Start 9 Produktnyheter 9 Mitsubishi Ecodan – En prisvärd luft-vattenvärmepump

Mitsubishi Ecodan – En prisvärd luft-vattenvärmepump

sep 21, 2023

Mitsubishi Electric har lanserat den senaste versionen av sin populära Ecodan-modell, och det har blivit tydligt att denna luft-vattenvärmepump inte bara erbjuder effektiv uppvärmning och varmvattenproduktion utan också levererar en prisvärd lösning för användare. Med avancerad teknik och noggrant genomtänkta funktioner positionerar sig Mitsubishi Ecodan som ett kostnadseffektivt alternativ för nordiska hem.

Boka ett platsbesök

Boka ett kostnadsfritt platsbesök med en energiexpert. Då genomför vi en helt oberoende byggnadsöversikt och tar fram rätt modell utifrån dina behov. Du kan även ringa oss nu direkt på 042-125200 om du har frågor eller funderingar.

Fem fördelar med Mitsubishi Ecodan

Här nedan har vi samlat viktiga fördelar med Mitsubishi Ecodan.

1. Energisnål drift och hög verkningsgrad

Mitsubishi Ecodan utmärker sig med sin A+++ energieffektivitetsklass och ett imponerande SCOP-värde på 4,76. Den innovativa invertertekniken möjliggör kontinuerlig justering av kompressorhastigheten, vilket resulterar i minimal energiförbrukning och därmed lägre driftkostnader för användaren.

2. Flexibilitet och kompakt design

Ecodan Next Generation finns i olika storlekar och utföranden, vilket gör det möjligt för användare att välja den modell som bäst passar deras specifika behov. Trots sin kompakta storlek, med endast 160 centimeter i höjd, levererar Ecodan kraftfull prestanda och har en inbyggd varmvattenberedare på 200 liter.

3. Användarvänlig teknik och smart styrning

Den integrerade MELCloud-appen ger användare möjlighet att enkelt övervaka och styra Ecodan i realtid, vilket ökar användarvänligheten. Dessutom ger appen information om eventuella fel och tillhandahåller även lokalt väder på installationsplatsen.

4. Zubadan-teknik

Med den unika Zubadan-tekniken levererar Ecodan kraftig och snabb uppvärmning, vilket är särskilt viktigt för stora hus och kalla miljöer. Zubadan-tekniken garanterar värmeeffekt ner till extremt låga temperaturer, så lågt som -28ºC. Detta gör Ecodan till en pålitlig lösning även under de mest krävande förhållandena.

5. Långsiktig trygghet med garantier och försäkring

Mitsubishi Electric erbjuder användare en långsiktig trygghet med sin 16-åriga trygghetsförsäkring. Utöver den standard 5-åriga garantin kan användare förlänga tryggheten år för år, vilket ger extra förtroende och säkerhet för investeringen.

Mer information om Mitsubishi Ecodan

Här nedan får du mer nyttig information om Mitsubishi Ecodan. 

Låg ljudnivå

Ecodan erbjuder en tyst drift, vilket gör den bland de mest ljudlösa värmepumparna på marknaden. Den låga ljudnivån är så imponerande att användare ibland undrar om utomhusdelen är aktiv. Quiet-mode möjliggör också nästan ljudlös drift under nätterna, vilket inte bara ger högpresterande uppvärmning utan också en störningsfri sömn.

Miljövänlig teknik

Mitsubishi Ecodan är inte bara energieffektiv utan också miljövänlig. Genom att utnyttja förnybar energi från luften för att värma, kyla och producera varmt vatten minimerar den miljöpåverkan. Dess användning av det framtidssäkra köldmediet R32 ytterligare stärker dess miljövänliga profil och möjliggör enkel återvinning.

Komplett vattenburen uppvärmning

Ecodan erbjuder en komplett vattenburen uppvärmningslösning med en specialbyggd och anpassad cylindertank för köldmediet R32. Detta gör systemet effektivare och mer miljövänligt, särskilt utformat för att möta kraven i det nordiska klimatet. Dess BBR-godkännande gör det också till ett utmärkt val vid nyproduktion.

Intelligent styrning och inverterteknologi

Ecodan lär sig husets specifika förhållanden och anpassar uppvärmningen för optimal energianvändning. Den steglösa inverterteknologin säkerställer att endast den nödvändiga effekten används, vilket minimerar energiavfall och ger en kostnadseffektiv drift. Dessutom möjliggör MELCloud-appen enkel och effektiv styrning av värmepumpen via WiFi.

