CTC värmepump

Vi sköter installation, service, reparation och felsökning av luft-vatten, bergvärme och frånluftsvärmepumpar från CTC. Vi har varit en auktoriserad installatör sedan 1989!

CTC luft-vattenvärmepump på ett vitt hus

Certifierad återförsäljare och installatör av CTC värmepumpar!

Varmitek är en certifierad återförsäljare och installatör av CTC värmepumpar, med över 35 års erfarenhet inom branschen. Våra tjänster sträcker sig från leverans och installation till löpande service av olika typer av värmepumpar från CTC. Vi erbjuder en trygg, okomplicerad och kvalitativ helhetslösning, där vårt fokus är att säkerställa 100% kundnöjdhet genom att ha certifierade experter, dedikerade projektledare och erfarna montörer.

Vi installerar och servar alla typer av värmepumpar från CTC

Vi kan installera och utföra service av CTC luft-vattenvärmepump, bergvärmepump och frånluftsvärmepump  – Vi kan med andra ord hjälpa dig med alla olika typer av värmepumpar som CTC erbjuder.

Därför ska du välja en värmepump från CTC:

Med över 100 år av dedikation till ett hållbart och fossilfritt samhälle har CTC etablerat sig som ett pålitligt företag inom värmepumpar. Sedan starten 1923 har CTC varit en viktig del inom uppvärmning med innovationer som värmepannor med inbyggd varmvattenberedning och tidiga luft-vattenvärmepumpar. Deras historia är präglad av ständig innovation och branschutveckling.

Alla deras produkter är noga utvecklade och tillverkade i Småland, Sverige, vilket garanterar hög kvalitet och en hållbar produktionsprocess. CTC erbjuder ett omfattande sortiment av  bergvärmepumpar, luft-vattenvärmepumpar, inomhusmoduler och ackumulatortankar, för att tillgodose alla dina uppvärmningsbehov.

Som en av Europas ledande tillverkare av värmepumpar, med global närvaro och försäljning över hela världen genom Enertech AB, är CTC kända för att leverera pålitliga och effektiva lösningar. CTC bygger sitt varumärke på värden som trygghet, kvalitet och hållbarhet. Genom att välja en värmepump från CTC investerar du därför i långsiktig trygghet och kvalitativa produkter.

Att välja en värmepump från CTC är inte bara ett mycket bra val, det är en investering i en grönare framtid, understödd av en rik historia och passion för hållbara lösningar.

Vi gör övergången till en CTC värmepump enkel!

Vi på Varmitek hjälper dig, oavsett om det gäller nyinstallation, service eller byte av din befintliga värmelösning. Vi strävar efter att göra övergången till en CTC värmepump så smidig som möjligt.

Våra kunder är allt från privata villaägare, bostadsrättsföreningar och skolor till välkända företag som exempelvis SBB, Riksbyggen, Rikshem och Granito. När du väljer oss kan du räkna med följande:

– Över 30 års i branscherfarenhet
– Oberoende återförsäljare
– Sköter allt från start till mål
– Lokala installatörer
– Certifierade experter och montörer
– Trygga och stabila varumärken
– Alltid där med service och support

När du kontaktar vår värmepumpsavdelning kan du räkna med ett varmt bemötande, snabba svarstider, trygg support och hög expertis. Vi börjar ofta med ett kostnadsfritt platsbesök, där en av våra duktiga värmepumpsexperter kommer ut och säkerställer din potentiella värmepumpsanläggning samt ger dig tips och råd för hur du kan gå tillväga för att nå en ultimat besparing.

Boka ett platsbesök

Boka ett kostnadsfritt platsbesök med en expert på värmpumpar. Då genomför vi en helt oberoende byggnadsöversikt och tar fram rätt värmepump utifrån dina behov. Du kan även ringa oss nu direkt på 042-125200 om du har frågor eller funderingar.

Service och underhåll

Behöver din värmepump service? Eller har din värmepump gått sönder? Våra servicetekniker är certifierade, mycket kompetenta och kommer snabbt ut och hjälper dig vid behov. Boka service direkt eller läs mer genom att klicka på knappen nedan: 

Fördelar med CTC:

Det finns många fördelar med att installera en värmepump från CTC.

