Start 9 Produktnyheter 9 NIBE S735 – Ventilation, värme och varmvatten i ett

NIBE S735 – Ventilation, värme och varmvatten i ett

feb 8, 2024

NIBE S735 är den senaste innovativa frånluftsvärmepumpen från NIBE. Genom att integrera avancerad teknik och användarvänliga funktioner strävar NIBE S735 efter att skapa en bekväm och hållbar inomhusmiljö för användaren. 

Låg driftskostnad, låg ljudnivå och en stilren design är bara några av de egenskaper som gör denna värmepump till ett attraktivt val för både nybyggnation och utbyte av befintliga system. 

Med sina avancerade funktioner och smidiga wifi-uppkoppling blir NIBE S735 en naturlig del av det uppkopplade hemmet, där användarna har full kontroll över systemet direkt från sina smarta enheter. Med NIBE S735 kan man uppnå hög komfort samtidigt som man minskar sin energiförbrukning och gör en insats för miljön.

Boka ett platsbesök

Boka ett kostnadsfritt platsbesök med en energiexpert. Då genomför vi en helt oberoende byggnadsöversikt och tar fram rätt modell utifrån dina behov. Du kan även ringa oss nu direkt på 042-125200 om du har frågor eller funderingar.

Fördelar med NIBE S735

Här nedan har vi samlat de största fördelarna med NIBE S735.

Hög prestanda och låga driftskostnader

En av de mest imponerande funktionerna hos NIBE S735 är den höga årsvärmefaktorn, vilket ger låga driftskostnader och bra energibesparingar för användaren. Dessutom arbetar värmepumpen med ett naturligt köldmedium, vilket minskar den negativa påverkan på miljön och naturen.

Låg ljudnivå och flexibel installation

NIBE S735 är inte bara kraftfull utan också tystgående med en stilren och kompakt design som gör den enkel att placera och installera i olika bostäder. Oavsett om det är för nybyggnation eller utbyte är denna värmepump ett utmärkt val.

Smarta funktioner och användarvänlig design

Den integrerade wifi-uppkopplingen och möjligheten till trådlösa tillbehör gör NIBE S735 till en central del av det uppkopplade hemmet. Dess användarvänliga touchscreen-gränssnitt och intuitiva design ger användarna full kontroll över sina uppvärmnings- och varmvattensystem direkt från sina smartphones eller surfplattor.

Utökade funktioner för optimerad prestanda

Utöver dess grundläggande funktioner kan NIBE S735 erbjuda olika tillbehör för ytterligare optimering av uppvärmning, ventilation och solelproduktion, vilket ger användarna en anpassningsbar och effektiv värmepumpsupplevelse.

Sparpotential jämfört med konventionella frånluftsvärmepumpar

Genom att jämföra NIBE S735 med konventionella frånluftsvärmepumpar blir det tydligt att den kan ge betydande besparingar. Beroende på husstorlek kan S735 spara upp till 8,200 kWh per år jämfört med konventionella värmepumpar, vilket innebär både ekonomiska och miljömässiga fördelar för användarna.

Andra viktiga funktioner i NIBE S735

NIBE Smart Price Adaption (SPA)

Med NIBE Smart Price Adaption (SPA) kan värmepumpen anpassa sig efter priserna på den nordiska elhandelsbörsen NordpoolSpot. Detta kan leda till en minskning av den rörliga elkostnaden på din elräkning med 5–10%. Genom att vara uppkopplad till myUplink och ha ett rörligt elavtal per timme kan värmepumpen dra nytta av informationen om kommande elpriser och planera sin drift för att optimera både elkostnaden och ditt värme- och varmvattenbehov.

Integrerad varmvattenberedare

NIBE S735 har en inbyggd varmvattenberedare som är isolerad med miljövänlig cellplast för att minimera värmeförluster. Det finns även möjlighet att ansluta tillbehör för att öka varmvattenvolymen vid behov.

Hög varmvattenkapacitet

Med en imponerande varmvattenkapacitet kan NIBE S735 producera upp till 264 liter 40-gradigt varmvatten.

Wifi/myUplink

Genom anslutning till internet och användning av appen myUplink kan du enkelt övervaka och styra värmepumpens status samt uppvärmningen i ditt hem. Funktioner som väderprognosstyrning och Smart Price Adaption gör det möjligt att ytterligare optimera energikostnaderna. Dessutom kan du få driftstörningsmeddelanden direkt via pushnotiser och e-post samt automatiska mjukvaruuppdateringar för bästa drift och funktioner.

Naturligt köldmedium

NIBE S735 använder ett naturligt köldmedium med mycket lågt GWP-värde för att minimera dess påverkan på klimatet och naturen.

Vanliga frågor om NIBE S735

Här nedan har vi samlat de vanligaste frågorna vi på Varmitek får om NIBE S735.

1. Vilka är fördelarna med att använda NIBE S735 jämfört med andra värmepumpar?

NIBE S735 erbjuder flera fördelar, inklusive Smart Price Adaption för att minska elkostnaderna, hög varmvattenkapacitet, användarvänlig design och låg ljudnivå för en bekväm upplevelse.

2. Hur fungerar Smart Price Adaption (SPA) och hur kan det hjälpa mig att spara pengar på min elräkning?

SPA gör att värmepumpen kan anpassa sig efter elpriserna på NordpoolSpot, vilket innebär att den kan köra när elpriserna är som lägst. Detta kan leda till besparingar på elkostnaderna med upp till 10%.

