Värmepump Helsingborg – Trygg installation & service!

Vi sköter leverans, installation, service och reparation av värmepumpar från bland annat NIBE, CTC, Mitsubishi och Bosch i Helsingborg. En certifierad installatör sedan 1989!

Start 9 Värmepumpar 9 Värmepumpar Helsingborg
Kvällsbild av Norra hamnen i Helsingborg

Vi har installerat värmepumpar i Helsingborg sedan 1989!

Sedan 1989 har vi levererat, installerat och utfört service av 1000-tals värmepumpar i Helsingborg. Vi är en trygg, enkel och kvalitativ helhetsleverantör som sköter hela projektet från start till mål – där du som kund är 100% nöjd. Detta säkerställer vi med certifierade värmepumpsexperter, projektledare och montörer.

Därför ska du välja Varmitek:

Varmitek är oberoende återförsäljare och utför service av värmepumpar från välkända NIBE, CTC, Bosch och Mitsubishi i Helsingborg. Våra kunder är allt från privata villaägare och bostadsrättsföreningar till välkända företag som exempelvis SBB, Riksbyggen, Länsstyrelsen Skåne, Garnito och Rikshem.

35 års erfarenhet av värmepumpar
Certifierade värmepumpsexperter
Sköter allt från start till mål
Lokal installatör i Helsingborg
Alltid där med service och support
Trygga och stabila varumärken
Oberoende återförsäljare
Kylcertifierade servicetekniker

Vi installerar och servar alla typer av värmepumpar i Helsingborg

Vi kan installera och serva din luft-vattenvärmepump, luft-luftvärmepump, frånluftsvärmepump och bergvärmepump i Helsingborg – Vi kan med andra ord hjälpa dig med allt inom uppvärmning.

När du kontaktar vår värmepumpsavdelning kan du räkna med ett varmt bemötande, snabba svarstider, trygg support och hög expertis. Vi börjar ofta med ett kostnadsfritt platsbesök, där en av våra duktiga värmepumpsexperter kommer ut och säkerställer din potentiella värmepumpsanläggning samt ger dig tips och råd för hur du kan gå tillväga för att nå en ultimat besparing.

Boka ett platsbesök i Helsingborg

Boka ett kostnadsfritt platsbesök med en expert på värmpumpar i Helsingborg. Då genomför vi en helt oberoende byggnadsöversikt och tar fram rätt värmepump utifrån dina behov. Du kan även ringa oss nu direkt på 042-125200 om du har frågor eller funderingar.

Värmepumpsservice i Helsingborg

Behöver din värmepump service i Helsingborg? Eller har din värmepump gått sönder? Våra servicetekniker är certifierade, mycket kompetenta och kommer snabbt ut och hjälper dig vid behov. Boka service direkt eller läs mer genom att klicka på knappen nedan: 

Vilken värmepump är du ute efter i Helsingborg?

Våra värmepumpsexperter är certifierade och installerar följande typer av värmepumpar i Helsingborg:

NIBE Luft-vattenvärmepump

Luft-vattenvärmepump

En trygg och driftsäker värmepump som lämpar sig perfekt för klimat i södra och mellersta Sverige.

Luft-luftvärmepump

En perfekt lösning för den som vill ha kyla på sommaren och spara in elkostnader på vintern.

Frånluftsvärmepump

Välj en värmepump som kombinerar uppvärmning och samtidigt förbättrar din ventilation.

Bergvärmepump

En trygg, långsiktig och driftsäker värmepump som passar alla typer av utomhusklimat. 

Vi hjälper dig att hitta och installera rätt värmepump i Helsingborg!

Vi installerar, byter ut och utför service på alla typer av värmepumpar från trygga och kvalitativa varumärken. De värmepumpar vi installerar flest av i Helsingborg är från NIBE, CTC, Mitsubishi och Bosch. Men som oberoende leverantör kan vi installera den värmepump och det varumärke som passar bäst utifrån varje specifikt behov.