P

100 år i branschen

CTC har levererat värmepumpar i över 100 år.  Ett kvitto på lång och pålitlig närvaro i värmepumpsbranschen.

P

Svensk tillverkning

Alla värmepumpar från CTC utvecklas och tillverkas med stolthet och precision i Småland, Sverige.

P

Innovativa lösningar

CTC har varit banbrytande inom värmepumpar genom att introducera flera innovativa lösningar.

P

Global närvaro

CTC har etablerat en global närvaro med försäljning av värmepumpar över hela världen. 

P

Trygg support

När du väljer en värmepump från CTC, väljer du en pålitlig tillverkare med trygg och snabb support.

P

Brett sortiment

CTC erbjuder allt från prisvärda värmepumpsmodeller till premiumalternativ med avancerade funktioner.

Olika värmepumpar från CTC

Vilken CTC värmepump är du ute efter?

Vi installerar, byter ut och utför service på alla typer av värmepumpar från CTC. Som oberoende leverantör kan vi installera den värmepump som passar bäst utifrån varje specifikt behov.

Frånluftsvärmepump

Välj en värmepump som kombinerar uppvärmning och samtidigt förbättrar din ventilation.

Bergvärmepump

En trygg, långsiktig och driftsäker värmepump som passar alla typer av utomhusklimat. 

Luft-vattenvärmepump

En trygg och driftsäker värmepump som lämpar sig perfekt för klimat i södra och mellersta Sverige.

Luft-luftvärmepump

En perfekt lösning för den som vill ha kyla på sommaren och spara in elkostnader på vintern.

5 vanliga frågor om värmepumpar från CTC

Här nedan har vi samlat de vanligaste frågorna vi brukar få om en CTC värmepump.

1. Hur mycket kostar en ny CTC värmepump?

Priset på en CTC värmepump varierar beroende på den valda modellen och installationens omfattning. Generellt sett kan kostnaden för en CTC värmepump ligga i intervallet från cirka 30 000 kronor och uppåt, beroende på ditt specifika behov och önskemål.

För exakt prisinformation och offert rekommenderar vi att du kontaktar oss på Varmitek. Vi är en certifierad återförsäljare eller installatör av CTC värmepumpar. Då ger vi dig en detaljerad offert baserad på en noggrann bedömning av ditt hem och dina krav på uppvärmning.

När du överväger kostnaden för en CTC värmepump bör du också ta potentiella besparingar på energikostnader och de miljövänliga fördelarna som dessa värmepumpar kan erbjuda i beaktande. Att investera i en högkvalitativ och effektiv värmepump från CTC är nästan alltid en långsiktig och lönsam investering för ditt hem.

2. Hur länge håller en värmepump från CTC?

Hållbarheten och livslängden för en värmepump från CTC kan variera beroende av användning, underhåll och kvalitet på installationen. Generellt sett kan värmepumpar förväntas hålla i många år, och CTC, erbjuder garantier som sträcker sig över flera år. Med regelbunden service och rätt skötsel kan en värmepump från CTC ha en livslängd på cirka 15-20 år, ibland mer.

För att få mer exakt information om livslängden för en specifik modell och för att maximera hållbarheten, är det bäst att följa rekommendationer från CTC och konsultera en auktoriserad tekniker, likt Varmitek.

3. Vilken CTC värmepump ska man välja?

Vilken CTC värmepump man ska välja beror på storlek på ditt hem, dina specifika uppvärmningsbehov, befintligt värmesystem och geografisk plats. Nedan har vi tagit fram några faktorer du ska tänka på när du väljer en CTC värmepump:

1. Storlek och kapacitet:

Välj en värmepump som har tillräcklig kapacitet för att effektivt värma eller kyla ditt hem. Det är viktigt att anpassa storleken på värmepumpen till ditt specifika behov.

2. Värmesystem:

CTC erbjuder luft-vattenvärmepumpar, bergvärmepumpar och frånluftsvärmepumpar. Välj den typ som bäst passar ditt befintliga värmesystem och de förhållanden där du bor.

