Aermec Logo

Värmepumpar från AERMEC

Vill du få en lägre energiförbrukning och samtidigt ha ett inomhusklimat med hög komfort är AERMEC luft luft-värmepump ett perfekt alternativ. En luft luft värmepump kan vara ett bra komplement till ett redan befintligt värmesystem.

 

Boka platsbesök

Ska du köpa en värmepump men vet inte riktigt vart du ska börja? Då är ett kostnadsfritt platsbesök en bra start. När du kontaktar oss hjälper vi dig med allt som behövs.

LUFTVÄRMEPUMP FRÅN AERMEC

Aermec FCW är en fläktkonvektor för väggmontering, vars elegans och reducerade dimensioner gör den estetiskt tilltalande; denna terminal är lämplig för installtion i bostäder eller lätta kommersiella sektorer För att svara på de olika systemkraven är produkten konfigurerbar och tillgänglig med eller utan (2- eller 3-vägs) ventil, samt med eller utan styrkort, vilket säkerställer kompatibilitet med olika systemkrav.

Aermec FCW

Aermec FCW är en väggmodell som kombinerar värme och kyla effektivt.

Installera värmepump? – Så här går det till.

Vi gör det enkelt att installera värmepumpar!

1. Platsbesök

Allting börjar med en initial kontakt, antingen är det ni som kontaktar oss genom något av våra formulär eller via telefon och mejl. Det händer även att vi kontaktar er, med grund i offertföfrågningar från tillverkare och andra organ där vi finns med som installatör och leverantör av värmepumpar. I denna kontakt kommer vi överens om ett datum och tidspann som fungerar för ett platsbesök. Under platsbesöket kollar vi vilka utrymmen som finns, potenitell plats för värmepumpen och hur vi ska dra rören på ett snyggt och enkelt vis. Vi tar även information från er, vad gäller uppvärmningskostnader, nuvarande förbrukning och liknande information för att ta fram rätt storlek och värmepump till er.

2. Offert

Idag finns det mängder av olika värmepumpar, tilläggsprodukter och installationskombinationer på marknaden. Därför är det ytterst viktigt att samla in rätt information vid platsbesöket och skapa en nyckelfärdig och noggrann offert. I vår offert får ni tillgång till all information som behövs för att ta ett välgrundat investeringsbeslut. Ni får information om dimensionering, hur mycket värmepumpen kommer inbringa för besparing, hur mycket el värmepumpen kommer dra och hur positivt det är för miljön. Viktigast av allt är att ni får en detaljerad genomgång av vad som ingår och hur mycket det kostar.

3. Installation

När allting är på plats och offerten är godkänd bestämmer vi ett datum för installation. Vi på Varmitek sköter hela projektet från start till mål och gör det enkelt för er som kund. Vi har egna montörer som har alla de cetifikat som behövs för att göra en säker installation. I vissa fall får vi ta in externa partners som sköter borrning och grävning, men vi står som projektledare och ser till så att allting sköts till punkt och prickar. Med 30 år i branschen har vi ett stort nätverk at lokala partners som är bäst på det de gör.

Med en värmepump sparar du pengar.

Med en värmepump effektiviserar du uppvärmningen och minskar dina driftkostnader. För varje kW-timme el som du stoppar in produceras minst 3 kW-timmar värme. Det är förnybar effektivitet på riktigt. 

2250kr

Snittbesparing i månaden.

FAQ

Här gör vi livet enklare för dig som har frågor om värmepumpar.

Vilken värmepump ska man välja?

Det finns flera olika faktorer som spelar in vid valet av en ny värmepump: bl.a. ditt energibehov och vilka förutsättningar som finns på din tomt och i ditt hus. Kontakta oss för konsultation.

Behöver jag byta värmepump?