NIBE luft-vattenvärmepump (utedel) på ett vitt tegelhus.

NIBE Värmepump

NIBE är den största tillverkaren av kvalitativa värmepumpar i Sverige.

CTC luft-vattenvärmepump på ett vitt hus

CTC Värmepump

CTC är en erkänd svensk tillverkare av kvalitativa värmepumpar. 

Mitsubishi Ecodan luft-vattenvärmepump (utedel)

Mitsubishi Värmepump

Mitsubishi Electric är en av de största tillverkarna av kvalitativa värmepumpar i Europa.

Bosch luft-vattenvärmepump (utedel)

Bosch Värmepump

Bosch (äger även IVT värmepumpar) är en kvalitativ tillverkare av värmepumpar i Europa.

Fem vanliga frågor om värmepumpar i Helsingborg

Här nedan har vi samlat de fem vanligaste frågorna våra värmepumpsexperter brukar få om värmepumpar i Helsingborg.

1. Vad kostar en värmepump i Helsingborg?

Priset på en värmepump i Helsingborg varierar beroende av en rad faktorer, som storleken på huset, kapaciteten på värmepumpen, typen av värmepump och installationskostnader (Svårigheter vid installation). Men på ett ungefär ligger priset mellan 120 000 och 200 000 kronor (luft-vatten & bergvärme), 60 000 och 120 000 kronor (Frånluft) och 20 000 och 40 000 (Luft-luft) – inklusive installation och kringutrustning.

Det är dock viktigt att se den långsiktiga besparingen på att använda en värmepump istället för ett traditionellt uppvärmningssystem. Dessutom finns det stöd och bidrag från staten för att installera en värmepump, vilket kan göra det mer ekonomiskt fördelaktigt.

Det bästa sättet att få en exakt prisbild är att kontakta oss och boka ett platsbesök för en utvärdering av huset och kostnadsberäkning för en specifik värmepump.

2. Hur långa garantier har en värmepump i Helsingborg?

Garantierna varierar beroende på märke, modell och tillverkare, men en standard garanti för en värmepump brukar vara mellan 2 till 5 år. En del tillverkare erbjuder till och med längre garantier för vissa delar eller komponenter. Det är viktigt att läsa igenom garantierna noga och förstå vad som omfattas och vad som inte gör det.

Garanti från NIBE: 3 års garanti och 6 års trygghetsförsäkring (Med möjlighet till förlängning upp till 18 år). Läs mer på NIBE – försäkring och garanti.

Garanti från CTC: 3 års garanti och 6 års trygghetsförsäkring (Med möjlighet till förlängning upp till 18 år). Läs mer på CTC – Försäkring och garanti.

Garanti från Mitsubishi: 5 års garanti och möjlighet till upp till 18 års trygghetsförsäkring: Läs mer på Mitsubishi – Garanti.

Vi på Varmitek kan också hjälpa till att besvara eventuella frågor om garantier och ge mer detaljerad information.

3. Vad ska jag tänka på vid installation av värmepump?

Här är några viktiga saker att tänka på vid installation av en värmepump:

Placering: Det är viktigt att välja rätt placering för värmepumpen, för att säkerställa att den fungerar på ett effektivt sätt och har tillräcklig ventilation.

Dimensionering: Det är viktigt att dimensionera värmepumpen rätt för att säkerställa att den är lämplig för den aktuella byggnaden och användningsområdet.

Elektrisk anslutning: Värmepumpen behöver elektrisk ström för att fungera, så det är viktigt att se till att det finns en tillräcklig elektrisk anslutning på plats.

Ventilation: Det är viktigt att ha tillräcklig ventilation för värmepumpen för att förhindra kondens och mögelbildning.

Vattenledningar: Värmepumpen använder vatten för att överföra värme, så det är viktigt att se till att det finns tillräckliga vattenledningar på plats.

