NIBE värmepump

Vi sköter installation, service, reparation och felsökning av luft-vatten, bergvärme och frånluftsvärmepumpar från NIBE. Vi har varit en auktoriserad installatör sedan 1989!

NIBE luft-vattenvärmepump (utedel) på ett vitt tegelhus.

Certifierad återförsäljare och installatör av NIBE värmepumpar!

Vi på Varmitek är en certifierad återförsäljare och installatör av NIBE värmepumpar med över 35 års erfarenhet. Våra tjänster sträcker sig från leverans och installation till löpande service av olika typer av värmepumpar från NIBE. Vi erbjuder en trygg, okomplicerad och kvalitativ helhetslösning, där vårt fokus är att säkerställa 100% kundnöjdhet genom att ha certifierade experter, dedikerade projektledare och erfarna montörer.

Vi installerar och servar alla typer av värmepumpar från NIBE

Vi kan installera och utföra service av NIBE luft-vattenvärmepump, bergvärmepump och frånluftsvärmepump  – Vi kan med andra ord hjälpa dig med alla olika typer av värmepumpar som NIBE erbjuder.

Därför ska du välja en värmepump från NIBE:

NIBE är en svensk pionjär inom värmepumpsteknologi med nästan 70 års erfarenhet av att utveckla hållbara klimatlösningar. NIBE värmepumpar är designade och tillverkade i Sverige samt anpassade för det krävande nordiska klimatet, vilket säkerställer hög effektivitet och pålitlig drift.

Med en djup förståelse inom marknadsledande inverterteknik har NIBE skapat bergvärmepumpar, luft-vattenvärmepumpar och frånluftsvärmepumpar som ger jämnare drift, förbättrad komfort och minskad energiförbrukning.

NIBE har ett omfattande sortiment av värmepumpar som i stort sett täcker alla behov, från prisvärda standardmodeller till premiumalternativ med avancerad inverterteknik, wifi-uppkoppling och tjänster som effektivt sänker din energiförbrukning och kostnad utan att kompromissa med komforten.

Vi gör övergången till en NIBE värmepump enkel!

Vi på Varmitek hjälper dig, oavsett om det gäller nyinstallation eller byte av din befintliga värmelösning. Vi strävar efter att göra övergången till en NIBE värmepump så smidig som möjligt.

Våra kunder är allt från privata villaägare, bostadsrättsföreningar och skolor till välkända företag som exempelvis SBB, Riksbyggen, Rikshem och Granito. När du väljer oss kan du räkna med följande:

– Över 35 år i branschen
– Auktoriserad återförsäljare
– Sköter allt från start till mål
– Lokala installatörer
– Certifierade experter och montörer
– Trygga och stabila varumärken
– Alltid där med service och support

När du kontaktar vår värmepumpsavdelning kan du räkna med ett varmt bemötande, snabba svarstider, trygg support och hög expertis. Vi börjar ofta med ett kostnadsfritt platsbesök, där en av våra duktiga värmepumpsexperter kommer ut och säkerställer din potentiella värmepumpsanläggning samt ger dig tips och råd för hur du kan gå tillväga för att nå en ultimat besparing.

Boka ett platsbesök

Boka ett kostnadsfritt platsbesök med en expert på värmpumpar. Då genomför vi en helt oberoende byggnadsöversikt och tar fram rätt värmepump utifrån dina behov. Du kan även ringa oss nu direkt på 042-125200 om du har frågor eller funderingar.

Service och underhåll

Behöver din värmepump service? Eller har din värmepump gått sönder? Våra servicetekniker är certifierade, mycket kompetenta och kommer snabbt ut och hjälper dig vid behov. Boka service direkt eller läs mer genom att klicka på knappen nedan: 

Fördelar med NIBE:

Det finns många fördelar med att installera en värmepump från NIBE.

P

70 år i branschen

NIBE har levererat värmepumpar i snart 70 år.  Ett kvitto på lång och pålitlig närvaro i värmepumpsbranschen.