Den tekniska utvecklingen går ständigt framåt, för att värmepumpen ska vara så energisnål, effektiv och driftsäker som möjligt. Om man jämför med äldre anläggningar så har det hänt mycket de senaste åren, när det gäller energieffektivitet. Vid byte av värmepump är det viktigt att anläggningen kontrolleras så att borrhål och andra delar av värmeanläggningen klarar av den höjda verkningsgraden som dagens effektiva värmepumpar. En höjd verkningsgrad ställer högre krav på bland annat kollektorn.

Vilken storlek på värmepump?

Det beror på hur huset är byggt, vilken inomhustemperatur man vill ha och var i landet huset ligger m.m. Vi rekommenderar att det görs en beräkning. Kontakta oss för konsultation.

Vilka garantier gäller på NIBE värmepumpar?

När du köper en ny värmepump från NIBE ingår tre års garanti och sedan tre års NIBE Trygghetsförsäkring. Det vill säga totalt 6 år med full trygghet.

Har du en bergvärme- eller frånluftsvärmepump har du möjligheten att förlänga din trygghetsförsäkring upp till 18 år från installationsdatum, och upp till 16 år om du har en luft/luft- eller luft/vattenvärmepump.

  • År 1–3: Garanti
  • År 4–6: Hemförsäkring och NIBE Trygghetsförsäkring
  • År 7–16 eller 18: Möjlighet att förlänga din Trygghetsförsäkring årsvis

NIBE Trygghetsförsäkring ersätter avskrivningsavdrag samt självrisk upp till 3 000 kr och är ett komplement till din villa- eller fritidshusförsäkring. Om värmepumpen har blivit utförsäkrad i villaförsäkringen på grund av ålder ersätter försäkringen hela skadan utan självrisk.

Vilka garantier gäller på CTC värmepumpar?

Från 1:a juli 2012 har CTC 3 års garanti på alla produkter. Garantin räknas från installationsdatum. Produkten ska vara installerad inom ett år efter leverans.

Måste jag utföra service?

Vi ställer inga krav på årlig service, men det är aldrig fel att göra en funktionskontroll av anläggningen vart 2–3:e år. Då görs en kontroll och genomgång av värmepumpen för att säkerställa drift och driftförhållande. Sköt om din värmeanläggning genom att regelbundet kontrollera filter och vid behov avlufta anläggningen. Misstänker du att din anläggning inte beter sig som den ska, så kontakta oss, som bäst känner till dina förhållande.

Placering av inomhusmodul?

När du ska installera en värmepump i din bostad kan vi hjälpa dig att hitta bästa möjliga placering för enheten. Oavsett vilken typ av värmepump du ska installera är enheten ungefär lika stor. Sedan behöver du ytterligare lite plats för installation av rör, kanaler, el och eventuella tillbehör, så kom ihåg att lämna ett fritt utrymme framför produkten och lite extra utrymme mellan vägg eller andra maskiner och inredningsdetaljer.

Värmepumpen placeras på ett fast underlag och utrymmet ska vara försett med en golvbrunn. För en luft/luftvärmepumpens modul som ska placeras inomhus behöver du även tänka på att enheten ska sprida den varma luften i ditt hus på ett så effektivt sätt som möjligt. Vi kan hjälpa dig att hitta den mest lämpliga platsen att installera din värmepump på.

Placering av utomhusmodul?

Placeringen av utomhusmodulen till din värmepump hänger ihop med var inomhusmodulen ska placeras. För att uppnå en så effektiv värmeåtervinning som möjligt bör inomhusmodul och utomhusmodul stå så nära varandra det går. Utomhusmodulen ska stå på ett fast och platt underlag och placeras så att förångarens underkant är i nivå med genomsnittligt lokalt snödjup. Finns det risk för snöras från taket ska ett skyddande tak eller liknande monteras över utomhusmodulen, dess rör och kablage.

Enheten ska stå så fritt som möjligt för att ge maximal effekt, och går det även att skydda från vind och blåst är det optimalt. Det är viktigt för utomhusmodulens funktion att avledning av kondensvatten till dagvatten fungerar samt att utloppet på kondensvattenröret är placerat så att huset inte tar skada. Din installatör kommer att hjälpa till med placering och installation av ditt nya värmesystem.