Solceller Höganäs –  Vi hjälper dig från start till mål!

Vi är en lokal, trygg och långsiktig leverantör av solceller i Höganäs. Varmitek har varit en certifierad energiexpert sedan 1989 och sköter hela projektet från start till mål!

Start 9 Solceller Höganäs
Kvällsbild av Norra hamnen i Helsingborg

Vi är en långsiktig solcellsinstallatör i Höganäs

Sedan 1989 har vi levererat och installerat 1000-tals solceller i Höganäs. Vi är en trygg, enkel och kvalitativ helhetsleverantör som sköter hela projektet från start till mål – där du som kund är 100% nöjd. Detta säkerställer vi med certifierade solcellsexperter, projektledare och montörer.

Därför ska du välja Varmitek:

Vi är ett etablerat företag med över 35 års erfarenhet inom energisystem. Vi monterade våra första solceller i Höganäs redan i starten på 2014, men varit aktiva i branschen sedan 1989. 

Våra kunder är allt från privata villaägare, lantbruk och bostadsrättsföreningar till välkända företag som exempelvis SBB, Riksbyggen, Länsstyrelsen Skåne, Garnito och Rikshem.

35 års branscherfarenhet
Certifierade solcellsexperter
Sköter allt från start till mål
Lokal installatör i Höganäs
Alltid där med service och support
Trygga och stabila varumärken
Oberoende återförsäljare
Medlemmar i Svensk Solenergi

Vi tar hand om hela ditt projekt.

Vi sköter hela projektet från start till mål med certifierad personal. 

När du kontaktar vår solcellsavdelning kan du räkna med ett varmt bemötande, snabba svarstider, trygg support och hög expertis. Vi börjar ofta med ett kostnadsfritt platsbesök, där en av våra duktiga solcellsexperter kommer ut och säkerställer din potentiella anläggning samt ger dig tips och råd för hur du kan gå tillväga för att nå en ultimat besparing.

Boka ett platsbesök i Höganäs

Boka ett kostnadsfritt platsbesök med en expert på solceller i Höganäs. Då genomför vi en helt oberoende byggnadsöversikt och tar fram rätt solceller utifrån dina behov. Du kan även ringa oss nu direkt på 042-125200 om du har frågor eller funderingar.

Vanliga frågor om solceller i Höganäs

Här nedan har vi samlat de vanligaste frågorna vi brukar få om solceller i Höganäs.

Vilka solceller installerar ni?

Vi på Varmitek installerar högkvalitativa solceller och växelriktare från välrenommerade tillverkare. Vårt sortiment inkluderar ett brett utbud av solcellspaneler som vi noga utvärderar för att säkerställa effektivitet, pålitlighet och långsiktig prestanda.

Vanliga varumärken inom solceller:

– Trina Solar
– Longi
– Luxor
– Axitec
– Solitek

Behövs bygglov för solceller i Höganäs?

Utanför detaljplanerade områden krävs vanligtvis inte bygglov för varken solceller eller solfångare i Höganäs. Det är dock viktigt att notera att det kan finnas specifika områdesbestämmelser som behöver beaktas. Inom detaljplanerade områden kan bygglov vara nödvändigt för installation av solcellsanläggningar, och i vissa fall kan det även krävas tillstånd.

För att vara på den säkra sidan och följa gällande regler är det alltid rekommenderat att kontakta bygglovsavdelningen på din kommun. Du kan använda nedanstående kontakter eller besöka din kommuns webbplats för att söka specifik information om bygglov.

Utforska mer om bygglov för solceller i Höganäs.

Vilka växelriktare installerar ni?

Vi på Varmitek installerar växelriktare från pålitliga och erkända tillverkare inom branschen. Vårt sortiment av växelriktare inkluderar produkter som är kända för sin höga prestanda, tillförlitlighet och långsiktiga hållbarhet. Vi arbetar nära våra kunder för att välja den bästa växelriktaren för deras specifika solcellsinstallation, med fokus på att optimera energiproduktionen och säkerställa maximal effektivitet och pålitlighet under hela systemets livslängd. 

