Start 9 Produktnyheter 9 Bosch Compress 7800i – Kolla in den senaste modellen från Bosch!

Bosch Compress 7800i – Kolla in den senaste modellen från Bosch!

nov 14, 2023

Bosch lanserar sin senaste innovation inom bergvärmepumpar – Bosch Compress 7800i LW/M. Denna kraftfulla värmepump är utrustad med avancerad inverter-teknologi och är idealisk för dig som bor i villa. Med fokus på energieffektivitet och användarvänlighet har Bosch skapat en pålitlig lösning för uppvärmning och varmvattenberedning.

Boka ett platsbesök

Boka ett kostnadsfritt platsbesök med en energiexpert. Då genomför vi en helt oberoende byggnadsöversikt och tar fram rätt modell utifrån dina behov. Du kan även ringa oss nu direkt på 042-125200 om du har frågor eller funderingar.

Fördelar med Bosch Compress 7800i LW/M

Här nedan har vi listat de största fördelarna med Bosch Compress 7800i LW/M:

1. Minimal energiförbrukning och hög effektivitet:

Compress 7800i LW/M står i frontlinjen när det gäller energieffektivitet. Med en av marknadens högsta energimärkningar och effektivitet erbjuder den optimal prestanda med minimal energiförbrukning. Så uppnår värmepumpen detta:

Bosch Compress 7800i LW/M kan anpassa sin hastighet och kapacitet efter husets aktuella uppvärmningsbehov. Istället för att cykla av och på, som äldre värmepumpar kan göra, arbetar den steglöst för att upprätthålla en jämn inomhustemperatur. Detta minimerar energiförbrukningen genom att undvika onödig drift.

2. Ljudlös drift:

Bosch Compress 7800i LW/M är en av de mest tystgående värmepumparna på marknaden. Genom att använda ljudisolerande material och tekniker under konstruktionen minskar värmepumpen ljudöverföring från de interna komponenterna till omgivningen. 

Genom att erbjuda en ljudlös drift skapar Bosch Compress 7800i LW/M en behaglig inomhusmiljö där invånarna kan njuta av tystnad och avkoppling.

3. Touchdisplay för enkel navigering:

Touchdisplayen på Bosch Compress 7800i LW/M är utformad för att vara intuitiv och lätt att förstå. Med tydliga ikoner, knappar och menyer kan användaren enkelt navigera genom olika inställningar och funktioner utan att behöva bläddra igenom komplicerade handböcker.

Displayen ger även användaren möjlighet att övervaka värmepumpens status i realtid. Detta inkluderar information om aktuell temperatur, driftläge, energiförbrukning och eventuella driftstörningar. Genom att enkelt kunna övervaka systemstatus kan användaren snabbt identifiera eventuella problem och vidta åtgärder vid behov.

4. Exklusiv och snygg design:

Compress 7800i LW/M erbjuder inte bara grym prestanda utan även en stilren design.

Med alternativ för både vit glas och vit metall kan användare välja den finish som bäst kompletterar befintlig inredning och stil. Oavsett om det är en modern, minimalistisk eller traditionell estetik, kan värmepumpen smälta sömlöst in i olika hemmiljöer. Den släta ytan och de rena linjerna ger ett intryck av kvalitet och modernitet, vilket gör den till ett attraktivt tillskott i hemmet.

5. Tryggt med 6 års fabriksgaranti:

Bosch Compress 7800i LW/M erbjuder en långvarig fabriksgaranti som sträcker sig över en sexårsperiod från installationsdatum. Den här omfattande garantin är utformad för att ge dig som användare ökad trygghet och säkerhet när det gäller värmepumpens prestanda och tillförlitlighet.

Genom att täcka värmepumpens olika komponenter och funktioner under en sexårsperiod ger Bosch en stark signal om kvaliteten och pålitligheten hos Compress 7800i LW/M. Garantiperioden innebär att eventuella defekter eller problem som uppstår under denna tid kan åtgärdas utan extra kostnad för dig som användare, vilket ger dig en fridfull sinnesro och försäkrar dig om att din investering är skyddad.

För att säkerställa att värmepumpen fortsätter att fungera optimalt under hela garantiperioden krävs att den servas enligt det fastställda serviceschemat. Genom att följa detta schema, som innefattar servicebesök år 3 och år 5 efter installationen, kan du förlänga livslängden och prestandan för din värmepump. Denna förebyggande åtgärd är avgörande för att upprätthålla värmepumpens effektivitet och säkerställa att den fortsätter att prestera på toppnivå under hela garantiperioden.

Med en sexårig fabriksgaranti och rättvist fastställda servicescheman ger Bosch Compress 7800i LW/M dig en trygg och pålitlig värmelösning för ditt hem. 

6. Stor varmvattenkapacitet

Den rostfria varmvattenberedaren ger upp till imponerande 300 liter 40-gradigt varmvatten. Med möjligheten att välja mellan Ekonomi-, Normal- eller Komfortläge kan du anpassa varmvattenproduktionen efter dina behov.

Oavsett om du vill ha snabba och stora mängder varmvatten tillgängligt när du behöver det som mest eller om du föredrar en mer sparsam användning för att minimera energiförbrukningen, så kan du lita på Bosch Compress 7800i LW/M för att tillhandahålla den varmvattenkapacitet och flexibilitet som du behöver för att göra din vardag mer bekväm och effektiv.

