en värmepump med Varmitek:

1. Hembesök

Våra experter hjälper er att hitta rätt lösning. Vi säkerställer även rör- och eldragning för att undvika problem vid installation.

2. Offert

Vi skickar ut en nyckelfärdig offert med tydliga besparingskalkyler. Vi kan även hjälpa er med eventuella finansieringslösningar.

3. Montage/Installation

Våra installatörer kommer ut och installerar värmepumpen. Vi skickar även ut certifierade elektriker som kopplar in elen.

4. Service & Support

Vi finns bara ett samtal bort om du skulle få något problem efter installationen. Vi erbjuder även kontinuerlig underhållsservice.

Detta står vi för!

Trygg support

Vi strävar efter att erbjuda snabb och pålitlig hjälp när du behöver det som mest.

Service & underhåll

Vi erbjuder alltid service och underhåll, vilket ger dig trygghet och komfort genom åren.

Inga dolda kostnader

Du kommer aldrig att överraskas av en räkning du inte förväntade dig.

Certifierade installatörer

Våra installatörer är kylcertifierade och säkerställer en professionell och pålitlig installation.

Välkända varumärken

Vi erbjuder endast välkända varumärken för att säkerställa hög kvalitet och effektivitet.

Trygga garantier

Vår dedikation till kvalitet och pålitlighet sträcker sig även till våra garantier.

Kunden först, alltid

Vi strävar efter att överträffa dina förväntningar genom exceptionell personlig service.

Nöjd-kundgaranti

Vi har, tillsammans med våra kunder, tagit fram en checklista som vi levererar på till 100%.

Effektiv uppvärmning och kyla i din bostad

Vi hjälper privatpersoner att effektivisera sin uppvärmning och förbättra sitt inomhusklimat. Vi sköter projektet från start till mål så att våra kunder kan luta sig tillbaka. 

Service värmepump
Bergvärmepump NIBE

Uppvärmning och kyla i större fastigheter och brf:er

Vi hjälper större fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och kommuner att få en effektiv uppvärmninglösning. Vi tar ett helhetsperspektiv och sköter allt från start till mål!

Urval av tidigare kunder

Vi har hjälpt några av de största fastighetsägarna i Sverige

Så går det till:

Så går det till när du ska installera en värmepump med Varmitek:

1. Hembesök

Våra värmepumpsexperter hjälper er att hitta rätt lösning. Vi säkerställer även rör- och eldragning för att undvika problem vid installation.

2. Offert

Vi skickar ut en offert med tydliga besparingskalkyler. Vi har även möjlighet att hjälpa er med eventuella finansieringslösningar.

3. Installation / Montage

Våra installatörer kommer ut och installerar värmepumpen. Vi skickar även ut certifierade elektriker som kopplar in elen.

4. Service & support

Vi finns bara ett samtal bort om du skulle få något problem efter installationen. Vi erbjuder även kontinuerlig underhållsservice.

35 års erfarenhet och 1000-tals nöjda kunder

När vi startade år 1989 tillverkade vi egna bergvärmepumpar under vårt egna varumärke, Varmitek. Idag är vi en erkänd oberoende installatör och leverantör av klimatsmarta värmepumpar! Under alla år har vi hjälpt 1000-tals kunder att effektivsera sina uppvärmningskostnader.

Vi är på ständig jakt efter duktiga och erfarna medarbetare!

Vår passion är att leverera kvalitativa energilösningar som inte bara fungerar, utan också överträffar förväntningarna. För att göra detta behöver vi ett engagerat team som brinner för miljö, energi och att skapa en ”wow-upplevelse”.

solen med helheten i fokus