Vanliga varumärken inom växelriktare:

– Fronius
– SolarEdge
– Kostal
– Huawei
– Sungrow

Sköter ni hela solcellsprojektet?

Ja, vi tar hand om hela solcellsprojektet från början till slut. Vårt team av experter hanterar allt från första konsultation till installationen och efterföljande service. Vi strävar alltid efter att göra processen så smidig och bekymmersfri som möjligt för våra kunder.

Finns det något skatteavdrag för solceller?

Ja, det finns olika former av skatteavdrag och bidrag för solceller och batterier. Vi kan hjälpa dig att navigera genom dessa möjligheter och se till att du får tillgång till eventuella tillgängliga incitament för att minska kostnaderna för din solcellsanläggning.

Dessa bidrag uppdateras kontinuerligt, kontakta oss om ni vill veta vad som gäller just nu.

Är ni en säker leverantör av solceller?

Absolut, vi är en pålitlig och säker leverantör av solceller. Vi väljer noggrant ut våra leverantörer och produkter för att säkerställa att de uppfyller de högsta standarderna för kvalitet och säkerhet. Vi strävar alltid efter att erbjuda våra kunder produkter och tjänster som är både pålitliga och hållbara på lång sikt.

Vi har servat våra kunder sedan 1989. 

Kan ni installera batteri till solceller?

Ja, vi kan integrera batterilagringssystem med dina solceller för att maximera din självförsörjning. Batterilagring ger dig möjlighet att lagra överskott av solenergi för användning vid tider då solen inte skiner, vilket ökar din energiavkastning och minskar dina elkostnader ytterligare.

Är solceller verkligen lönsamt?

Absolut, solceller är en mycket lönsam investering på lång sikt. Genom att producera din egen förnybara energi kan du minska dina elkostnader och skydda dig mot framtida ökningar av energipriserna. 

Kan jag kombinera solceller med värmepump?

Ja, solceller och värmepumpar är komplementära teknologier som kan integreras för att skapa ett energieffektivt och hållbart system för uppvärmning och kylning av ditt hem. Genom att kombinera solceller med en värmepump kan du minska ditt beroende av fossila bränslen och ytterligare minska din energiförbrukning och koldioxidutsläpp.

Boka ett platsbesök i Höganäs

Boka ett kostnadsfritt platsbesök med en expert på solceller i Höganäs. Då genomför vi en helt oberoende byggnadsöversikt och tar fram rätt lösning utifrån dina behov. Du kan även ringa oss nu direkt på 042-125200 om du har frågor eller funderingar.

Vad våra kunder säger:

Våra Kundlöften:

Nöjd-Kundgaranti

Vi är besatta av kundnöjdhet. Därför har vi, tillsammans med våra kunder, tagit fram en checklista som vi levererar på till 100%.

En Wow-upplevelse

Vi sköter projektet från start till mål. Med oss får du en kundresa utan frågetecken där vi levererar på vårt löfte och överträffar förväntningar.

Trygghet i alla led

Vi är en certifierad installatör som enbart arbetar med kvalitativa produkter, trygga garantier och alltid är där med service & support.

Vi är medlemmar i:

Svensk Solenergi är en branschförening med cirka 280 medlemsföretag och den ledande rösten för den svenska solenergin.

Detta står vi för!

Trygg support

Vi strävar efter att erbjuda snabb och pålitlig hjälp när du behöver det som mest.

Service & underhåll

Vi erbjuder alltid service och underhåll, vilket ger dig trygghet och komfort genom åren.

Inga dolda kostnader

Du kommer aldrig att överraskas av en räkning du inte förväntade dig.

Certifierade installatörer

Våra installatörer är kylcertifierade och säkerställer en professionell och pålitlig installation.