Det kan vara en god idé att låta oss komma ut och säkerställa att installationen görs på rätt sätt och att värmepumpen fungerar som den ska.

Det är viktigt att följa alla lokala byggkoder och bestämmelser när man installerar en värmepump. Att samarbeta med Varmitek är också rekommenderat för att säkerställa en säker, effektiv och korrekt installation.

4. Hur lång är leveranstiden på en värmepump i Helsingborg?

Leveranstiden av en värmepump i Helsingborg kan variera beroende på modell, tillgång på produkten, säsong, mängden av beställningar och andra faktorer. Det är vanligt att leveranstiden varierar mellan några veckor upp till flera månader.

Vår rekommendation är att konrollera med oss för en mer exakt tidsram för leverans. För att vara på den säkra sidan är det en god idé att göra beställningen i god tid innan. 

5. Hur ofta bör jag serva min värmepump?

Vi rekommenderar att du servar din värmepump en gång per år för att säkerställa att den fungerar optimalt och för att förebygga eventuella problem.

Dessutom förlänger regelbunden service livslängden på din värmepump och förbättrar effektiviteten.

Det är också viktigt att notera att många garantier kräver att värmepumpen servas regelbundet för att fortfarande vara giltiga. Rådfråga oss för att få specifika rekommendationer för just din värmepump.

Du kan läsa mer om våra serviceerbjudanden på: service värmepump

Har ni fler frågor eller funderingar om värmepumpar i Helsingborg så får du gärna kontakta oss.

Boka ett platsbesök i Helsingborg

Boka ett kostnadsfritt platsbesök med en expert på värmpumpar. Då genomför vi en helt oberoende byggnadsöversikt och tar fram rätt värmepump utifrån dina behov. Du kan även ringa oss nu direkt på 042-125200 om du har frågor eller funderingar.

Kontaktinformation

Telefon: 042-12 52 00
Mejl: info@varmitek.se

Kontorstider:

08:00 – 17:00 (Helgfri vardag)

Firmainformation

Varmitek Energisystem AB
Org. nr: 556389-1042

Vad våra kunder säger:

Våra Kundlöften:

Nöjd-Kundgaranti

Vi är besatta av kundnöjdhet. Därför har vi, tillsammans med våra kunder, tagit fram en checklista som vi levererar på till 100%.

En Wow-upplevelse

Vi sköter projektet från start till mål. Med oss får du en kundresa utan frågetecken där vi levererar på vårt löfte och överträffar förväntningar.

Trygghet i alla led

Vi är en certifierad installatör som enbart arbetar med kvalitativa produkter, trygga garantier och alltid är där med service & support.

Hitta rätt värmepump direkt!

Klicka här och ta reda på vilken värmepump som passar dig!

Vi är medlemmar i:

Branschorganisationen för tillverkare, importörer, samt serviceföretag inom frys-, kyl- och värmepumpbranschen. 

Vi är certifierade av Incert:

Installations Certifiering i Stockholm AB (INCERT) bedriver verksamhet omfattande certifiering av personer och företag verksamma inom installationsområdet i bygg- och anläggningsbranschen.

Tips och Trix:

I vår blogg om värmepumpar får du tips och trix som ger dig en effektivare energiförbrukning.

Så går det till:

Så går det till när du ska installera en värmepump med Varmitek:

1. Hembesök

Våra experter hjälper er att hitta rätt lösning. Vi säkerställer även rör- och eldragning för att undvika problem vid installation.

2. Offert

Vi skickar ut en offert med tydliga besparingskalkyler. Vi har även möjlighet att hjälpa er med eventuella finansieringslösningar.

3. Montage/Installation

Våra installatörer kommer ut och installerar värmepumpen. Vi skickar även ut certifierade elektriker som kopplar in elen.

4. Service & Support

Vi finns bara ett samtal bort om du skulle få något problem efter installationen. Vi erbjuder även kontinuerlig underhållsservice.