P

Trygg support

Oavsett om det handlar om tekniska frågor installationsråd eller annan support, är NIBE redo att hjälpa dig.

P

Långa garantier

Med NIBE får du inte bara en värmepump, du får långa garantier som ger dig en trygg upplevelse på lång sikt.

P

Svensk kvalitet

NIBE värmepumpar är tillverkade i Sverige, vilket garanterar pålitlighet, effektivitet och hållbara arbetvillkor.

P

Ledande inverterteknik

NIBEs inverterteknik möjliggör jämnare drift, förbättrad komfort och minskad energiförbrukning.

P

Omfattande sortiment

NIBE erbjuder allt från prisvärda värmepumpsmodeller till premiumalternativ med avancerade funktioner.

Vilken NIBE värmepump är du ute efter?

Vi installerar, byter ut och utför service på alla typer av värmepumpar från NIBE. Som oberoende leverantör kan vi installera den värmepump som passar bäst utifrån varje specifikt behov.

Frånluftsvärmepump

Välj en värmepump som kombinerar uppvärmning och samtidigt förbättrar din ventilation.

Bergvärmepump

En trygg, långsiktig och driftsäker värmepump som passar alla typer av utomhusklimat. 

Luft-vattenvärmepump

En trygg och driftsäker värmepump som lämpar sig perfekt för klimat i södra och mellersta Sverige.

Luft-luftvärmepump

En perfekt lösning för den som vill ha kyla på sommaren och spara in elkostnader på vintern.

5 vanliga frågor om värmepumpar från NIBE

Här nedan har vi samlat de vanligaste frågorna vi brukar få om NIBEs värmepumpar.

1. Hur mycket kostar en ny NIBE värmepump?

Priset på en NIBE värmepump kan variera beroende på flera faktorer. Bland annat modell, kapacitet, installationssituation och eventuella extrafunktioner eller tillbehör. För att få en exakt prisuppgift är det bäst att ni kontaktar oss på Varmitek. Då kommer vi ut och gör en bedömning baserat på dina specifika behov och förutsättningar.

När du överväger kostnaden för en NIBE värmepump bör du också ta potentiella besparingar på energikostnader och de miljövänliga fördelarna som dessa värmepumpar kan erbjuda i beaktande. Att investera i en högkvalitativ och effektiv värmepump från NIBE är nästan alltid en långsiktig och lönsam investering för ditt hem.

2. Hur länge håller en värmepump från NIBE?

Hur länge en värmepump från NIBE håller beror på flera faktorer, bland annat modell, användning, underhåll och installationskvalitet. Generellt sett kan en värmepump från NIBE förväntas hålla i många år med rätt vård och regelbundet underhåll.

NIBE är kända för att tillverka högkvalitativa och effektiva värmepumpar. Många av deras modeller är konstruerade för att möta nordiska klimatförhållanden och är byggda för långvarig hållbarhet. Med regelbunden service och korrekt användning kan en värmepump från NIBE ofta hålla i 16–22 år, ibland mer.

Det är viktigt att följa NIBEs rekommendationer för underhåll och service för att säkerställa optimal effektivitet och livslängd. Professionell installation och regelbunden kontroll av en certifierad värmepumpstekniker kan även bidra till att maximera värmepumpens hållbarhet.

3. Hur mycket sparar man på att byta till en ny NIBE värmepump?

Genom att byta till den senaste modellen, exempelvis NIBE S2125, kan du spara upp till 25% mer energi jämfört med tidigare värmepumpmodeller. Det motsvarar en potentiell årlig besparing på upp till 2,500 kWh.

För att ge en konkret förklaring, om du har ett hus på 160 m² och en befintlig värmepump med en förbrukning på 10,000 kWh för värme och varmvatten, kan du förvänta dig att spara upp till 2,500 kWh per år genom att uppgradera från en 15-20 år gammal luft/vattenvärmepump till NIBE S2125.