Välkända varumärken

Vi erbjuder endast välkända varumärken för att säkerställa hög kvalitet och effektivitet.

Trygga garantier

Vår dedikation till kvalitet och pålitlighet sträcker sig även till våra garantier.

Kunden först, alltid

Vi strävar efter att överträffa dina förväntningar genom exceptionell personlig service.

Nöjd-kundgaranti

Vi har, tillsammans med våra kunder, tagit fram en checklista som vi levererar på till 100%.

Våra senaste nyheter

Detta ingår i ett nyckelfärdigt solcellsprojekt i Höganäs:

Analys av byggnad:

Solceller passar på i stort sett alla byggnader som ligger i rätt vädersträck. Men installationerna skiljer sig åt beroende på skuggor, takhöjd, takbeklädnad, säkringsstorlek och elförbrukning. I Höganäs som ligger nära havet, kan salthalt och vindförutsättningar framförallt komplicera ert val av solceller. Därför är det viktigt att vara nogrann och tänka sig för, vad gäller kvalitet på solceller och hur infästningar samt stativsystem är konstruerade. En bra start är att kolla över bygglovet så att inte just ditt hus ligger under specifik plikt, kolla upp bygglov i Höganäs. Om du vill kolla över solinstrålningen på ditt hus har Höganäs kommun en egen solkarta. Vi kommer alltid ut och gör ett platsbesök för att analysera just era förutsättningar, detta är snabbt, effektivt och kostnadsfritt.

Val av solceller:

Idag finns det ett stort antal av olika solceller. Istället för att låsa sig till ett, har vi valt att kunna leverera flera sorters solceller beroende på husets förutsättningar och behov. Vi säljer billiga solceller, premium solceller, solceller i glas och integrerade solceller. Vi innehar välkända varumärken som Trina Solar, LG Solar och Longi Solar, men även solceller från mindre välkända men exceptionellt kvalitativa varumärken som Axitec Solar, Luxor Solar och Ja Solar. I Höganäs, där salt och vind är återkommande fenomen är solceller i glas en bra variant på grund av hög skyddskvalitet, men för den som vill ha en snygg design är våra svarta premium solceller populära och efterfrågade.

Val av växelriktare:

Växelriktarens funktion i ett solcellssystem är avgörande och spelar en viktig roll. Det finns framförallt två varianter som vi på Varmitek Energisystem fokuserar på. Den populära varianten är en 3-fas växelriktare (i olika storlekar) från Fronius, den håller hög kvalitet och används på tak som inte påverkas av skuggor. Vi levererar även växelriktare från SolarEdge (i olika storlekar) med tillkommande effektoptimerare under varje solcellspanel. SolarEdge fokuserar mycket på smart teknik där effektoptimerarna hjälper varje panel att individualiseras, vilket minskar påverkan från skuggor och smuts. I Höganäs är andelen procent per växelriktare ganska jämn, båda produkterna är kvalitativa med för och nackdelar, både vad gäller pris och funktioner.

Val av monteringssystem:

Vilket monteringssystem som ska användas på ett tak beror helt och hållet på beklädnad och vinkel. Det är olika system utifrån takpannor, papp, plåt och eternit, men även utifrån gradantalet på taket. Är det ett tak med hög vinkel lämpar sig en typ och är det ett platt tak lämpar sig en annan typ. Det är svårt att gå in på skillnaderna och det finns många spekulationer kring vilken typ som funkar bäst. Vi utgår från erfarenhet, best practice och de rekommendationer som finns vad gäller våra installationer. Det monteringssystem som vi främst använder är K2 Systems, vilket är ett erkänt, kvalitativt och mycket vanligt system med långa garantier. När vi gör installationer i Höganäs tar vi främst hänsyn till vinden och dimensionerar våra tilläggsvikter med försiktighet för att säkerställa lång livslängd och minimalt slitage.