3. Energieffektivitet:

Kontrollera värmepumpens energiklass och effektivitet. En hög effektivitet kan bidra till att minska energiförbrukningen och därmed sänka dina energikostnader.

4. Funktioner och tillval:

Titta på eventuella extra funktioner och tillval som kan vara viktiga för dig, som smarta styrsystem, inbyggda varmvattenberedare eller möjligheten att ansluta till förnybara energikällor.

5. Varmitek rekommendation:

Rådfråga en oss på Varmitek. Vi är en certifierad återförsäljare till CTC värmepumpar. Vi kan göra en noggrann bedömning av ditt hem och ge rekommendationer baserat på dina specifika förhållanden.

4. Hur ofta behöver en CTC värmepump service?

För att säkerställa optimal prestanda och lång livslängd bör en CTC värmepump genomgå regelbunden service. Vanligtvis rekommenderas att servicen utförs en gång per år av en certifierad tekniker eller auktoriserad installatör, likt Varmitek. Årlig service är viktig för att identifiera och åtgärda eventuella problem, optimera effektiviteten och säkerställa att värmepumpen fungerar korrekt.

Under servicebesöket kan teknikern utföra följande åtgärder:

1. Kontroll av komponenter:

Inspektera och testa viktiga komponenter som kompressor, fläktar, värmeväxlare och kylmediesystem.

2. Kontroll av kylmedie:

Mäta och kontrollera kylmedienivåerna för att säkerställa optimal drift.

3. Systemoptimering:

Justera inställningar och parametrar för att optimera värmepumpens prestanda.

4. Kontroll av elsystem:

Inspektera och testa elsystemet, kablage och elektriska komponenter.

5. Rengöring och underhåll:

Rengöra filter och värmeväxlare samt utföra eventuellt nödvändigt underhåll.

6. Uppdatering av mjukvara:

Om värmepumpen har en inbyggd styrenhet eller mjukvara kan teknikern uppdatera den till den senaste versionen för förbättrad prestanda och funktioner.

Att följa rekommendationer från CTC och genomföra en regelbunden service är viktigt för att säkerställa att värmepumpen fortsätter att fungera effektivt och pålitligt över tiden. Det kan också vara en förutsättning för att behålla garantin på din CTC värmepump.

5. Hur lång garanti har en värmepump från CTC?

CTC erbjuder 3 års garanti på sina värmepumpar och tillbehör för juridiska personer. För de efterföljande åren, det fjärde till det femte året, finns möjligheten att teckna en garantiförsäkring genom Artic. Genom denna försäkring kan garantiperioden förlängas upp till 18 år för bergvärmepumpar och frånluftsvärmepumpar, samt upp till 16 år för luft-vattenvärmepumpar.

Att teckna garantiförsäkringen ger extra trygghet och långsiktigt skydd för din värmepump. Det är viktigt att läsa och förstå villkoren för garantin och försäkringen samt att följa CTCs rekommendationer för regelbundet underhåll och service för att behålla garantins giltighet.

Har du fler frågor eller funderingar om en CTC värmepump får du gärna kontakta oss på Varmitek!

Kontaktinformation

Telefon: 042-12 52 00
Mejl: info@varmitek.se

Kontorstider:

08:00 – 17:00 (Helgfri vardag)

Firmainformation

Varmitek Energisystem AB
Org. nr: 556389-1042

Vad våra kunder säger:

Våra Kundlöften:

Nöjd-Kundgaranti

Vi är besatta av kundnöjdhet. Därför har vi, tillsammans med våra kunder, tagit fram en checklista som vi levererar på till 100%.

En Wow-upplevelse

Vi sköter projektet från start till mål. Med oss får du en kundresa utan frågetecken där vi levererar på vårt löfte och överträffar förväntningar.

Trygghet i alla led

Vi är en certifierad installatör som enbart arbetar med kvalitativa produkter, trygga garantier och alltid är där med service & support.

Hitta rätt CTC värmepump direkt!

Klicka här och ta reda på vilken CTC värmepump som passar dig!

Vi är medlemmar i:

Branschorganisationen för tillverkare, importörer, samt serviceföretag inom frys-, kyl- och värmepumpbranschen. 