Spara pengar med Ecodan och SmartGrid

Ecodan är utformad för att möta framtidens krav på värme, ekonomi och miljövänlighet. Dess höga verkningsgrad och minimala energitillskott resulterar i 30–50% mindre koldioxidutsläpp jämfört med traditionell uppvärmning med el-element. Dess SmartGrid-förberedelse möjliggör även styrning av energiförbrukningen i enlighet med elprisvariationer.

Tekniska Specifikationer

Effekt: 8 kW

Energieffektivitet: A+++

Spänning: 400 V

SCOP-värde: 4,76

Inverterteknik: Ja

Ljudnivå Utomhus: 56 dB(A)

Köldmedium Typ: R32

Vill du ha en offert på en Mitsubishi Ecodan?

Är du ute efter en Mitsubishi Ecodan  inklusive installation i Skåne? Då kan vi på Varmitek ta fram en offert och eventuellt komma ut på ett förberedande besök om det behövs. Klicka på boka platsbesök och fyll i formuläret så återkommer våra experter till dig.

Kontaktinformation

Telefon: 042-12 52 00
Mejl: info@varmitek.se

Telefontider:

09:00 – 16:00 (Helgfri vardag)

Firmainformation

Varmitek Energisystem AB
Org. nr: 556389-1042

Fler kategorier

Här nedan hittar du fler inläggskategorier:

Senaste nyheter

Här nedan kan du se våra senaste nyheter.

Boka ett platsbesök

Boka ett kostnadsfritt platsbesök med en energiexpert. Då genomför vi en helt oberoende byggnadsöversikt och tar fram rätt lösning utifrån dina behov. Du kan även ringa oss nu direkt på 042-125200 om du har frågor eller funderingar.

Vad våra kunder säger:

Våra Kundlöften:

Nöjd-Kundgaranti

Vi är besatta av kundnöjdhet. Därför har vi, tillsammans med våra kunder, tagit fram en checklista som vi levererar på till 100%.

En Wow-upplevelse

Vi sköter projektet från start till mål. Med oss får du en kundresa utan frågetecken där vi levererar på vårt löfte och överträffar förväntningar.

Trygghet i alla led

Vi är en certifierad installatör som enbart arbetar med kvalitativa produkter, trygga garantier och alltid är där med service & support.

Vi är medlemmar i:

Branschorganisationen för tillverkare, importörer, samt serviceföretag inom frys-, kyl- och värmepumpbranschen. 

Vi är medlemmar i:

Svensk Solenergi är en branschförening med cirka 400 medlemsföretag. Tillsammans representerar vi den svenska solenergibranschen.

Vi är certifierade av Incert:

Installations Certifiering i Stockholm AB (INCERT) bedriver verksamhet omfattande certifiering av personer och företag verksamma inom installationsområdet i bygg- och anläggningsbranschen.

Relaterade nyheter

Detta står vi för!

Trygg support

Vi strävar efter att erbjuda snabb och pålitlig hjälp när du behöver det som mest.

Service & underhåll

Vi erbjuder alltid service och underhåll, vilket ger dig trygghet och komfort genom åren.

Inga dolda kostnader

Du kommer aldrig att överraskas av en räkning du inte förväntade dig.

Certifierade installatörer

Våra installatörer är kylcertifierade och säkerställer en professionell och pålitlig installation.

Välkända varumärken

Vi erbjuder endast välkända varumärken för att säkerställa hög kvalitet och effektivitet.

Trygga garantier

Vår dedikation till kvalitet och pålitlighet sträcker sig även till våra garantier.

Kunden först, alltid

Vi strävar efter att överträffa dina förväntningar genom exceptionell personlig service.

Nöjd-kundgaranti

Vi har, tillsammans med våra kunder, tagit fram en checklista som vi levererar på till 100%.

35 års erfarenhet och 1000-tals nöjda kunder

När vi startade år 1989 tillverkade vi egna bergvärmepumpar under vårt egna varumärke, Varmitek. Idag är vi en erkänd oberoende installatör och leverantör av klimatsmarta värmepumpar! Under alla år har vi hjälpt 1000-tals kunder att effektivsera sina uppvärmningskostnader.

Vi är på ständig jakt efter duktiga och erfarna medarbetare!

Vår passion är att leverera kvalitativa energilösningar som inte bara fungerar, utan också överträffar förväntningarna. För att göra detta behöver vi ett engagerat team som brinner för miljö, energi och att skapa en ”wow-upplevelse”.

solen med helheten i fokus