Detta står vi för!

Trygg support

Vi strävar efter att erbjuda snabb och pålitlig hjälp när du behöver det som mest.

Service & underhåll

Vi erbjuder alltid service och underhåll, vilket ger dig trygghet och komfort genom åren.

Inga dolda kostnader

Du kommer aldrig att överraskas av en räkning du inte förväntade dig.

Certifierade installatörer

Våra installatörer är kylcertifierade och säkerställer en professionell och pålitlig installation.

Välkända varumärken

Vi erbjuder endast välkända varumärken för att säkerställa hög kvalitet och effektivitet.

Trygga garantier

Vår dedikation till kvalitet och pålitlighet sträcker sig även till våra garantier.

Kunden först, alltid

Vi strävar efter att överträffa dina förväntningar genom exceptionell personlig service.

Nöjd-kundgaranti

Vi har, tillsammans med våra kunder, tagit fram en checklista som vi levererar på till 100%.

Vilken värmepump fungerar bäst i Helsingborg?

Det varierande vädret i Helsingborg kräver en värmepump som kan leverera pålitlig effekt året runt. Just i Helsingborg har vi installerat många luft-vattenvärmepumpar (för vattenburna system) och luft-luftvärmepumpar (eluppvärmning) de senaste 10 åren. Innan det installerade vi många bergvärmepumpar, något vi inte anser nödvändigt idag, eftersom luft-vattenvärmepumpen utvecklats enormt och i stort sett kan leverera liknande effekt i temperaturer över 0 grader. Just i Helsingborg är det inte vanligt att temperaturen går under 0 grader, och i de få fall detta händer, går el-patronen in som eventuell backup. 

Samtidigt är Helsingborg en kustnära stad med den klassiska ”Nord-västvinden”, därför är det viktigt, att placera utedelen för luft-vatten- och luft-luftvärmepumpar på ett ställe som ligger i lä från vinden för att undvika problematik med värmepumpen i framtiden.

nibe värmepump

Återförsäljare av NIBE Värmepumpar i Helsingborg

Vi är en stolt återförsäljare av NIBE värmepumpar i Helsingborg. NIBE är en kvalitativ och svensk tillverkare av främst luft-vattenvärmepumpar, bergvärmepumpar och frånluftsvärmepumpar. Deras produkter är utformade i en elegant design och tillfredsställer privata villaägare, större fastighetsägare och industrilokaler.

Som återförsäljare till NIBE sträcker sig vår expertis inte bara över att leverera och installera värmepumpar, utan även att erbjuda kontinuerlig service och support i Helsingborg.

Oavsett om du är en privatperson som letar efter en pålitlig värmepump för ditt hem eller ett företag som behöver en energieffektiv lösning för en större fastighet, är vi här för att guida dig genom processen och säkerställa att du får det bästa från NIBE i Helsingborg.

Mitsubishi Heavy Industries

Återförsäljare av Mitsubishi Värmepumpar i Helsingborg

Vi är stolta återförsäljare av Mitsubishi värmepumpar i Helsingborg. Mitsubishi är en pålitlig och innovativ tillverkare som erbjuder ett brett utbud av värmepumpslösningar, inklusive luft-vattenvärmepumpar och luft-luftvärmepumpar. Deras högpresterande produkter är designade för att möta behoven hos både privatpersoner och företag, och de kombinerar avancerad teknik med effektivitet.

Som Mitsubishi-återförsäljare sträcker vår expertis sig långt bortom enkel leverans och installation. Vi är engagerade i att erbjuda kontinuerlig service och support för att säkerställa att ditt Mitsubishi värmepump fungerar optimalt i Helsingborg.

Vår erfarenhet och dedikation till att erbjuda skräddarsydda lösningar gör oss till det självklara valet för Mitsubishi värmepumpar i Helsingborg.