Denna energibesparing minskar inte bara dina elkostnader utan har även positiva miljöeffekter där du minskar dina koldioxidavtryck. Det är viktigt att notera att faktiska besparingar kan variera beroende på klimat, husets isolering, och individuell användning. För att få en mer exakt uppskattning är det bäst att konsultera oss på varmitek, som kan bedöma ditt specifika fall och erbjuda skräddarsydda råd.

4. Hur ofta behöver en NIBE värmepump service?

För att säkerställa optimal prestanda och lång livslängd bör en NIBE värmepump genomgå regelbunden service. Vanligtvis rekommenderas att servicen utförs en gång per år av en certifierad tekniker eller auktoriserad installatör. Årlig service är viktig för att identifiera och åtgärda eventuella problem, optimera effektiviteten och säkerställa att värmepumpen fungerar korrekt.

Under servicebesöket kan teknikern utföra följande åtgärder:

1. Kontroll av komponenter:

Inspektera och testa viktiga komponenter som kompressor, fläktar, värmeväxlare och kylmediesystem.

2. Kontroll av kylmedie:

Mäta och kontrollera kylmedienivåerna för att säkerställa optimal drift.

3. Systemoptimering:

Justera inställningar och parametrar för att optimera värmepumpens prestanda.

4. Kontroll av elsystem:

Inspektera och testa elsystemet, kablage och elektriska komponenter.

5. Rengöring och underhåll:

Rengöra filter och värmeväxlare samt utföra eventuellt nödvändigt underhåll.

6. Uppdatering av NIBE uplink:

Uppdatera mjukvaran (NIBE uplink) om det finns tillgängliga uppdateringar.

Att följa rekommendationer från NIBE och genomföra en regelbunden service är viktigt för att säkerställa att värmepumpen fortsätter att fungera effektivt och pålitligt över tiden. Det kan också vara en förutsättning för att behålla garantin på din NIBE värmepump.

5. Hur lång garanti har en värmepump från NIBE?

NIBE erbjuder 3 års garanti på sina värmepumpar och tillbehör för juridiska personer. För de efterföljande åren, det fjärde till det femte året, finns möjligheten att teckna en garantiförsäkring genom Artic. Genom denna försäkring kan garantiperioden förlängas upp till 18 år för bergvärmepumpar och frånluftsvärmepumpar, samt upp till 16 år för luft-vattenvärmepumpar.

Att teckna garantiförsäkringen ger extra trygghet och långsiktigt skydd för din värmepump. Det är viktigt att läsa och förstå villkoren för garantin och försäkringen samt att följa NIBEs rekommendationer för regelbundet underhåll och service för att behålla garantins giltighet.

Har du fler frågor eller funderingar om NIBES värmepumpar får du gärna kontakta oss på Varmitek!

Kontaktinformation

Telefon: 042-12 52 00
Mejl: info@varmitek.se

Arbetstider:

08:00 – 17:00 (Helgfri vardag)

Firmainformation

Varmitek Energisystem AB
Org. nr: 556389-1042

Vad våra kunder säger:

Våra Kundlöften:

Nöjd-Kundgaranti

Vi är besatta av kundnöjdhet. Därför har vi, tillsammans med våra kunder, tagit fram en checklista som vi levererar på till 100%.

En Wow-upplevelse

Vi sköter projektet från start till mål. Med oss får du en kundresa utan frågetecken där vi levererar på vårt löfte och överträffar förväntningar.

Trygghet i alla led

Vi är en certifierad installatör som enbart arbetar med kvalitativa produkter, trygga garantier och alltid är där med service & support.

Hitta NIBE värmepump direkt!

Klicka här och ta reda på vilken NIBE värmepump som passar dig!

Vi är medlemmar i:

Branschorganisationen för tillverkare, importörer, samt serviceföretag inom frys-, kyl- och värmepumpbranschen. 

Vi är certifierade av Incert:

Installations Certifiering i Stockholm AB (INCERT) bedriver verksamhet omfattande certifiering av personer och företag verksamma inom installationsområdet i bygg- och anläggningsbranschen.