Installation av solceller

När vi installerar solceller gör vi allting från start. Till att börja med sköter vi hela ansökningsprocessen för bidrag, som nu mer dras från ett så kallat grönt ROT-avdrag på 15 procent av investeringskostnaden. Vi dimensionerar anläggningens storlek, väljer ut rätt rekommendationer för solceller, växelriktare och monteringssystem. När allting är på plats får ni en klar och detaljerad offert med tydliga kalkyler. Vi sköter sedan hela projektet med ställningar enligt hårt ställda säkerhetsregler, montage av solceller med egna eller erfarna montörer och slutligen elektrisk inkloppling av växelriktare. När allt detta är på plats går ansvaret över till er nätägare, som i de flesta fall i Höganäs är Höganäs Energi. De ska komma och byta ut er elmätare för att er producerade el ska registreras. Efter det kommer vi ut på nytt och driftsätter anläggningen.

Vi gör även större solcellsprojekt i Höganäs.

Solceller för: Bostadsrättsföreningar, samfälligheter och större fastighetsägare.

Vi har lång erfarenhet av större solcellsprojekt för bostadsrättföreningar och samfälligheter. Under åren har vi haft projekt i och runt om Höganäs där vi installerat över 300-400 solceller fördelat på flera olika hus. Ofta är analysprocessen enkel, med liknande utföranden på flera hus vilket minskar kringkostnader för entreprenad och montage. Samtidigt är vi vana vid vanliga lägenhetshus där största skillnaden är inkoppling av växelriktare och ställningsbygge. Det finns även andra synergier med delad elnätsinkoppling och fördelning av elen, som inbringar positiva kostnadsbesparingar för det fasta elabonnemanget. Vi kommer gärna ut till er och gör en presentation för styrelsen, för att förenkla processen och förståelsen i ett solcellsprojekt.

Solceller för lantbruk och markinstallationer:

Lantbrukare har ofta äldre ladugårdar med stora tak utan hinder vilket är ett optimalt utgångsläge för solceller. Vi har haft stora projekt i Höganäs med mikroproducenter, där toppen nås vid 63A-säkring eller en 43,5kW stor solcellsanläggning. Det finns även stora ytor på mark, där det blir allt vanligare att montera solceller. Dessa projekten är lite mer komplicerade i och med att solcellerna behöver förankrade stativsystem vilket innebär grävning alternativt djupa borrhål. Vi har ett stort nätverk av erfarna underentreprenörer som hjälper oss vid markinstallationer, där vi står för expertis och projektledning och de för borrning, grävning och generell entreprenad.

Så går det till:

Så går det till när du ska installera en värmepump med Varmitek:

1. Hembesök

Våra energiexperter hjälper er att hitta rätt lösning. Vi säkerställer även rör- och eldragning för att undvika problem vid installation.

2. Offert

Vi skickar ut en offert med tydliga besparingskalkyler. Vi har även möjlighet att hjälpa er med eventuella finansieringslösningar.

3. Installation / Montage

Våra installatörer kommer ut och monterar solcellerna. Vi skickar även ut certifierade elektriker som kopplar in elen.

4. Service & support

Vi finns bara ett samtal bort om du skulle få något problem efter installationen. Vi erbjuder även kontinuerlig underhållsservice.

35 års erfarenhet och 1000-tals nöjda kunder

När vi startade år 1989 tillverkade vi egna bergvärmepumpar under vårt egna varumärke, Varmitek. Idag är vi en erkänd oberoende installatör och leverantör av klimatsmarta lösningar! Under alla år har vi hjälpt 1000-tals kunder att effektivsera sina driftkostnader.

Vi är på ständig jakt efter duktiga och erfarna medarbetare!

Vår passion är att leverera kvalitativa energilösningar som inte bara fungerar, utan också överträffar förväntningarna. För att göra detta behöver vi ett engagerat team som brinner för miljö, energi och att skapa en ”wow-upplevelse”.

solen med helheten i fokus