Teknisk fakta om Bosch Compress 7800i LW/M

Specifikation

7800i LWM 6

7800i LWM 8

7800i LWM 12

7800i LWM 16

Energiklass

A+++

A+++

A+++

A+++

Avgiven värmeeffekt

2-6 kW

2-8 kW

3-12 kW

4-16 kW

SCOP (genomsnittligt årsförhållande)

5,76

5,7

5,85

5,55

Kompressor

Rotary – varvtalsstyrd

Rotary – varvtalsstyrd

Scroll – varvtalsstyrd

Scroll – varvtalsstyrd

Varmvattenkapacitet 40°C

275 liter

277 liter

298 liter

301 liter

Ljudeffekt (dB)

35 dB(A)

36 dB(A)

41 dB(A)

41 dB(A)

Vikt (utan förpackning)

223 kg

223 kg

246 kg

250 kg

Mått (B x D x H)

600 x 610 x 1780 mm

600 x 610 x 1780 mm

600 x 610 x 1780 mm

600 x 610 x 1780 mm

Reglercentral

UI800

UI800

UI800

UI800

Display

Touchscreen

Touchscreen

Touchscreen

Touchscreen

Appstyrning

HomeCom Easy

HomeCom Easy

HomeCom Easy

HomeCom Easy

Innehåller köldmedium

Ja

Ja

Ja

Ja

GWP (Globalt uppvärmningspotent)

2088

2088

2088

2088

Köldmedium

R410A

R410A

R410A

R410A

Vikt köldmedium (kg)

2,3

1,35

1,35

2

CO2-ekvivalent (ton)

4,802

2,819

2,819

4,176

Vill du ha en offert på en Bosch Compress 7800i inklusive installation?

Är du ute efter en Bosch Compress 7800i  inklusive installation i Skåne? Då kan vi på Varmitek ta fram en offert och eventuellt komma ut på ett förberedande besök om det behövs. Klicka på boka platsbesök och fyll i formuläret så återkommer våra experter till dig. 

Kontaktinformation

Telefon: 042-12 52 00
Mejl: info@varmitek.se

Telefontider:

09:00 – 16:00 (Helgfri vardag)

Firmainformation

Varmitek Energisystem AB
Org. nr: 556389-1042

Fler kategorier

Här nedan hittar du fler inläggskategorier:

Senaste nyheter

Här nedan kan du se våra senaste nyheter.

Boka ett platsbesök

Boka ett kostnadsfritt platsbesök med en energiexpert. Då genomför vi en helt oberoende byggnadsöversikt och tar fram rätt lösning utifrån dina behov. Du kan även ringa oss nu direkt på 042-125200 om du har frågor eller funderingar.

Vad våra kunder säger:

Våra Kundlöften:

Nöjd-Kundgaranti

Vi är besatta av kundnöjdhet. Därför har vi, tillsammans med våra kunder, tagit fram en checklista som vi levererar på till 100%.

En Wow-upplevelse

Vi sköter projektet från start till mål. Med oss får du en kundresa utan frågetecken där vi levererar på vårt löfte och överträffar förväntningar.

Trygghet i alla led

Vi är en certifierad installatör som enbart arbetar med kvalitativa produkter, trygga garantier och alltid är där med service & support.

Vi är medlemmar i:

Branschorganisationen för tillverkare, importörer, samt serviceföretag inom frys-, kyl- och värmepumpbranschen. 

Vi är medlemmar i:

Svensk Solenergi är en branschförening med cirka 400 medlemsföretag. Tillsammans representerar vi den svenska solenergibranschen.

Vi är certifierade av Incert:

Installations Certifiering i Stockholm AB (INCERT) bedriver verksamhet omfattande certifiering av personer och företag verksamma inom installationsområdet i bygg- och anläggningsbranschen.

Relaterade nyheter

Detta står vi för!

Trygg support

Vi strävar efter att erbjuda snabb och pålitlig hjälp när du behöver det som mest.

Service & underhåll

Vi erbjuder alltid service och underhåll, vilket ger dig trygghet och komfort genom åren.

Inga dolda kostnader

Du kommer aldrig att överraskas av en räkning du inte förväntade dig.

Certifierade installatörer

Våra installatörer är kylcertifierade och säkerställer en professionell och pålitlig installation.

Välkända varumärken

Vi erbjuder endast välkända varumärken för att säkerställa hög kvalitet och effektivitet.

Trygga garantier

Vår dedikation till kvalitet och pålitlighet sträcker sig även till våra garantier.

Kunden först, alltid

Vi strävar efter att överträffa dina förväntningar genom exceptionell personlig service.

Nöjd-kundgaranti

Vi har, tillsammans med våra kunder, tagit fram en checklista som vi levererar på till 100%.

35 års erfarenhet och 1000-tals nöjda kunder

När vi startade år 1989 tillverkade vi egna bergvärmepumpar under vårt egna varumärke, Varmitek. Idag är vi en erkänd oberoende installatör och leverantör av klimatsmarta värmepumpar! Under alla år har vi hjälpt 1000-tals kunder att effektivsera sina uppvärmningskostnader.

Vi är på ständig jakt efter duktiga och erfarna medarbetare!

Vår passion är att leverera kvalitativa energilösningar som inte bara fungerar, utan också överträffar förväntningarna. För att göra detta behöver vi ett engagerat team som brinner för miljö, energi och att skapa en ”wow-upplevelse”.

solen med helheten i fokus