Vi är certifierade av Incert:

Installations Certifiering i Stockholm AB (INCERT) bedriver verksamhet omfattande certifiering av personer och företag verksamma inom installationsområdet i bygg- och anläggningsbranschen.

Vi finns lokalt här:

Helsingborg
Malmö
Ängelholm
Landskrona
Höganäs
Lund
Båstad

Nyheter & Artiklar:

I vår blogg om värmepumpar får du tips och trix som ger dig en effektivare energiförbrukning.

Så går det till:

Så går det till när du ska installera en värmepump med Varmitek:

1. Hembesök

Våra experter hjälper er att hitta rätt lösning. Vi säkerställer även rör- och eldragning för att undvika problem vid installation.

2. Offert

Vi skickar ut en nyckelfärdig offert med tydliga besparingskalkyler. Vi kan även hjälpa er med eventuella finansieringslösningar.

3. Montage/Installation

Våra installatörer kommer ut och installerar värmepumpen. Vi skickar även ut certifierade elektriker som kopplar in elen.

4. Service & Support

Vi finns bara ett samtal bort om du skulle få något problem efter installationen. Vi erbjuder även kontinuerlig underhållsservice.

Detta står vi för!

Trygg support

Vi strävar efter att erbjuda snabb och pålitlig hjälp när du behöver det som mest.

Service & underhåll

Vi erbjuder alltid service och underhåll, vilket ger dig trygghet och komfort genom åren.

Inga dolda kostnader

Du kommer aldrig att överraskas av en räkning du inte förväntade dig.

Certifierade installatörer

Våra installatörer är kylcertifierade och säkerställer en professionell och pålitlig installation.

Välkända varumärken

Vi erbjuder endast välkända varumärken för att säkerställa hög kvalitet och effektivitet.

Trygga garantier

Vår dedikation till kvalitet och pålitlighet sträcker sig även till våra garantier.

Kunden först, alltid

Vi strävar efter att överträffa dina förväntningar genom exceptionell personlig service.

Nöjd-kundgaranti

Vi har, tillsammans med våra kunder, tagit fram en checklista som vi levererar på till 100%.

Effektiv uppvärmning och kyla i din bostad

Vi hjälper privatpersoner att effektivisera sin uppvärmning och förbättra sitt inomhusklimat. Vi sköter projektet från start till mål så att våra kunder kan luta sig tillbaka. 

Service värmepump
Bergvärmepump NIBE

Uppvärmning och kyla i större fastigheter och brf:er

Vi hjälper större fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och kommuner att få en effektiv uppvärmninglösning. Vi tar ett helhetsperspektiv och sköter allt från start till mål!

Urval av tidigare kunder

Vi har hjälpt några av de största fastighetsägarna i Sverige

Så går det till:

Så går det till när du ska installera en värmepump med Varmitek:

1. Hembesök

Våra värmepumpsexperter hjälper er att hitta rätt lösning. Vi säkerställer även rör- och eldragning för att undvika problem vid installation.

2. Offert

Vi skickar ut en offert med tydliga besparingskalkyler. Vi har även möjlighet att hjälpa er med eventuella finansieringslösningar.

3. Installation / Montage

Våra installatörer kommer ut och installerar värmepumpen. Vi skickar även ut certifierade elektriker som kopplar in elen.

4. Service & support

Vi finns bara ett samtal bort om du skulle få något problem efter installationen. Vi erbjuder även kontinuerlig underhållsservice.

35 års erfarenhet och 1000-tals nöjda kunder

När vi startade år 1989 tillverkade vi egna bergvärmepumpar under vårt egna varumärke, Varmitek. Idag är vi en erkänd oberoende installatör och leverantör av klimatsmarta värmepumpar! Under alla år har vi hjälpt 1000-tals kunder att effektivsera sina uppvärmningskostnader.

Vi är på ständig jakt efter duktiga och erfarna medarbetare!

Vår passion är att leverera kvalitativa energilösningar som inte bara fungerar, utan också överträffar förväntningarna. För att göra detta behöver vi ett engagerat team som brinner för miljö, energi och att skapa en ”wow-upplevelse”.

solen med helheten i fokus