CTC värmepumpar

Återförsäljare av CTC Värmepumpar i Helsingborg

Vi är återförsäljare av CTC värmepumpar i Helsingborg. CTC är en framstående svensk tillverkare med fokus på att leverera högkvalitativa luft-vattenvärmepumpar, bergvärmepumpar och frånluftsvärmepumpar. Deras produkter kombinerar svensk innovation med pålitlig prestanda och är idealiska för privata villaägare, större fastighetsägare och industriella lokaler.

I egenskap som CTC-återförsäljare sträcker vår expertis sig bortom leverans och installation. Vi förstår vikten av kontinuerlig service och support för att säkerställa att din CTC värmepump fungerar optimalt i Helsingborgs varierande klimat.

Oavsett om du är privatperson och söker en pålitlig värmepump för ditt hem eller ett företag som behöver en energieffektiv lösning för en större fastighet, är vi här för att guida dig genom varje steg. Vi erbjuder skräddarsydda lösningar som passar dina specifika behov och strävar efter att ge dig det bästa från CTC i Helsingborg. Kontakta oss idag för att börja din resa mot en mer effektiv och hållbar uppvärmning!

Återförsäljare av BOSCH Värmepumpar i Helsingborg

Vi är stolta återförsäljare av Bosch värmepumpar i Helsingborg. Bosch, som en erkänd ledare inom innovativ teknik, levererar högpresterande värmepumpslösningar som inkluderar luft-vattenvärmepumpar, bergvärmepumpar, frånluftsvärmepumpar och luft-luftvärmepumpar. Deras produkter är kända för sin pålitlighet och effektivitet.

Som Bosch-återförsäljare sträcker vår expertis, precis som för varumärken ovan, bortom leverans och installation. Vi tillhandahåller kontinuerlig service och support för att säkerställa att din Bosch värmepump presterar optimalt i Helsingborg.

Effektiv uppvärmning och kyla i din bostad

Vi hjälper privatpersoner att effektivisera sin uppvärmning och förbättra sitt inomhusklimat. Vi sköter projektet från start till mål så att våra kunder kan luta sig tillbaka. 

Service värmepump
Bergvärmepump NIBE

Uppvärmning och kyla i större fastigheter och brf:er

Vi hjälper större fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och kommuner att få en effektiv uppvärmninglösning. Vi tar ett helhetsperspektiv och sköter allt från start till mål!

Urval av tidigare kunder

Vi har hjälpt några av de största fastighetsägarna i Sverige

Så går det till:

Så går det till när du ska installera en värmepump med Varmitek:

1. Hembesök

Våra värmepumpsexperter hjälper er att hitta rätt lösning. Vi säkerställer även rör- och eldragning för att undvika problem vid installation.

2. Offert

Vi skickar ut en offert med tydliga besparingskalkyler. Vi har även möjlighet att hjälpa er med eventuella finansieringslösningar.

3. Installation / Montage

Våra installatörer kommer ut och installerar värmepumpen. Vi skickar även ut certifierade elektriker som kopplar in elen.

4. Service & support

Vi finns bara ett samtal bort om du skulle få något problem efter installationen. Vi erbjuder även kontinuerlig underhållsservice.

35 års erfarenhet och 1000-tals nöjda kunder

När vi startade år 1989 tillverkade vi egna bergvärmepumpar under vårt egna varumärke, Varmitek. Idag är vi en erkänd oberoende installatör och leverantör av klimatsmarta värmepumpar! Under alla år har vi hjälpt 1000-tals kunder att effektivsera sina uppvärmningskostnader.

Vi är på ständig jakt efter duktiga och erfarna medarbetare!

Vår passion är att leverera kvalitativa energilösningar som inte bara fungerar, utan också överträffar förväntningarna. För att göra detta behöver vi ett engagerat team som brinner för miljö, energi och att skapa en ”wow-upplevelse”.

solen med helheten i fokus