Värmepumpar i Helsingborg

Varmitek Energisystem har arbetat med förnybar energi i över 30 år. Vi har varit aktiva i Helsingborg från start och installerat 1000-tals värmepumpar i och omkring området. Våra installationer håller hög kvalitet och vi hjälper dig från start till mål, med allt från dimensionering och analys till leverans och färdig installation. 

Hur det funkar?

Vi gör det enkelt att välja förnybar energi

Platsbesök

Vi gör en analys av er nuvarande driftlösning

Offert

Vi skickar en tydlig och nyckelfärdig offert

Installation

Vi genomför en certifierad installation

Vad du får!

Förnybar energi som sparar pengar

Vi installerar följande värmepumpar i Helsingborg:

Luft-Vattenvärmepumpar:

Luft-vattenvärmepumpen har utvecklats enormt de senaste åren och kan idag sänka era värmekostnader med upp mot 70 procent. Installationen är enkel och tar mellan 1-2 dagar, vi kan dessutom ta oss ut och göra ett platsbesök i Helsingborg snabbt och kostnadsfritt. I ett skånskt klimat är luft/vattenvärmepumpen extra effektiv, eftersom vi sällan når en temperatur under noll grader. Vi arbetar med kvalitativa varumärken som NIBE och CTC. Här kan ni läsa mer om luft/vattenvärmepumpar och de produkter vi installerar.

Bergvärmepumpar:

Bergvärmepumpar har varit en revolutionerande teknik som funnits på marknaden under många år. Den kan sänka dina uppvärmningskostnader med över 80 procent, men installationen är dyrare och mer komplicerad eftersom borrning alternativt grävning behövs. Det är däremot en mycket effektiv värmepump som tar den lagrade värmen som finns i marken och överför den till uppvärmning i hus. Vi har installerat många bergvärmepumpar i Helsingborg och lämnar gärna referenser vid förfrågan. Här kan ni läsa mer om bergvärmepumpar.

Frånluftsvärmepumpar:

Frånluftsvärmepumpar från framförallt NIBE är en produkt som vi ofta stöter på och installerar i Helsingborg. Dessa värmepumpar är perfekta och återfinns ofta i radhus och större fastigheter där uppvärmningen kombineras med bra luft och ventilation. Under de senaste åren har utbytesmarknaden för frånluftsvärmepumpar ökat markant i Helsingborgsområdet. Värmepumpen är enkel att byta ut och en installation tar mellan 1–2 dagar, beroende på svårighetsgrad. Vi tar oss gärna ut och gör ett platsbesök för att säkerställa er installation och gör en gedigen analys. Vill ni ha mer information om de frånluftsvärmepumpar som vi installerar tryck här: Frånluftsvärmepumpar.

Luft-Luftvärmepumpar:

Luft-luftvärmepumpen är ett perfekt komplement till er befintliga uppvärmning. Den kan minska er uppvärmningskostnader med upp till 55 procent och renar luften från allergier och partiklar. Har du ett eluppvärmt hus är luft-luftvärmepumpen ultimat och minskar era kostnader markant. Vi levererar och installerar luft-luftvärmepumpar med hög kvalitet från varumärken som Mitsubishi och Aermec. Läs mer om våra luft-luftvärmepumpar här: Luft-luftvärmepumpar.

Vi gör även större installationer i Helsingborg.

Bostadsrättsföreningar och Samfälligheter:

Vi har installerat värmepumpar av olika modeller i flera större och mindre bostadsrättföreningar/samfälligheter i Helsingborg. Redan på 90-talet var det många föreningar som fick upp ögonen för bergvärme och den effekt värmepumpar har på uppvärmningskostnader. Nu på senare år har många har valt att byta ut fjärrvärmen och istället kompletterat upp med luft-vattenvärmepumpar som huvudsaklig uppvärmning. Detta bidrar till lägre kostnader men fortsatt stabilitet då fjärrvärmen slår in om eventuellt driftstopp uppstår eller om det sker markanta dropp i temeperaturen.

Större fastighetsägare:

På senare år har vi utvecklat vår verksamhet med fler kvalitativa underentreprenörer och partners. Detta, för att kunna ta hand om en större skara av förfrågningar inom större fastighetsprojekt. Varmitek Energisystem har varit aktiva under många år, där vi utgick från egen tillverkning och produktutveckling men fortsatte som en ren projektledare, installatör och återförsäljare. Med hela det spektrumet bakom oss har vi hög kompetens inom hela värmepumpssortimentet, från produktdetaljer till färdig installation. Vi har egna montörer, ingenjörer och projektledare samt ett stort nätverk av experter.

 

Enkelt. Förnybart. Effektivt.

Det ska vara enkelt att välja förnybart, därför sköter vi allt från start till mål. Vi erbjuder nyckelfärdiga anläggningar av högsta kvalitet och arbetar enbart med noga utvalda samarbetspartners på en lokal marknad.

PlatsbesökRing oss