Vi finns lokalt här:

Helsingborg
Malmö
Ängelholm
Landskrona
Höganäs
Lund
Båstad

Nyheter & Artiklar

I vår blogg om värmepumpar får du tips och trix som ger dig en effektivare energiförbrukning.

Så går det till:

Så går det till när du ska installera en värmepump med Varmitek:

1. Hembesök

Våra experter hjälper er att hitta rätt lösning. Vi säkerställer även rör- och eldragning för att undvika problem vid installation.

2. Offert

Vi skickar ut en nyckelfärdig offert med tydliga besparingskalkyler. Vi kan även hjälpa er med eventuella finansieringslösningar.

3. Montage/Installation

Våra installatörer kommer ut och installerar värmepumpen. Vi skickar även ut certifierade elektriker som kopplar in elen.

4. Service & Support

Vi finns bara ett samtal bort om du skulle få något problem efter installationen. Vi erbjuder även kontinuerlig underhållsservice.

Detta står vi för!

Trygg support

Vi strävar efter att erbjuda snabb och pålitlig hjälp när du behöver det som mest.

Service & underhåll

Vi erbjuder alltid service och underhåll, vilket ger dig trygghet och komfort genom åren.

Inga dolda kostnader

Du kommer aldrig att överraskas av en räkning du inte förväntade dig.

Certifierade installatörer

Våra installatörer är kylcertifierade och säkerställer en professionell och pålitlig installation.

Välkända varumärken

Vi erbjuder endast välkända varumärken för att säkerställa hög kvalitet och effektivitet.

Trygga garantier

Vår dedikation till kvalitet och pålitlighet sträcker sig även till våra garantier.

Kunden först, alltid

Vi strävar efter att överträffa dina förväntningar genom exceptionell personlig service.

Nöjd-kundgaranti

Vi har, tillsammans med våra kunder, tagit fram en checklista som vi levererar på till 100%.

Effektiv uppvärmning och kyla i din bostad

Vi hjälper privatpersoner att effektivisera sin uppvärmning och förbättra sitt inomhusklimat. Vi sköter projektet från start till mål så att våra kunder kan luta sig tillbaka. 

Service värmepump
Bergvärmepump NIBE

Uppvärmning och kyla i större fastigheter och brf:er

Vi hjälper större fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och kommuner att få en effektiv uppvärmninglösning. Vi tar ett helhetsperspektiv och sköter allt från start till mål!

Urval av tidigare kunder

Vi har hjälpt några av de största fastighetsägarna i Sverige

Så går det till:

Så går det till när du ska installera en värmepump med Varmitek:

1. Hembesök

Våra värmepumpsexperter hjälper er att hitta rätt lösning. Vi säkerställer även rör- och eldragning för att undvika problem vid installation.

2. Offert

Vi skickar ut en offert med tydliga besparingskalkyler. Vi har även möjlighet att hjälpa er med eventuella finansieringslösningar.

3. Installation / Montage

Våra installatörer kommer ut och installerar värmepumpen. Vi skickar även ut certifierade elektriker som kopplar in elen.

4. Service & support

Vi finns bara ett samtal bort om du skulle få något problem efter installationen. Vi erbjuder även kontinuerlig underhållsservice.

35 års erfarenhet och 1000-tals nöjda kunder

När vi startade år 1989 tillverkade vi egna bergvärmepumpar under vårt egna varumärke, Varmitek. Idag är vi en erkänd oberoende installatör och leverantör av klimatsmarta värmepumpar! Under alla år har vi hjälpt 1000-tals kunder att effektivsera sina uppvärmningskostnader.

Vi är på ständig jakt efter duktiga och erfarna medarbetare!

Vår passion är att leverera kvalitativa energilösningar som inte bara fungerar, utan också överträffar förväntningarna. För att göra detta behöver vi ett engagerat team som brinner för miljö, energi och att skapa en ”wow-upplevelse”.

solen med helheten i fokus