3. Kan jag ansluta NIBE S735 till mitt smarta hem?

Ja, genom wifi-anslutning och användning av appen myUplink kan du integrera NIBE S735 i ditt smarta hem och styra den med hjälp av olika smarta tjänster och enheter, inklusive röststyrning med Google Home.

4. Hur många liter varmvatten kan NIBE S735 producera och hur snabbt?

NIBE S735 kan producera upp till 264 liter 40-gradigt varmvatten och har en hög varmvattenkapacitet för att möta dina behov av varmvatten.

5. Vilka typer av tillbehör kan jag koppla till min NIBE S735?

Du kan koppla tillbehör för större varmvattenvolym samt andra tillbehör för uppvärmning, ventilation och solelsproduktion för att ytterligare anpassa NIBE S735 efter dina behov.

6. Kan jag få notiser om driftstörningar eller andra viktiga händelser relaterade till NIBE S735?

Ja, med hjälp av myUplink-appen kan du få pushnotiser och e-postmeddelanden om eventuella driftstörningar eller viktiga händelser som påverkar värmepumpens funktion.

7. Vilken typ av köldmedium använder NIBE S735?

NIBE S735 använder ett naturligt köldmedium med mycket lågt GWP-värde för att minimera värmepumpens påverkan på klimatet och miljön.

8. Finns det några garantier eller serviceavtal tillgängliga för NIBE S735?

Ja, NIBE erbjuder långa garantier för att säkerställa att din NIBE S735 fungerar optimalt och för att ge dig lugn och trygghet med din investering. Kontakta oss på Varmitek för mer information om tillgängliga garantier och serviceavtal.

Med sin banbrytande teknik och imponerande prestanda fortsätter NIBE att vara en ledande aktör inom värmepumpsteknik, NIBE S735 är inget undantag. Den kombinerar hög effektivitet, användarvänlighet och smarta funktioner för att erbjuda en överlägsen uppvärmningslösning för alla typer av bostäder.

Vill du ha en offert på en NIBE S735 inklusive installation?

Är du ute efter en NIBE S735 inklusive installation i Skåne? Då kan vi på Varmitek ta fram en offert och eventuellt komma ut på ett förberedande besök om det behövs. Klicka på boka platsbesök och fyll i formuläret så återkommer våra experter till dig. 

Kontaktinformation

Telefon: 042-12 52 00
Mejl: info@varmitek.se

Telefontider:

09:00 – 16:00 (Helgfri vardag)

Firmainformation

Varmitek Energisystem AB
Org. nr: 556389-1042

Fler kategorier

Här nedan hittar du fler inläggskategorier:

Senaste nyheter

Här nedan kan du se våra senaste nyheter.

Boka ett platsbesök

Boka ett kostnadsfritt platsbesök med en energiexpert. Då genomför vi en helt oberoende byggnadsöversikt och tar fram rätt lösning utifrån dina behov. Du kan även ringa oss nu direkt på 042-125200 om du har frågor eller funderingar.

Vad våra kunder säger:

Våra Kundlöften:

Nöjd-Kundgaranti

Vi är besatta av kundnöjdhet. Därför har vi, tillsammans med våra kunder, tagit fram en checklista som vi levererar på till 100%.

En Wow-upplevelse

Vi sköter projektet från start till mål. Med oss får du en kundresa utan frågetecken där vi levererar på vårt löfte och överträffar förväntningar.

Trygghet i alla led

Vi är en certifierad installatör som enbart arbetar med kvalitativa produkter, trygga garantier och alltid är där med service & support.

Vi är medlemmar i:

Branschorganisationen för tillverkare, importörer, samt serviceföretag inom frys-, kyl- och värmepumpbranschen. 

Vi är medlemmar i:

Svensk Solenergi är en branschförening med cirka 400 medlemsföretag. Tillsammans representerar vi den svenska solenergibranschen.

Vi är certifierade av Incert:

Installations Certifiering i Stockholm AB (INCERT) bedriver verksamhet omfattande certifiering av personer och företag verksamma inom installationsområdet i bygg- och anläggningsbranschen.

Relaterade nyheter

Detta står vi för!

Trygg support

Vi strävar efter att erbjuda snabb och pålitlig hjälp när du behöver det som mest.

Service & underhåll

Vi erbjuder alltid service och underhåll, vilket ger dig trygghet och komfort genom åren.

Inga dolda kostnader

Du kommer aldrig att överraskas av en räkning du inte förväntade dig.

Certifierade installatörer

Våra installatörer är kylcertifierade och säkerställer en professionell och pålitlig installation.

Välkända varumärken

Vi erbjuder endast välkända varumärken för att säkerställa hög kvalitet och effektivitet.

Trygga garantier

Vår dedikation till kvalitet och pålitlighet sträcker sig även till våra garantier.

Kunden först, alltid

Vi strävar efter att överträffa dina förväntningar genom exceptionell personlig service.

Nöjd-kundgaranti

Vi har, tillsammans med våra kunder, tagit fram en checklista som vi levererar på till 100%.

35 års erfarenhet och 1000-tals nöjda kunder

När vi startade år 1989 tillverkade vi egna bergvärmepumpar under vårt egna varumärke, Varmitek. Idag är vi en erkänd oberoende installatör och leverantör av klimatsmarta värmepumpar! Under alla år har vi hjälpt 1000-tals kunder att effektivsera sina uppvärmningskostnader.

Vi är på ständig jakt efter duktiga och erfarna medarbetare!

Vår passion är att leverera kvalitativa energilösningar som inte bara fungerar, utan också överträffar förväntningarna. För att göra detta behöver vi ett engagerat team som brinner för miljö, energi och att skapa en ”wow-upplevelse”.

solen med helheten i fokus