Start 9 Produktnyheter 9 CTC EcoAir 600M: En effektiv och trygg favorit!

CTC EcoAir 600M: En effektiv och trygg favorit!

mar 17, 2023

CTC EcoAir 600M har utmärkts som ”Folksam Bra Val 2020,” och det är ingen överraskning. Denna serie av högeffektiva varvtalsstyrda luft-vattenvärmepumpar är konstruerade för att ge optimal prestanda och flexibilitet för att möta energibehov i både villor och lite större fastigheter.

Boka ett platsbesök

Boka ett kostnadsfritt platsbesök med en energiexpert. Då genomför vi en helt oberoende byggnadsöversikt och tar fram rätt modell utifrån dina behov. Du kan även ringa oss nu direkt på 042-125200 om du har frågor eller funderingar.

Fördelar med CTC EcoAir 600M:

Här nedan har vi tagit fram de främsta fördelarna med CTC EcoAir 600M.

Bästa Energiklassen A+++:

CTC EcoAir 600M stoltserar med den högsta energiklassen A+++, vilket är en tydlig indikation på hög energieffektivitet och miljöprestanda. Den avancerade tekniken och smarta designen gör dessa värmepumpar till ett utmärkt val för den som strävar efter att minska energiförbrukningen och sänka uppvärmningskostnaderna.

Värme ner till -22°C och produktion av 65°C vatten:

En av de mer imponerande egenskaperna hos CTC EcoAir 600M är värmepumpens förmåga att producera värme vid extrema temperaturer. Ner till -22°C fortsätter värmepumpen att leverera pålitlig och effektiv uppvärmning. Dessutom kan den producera upp till 65°C varmvatten, vilket täcker de flesta hushållens varmvattenbehov.

Varvtalsstyrd kompressor för optimal anpassning:

Med en varvtalsstyrd kompressor anpassar sig CTC EcoAir 600M till dina specifika behov. Detta gör inte bara värmepumpen lätt att dimensionera utan säkerställer också en energieffektiv och kostnadseffektiv drift oavsett fastighetens storlek.

Upp till 80 % lägre uppvärmningskostnader:

En betydande fördel med CTC EcoAir 600M är att den kan generera upp till 80 % lägre uppvärmningskostnader. Detta beror på den effektiva varvtalsstyrningen och förmågan att utnyttja den omgivande luftens energi på ett optimalt sätt. Detta gör inte bara ditt hem mer energieffektivt utan minskar också din långsiktiga energiförbrukning avsevärt.

Högsta årsverkningsgrad (SCOP) – 4,9:

CTC EcoAir 600M har en imponerande årsverkningsgrad på 4,9 i SCOP (Seasonal Coefficient of Performance). Detta betyder att för varje enhet elenergi som förbrukas, genererar värmepumpen 4,9 enheter värmeenergi. Detta resultat placerar CTC EcoAir 600M i toppen på effektivitetsskalan och garanterar hög besparing och prestanda.

Låg ljudnivå för högsta komfort:

En annan anmärkningsvärd egenskap hos CTC EcoAir 600M är den extremt låga ljudnivån. Detta gör inte bara värmepumpen idealisk för bostäder utan bidrar också till en tyst och bekväm miljö. Du kan njuta av effektiv uppvärmning utan att offra lugn och ro i ditt hem.

Mer information om CTC EcoAir 600M:

Optimal anpassning för energi- och effektbehov:

En av de främsta fördelarna med CTC EcoAir 600M är förmågan att anpassa sig automatiskt till fastighetens effektbehov under året. Med tre olika storlekar att välja mellan kan du vara säker på att få en luft-vattenvärmepump som passar perfekt för ditt hus. Oavsett om det är en villa, en fastighet eller en mindre industrifastighet, strävar CTC EcoAir 600M alltid efter att ge maximal besparing genom att öka effekten vid högt behov och minska den vid lägre varvtal.

Miljövänlig och enkel installation:

CTC EcoAir 600M är designad för att dra nytta av den miljövänliga energin i luften utan att kräva borrhål eller slingor i marken. Detta gör installationen enkel och minimerar påverkan på din fastighet. Genom att överföra luftens energi till värme och varmvatten blir CTC EcoAir 600M ett hållbart val för den miljömedvetna fastighetsägaren.

Automatisk avfrostning och kondensvattentråg:

En avancerad funktion hos CTC EcoAir 600M är den automatiska avfrostningen. Detta ger inte bara mer värme och effekt utan ökar också livslängden på värmepumpen. Dessutom kommer kondensvattentråget med inbyggd värmare som standard, vilket säkerställer optimal prestanda även under kalla förhållanden.

CTC Trygghet:

CTC EcoAir 600M levereras med tre års fabriksgaranti och upp till 16-års trygghetsförsäkring som täcker hela värmepumpsanläggningen. Detta understryker tillverkarens förtroende för produktens pålitlighet och prestanda.

EnergyFlex för framtidens uppvärmning:

CTC EcoAir 600M-serien är förberedd för framtiden genom EnergyFlex, vilket möjliggör enkel integration av solvärme, vattenmantlad kamin eller befintlig panna. Det ger användaren flera möjligheter för smart och miljövänlig uppvärmning och kan även anslutas till en pool för att njuta av värmen även på sommaren.

Problem med CTC EcoAir 600M?

Frågetecken kring ljudnivå:

Även om de flesta av våra kunder säger att CTC EcoAir 600M är mycket tystlåten finns det fortfarande vissa som upplever viss ljudstörning, och det är en faktor att beakta, särskilt för känsliga omgivningar. 

Vi på Varmitek anser att ljudnivån är en av de bättre på marknaden. Under riktigt kalla nätter och dagar finns det en risk att CTC EcoAir 600M-serien får arbeta hårt, vilket kan medföra en något högre ljudnivå. Men oftast har användarna sina fönster stängda under dessa kalla perioder och märker inte av ljudet. 

Kombinera CTC EcoAir 600M med EcoZenith i360 eller i555 Pro:

För att säkerställa optimal prestanda när du installerar CTC EcoAir 600M, bör du alltid kombinera den med någon av CTC:s inomhusmoduler eller styrmoduler. Vår rekommendation för effektiv styrning och tillförlitlig varmvattenförsörjning är CTC EcoZenith i360. Den användarvänliga pekskärmen i färg på alla inomhusmodulerna gör det enkelt för dig att finjustera värme och varmvatten efter dina behov.

CTC EcoZenith i360 är utrustad med en högeffektiv varmvattenberedning, vilket möjliggör produktion av över 300 liter varmvatten för att täcka ditt dagliga behov. För de som har ett extra stort varmvattenbehov finns möjligheten att ansluta CTC EcoAir 622M till den mångsidiga CTC EcoZenith i555 Pro. Den imponerande varmvattenkapaciteten på över 600 liter gör den till ett idealiskt val för hushåll med höga krav på varmvattenförsörjning. Med denna kombination får du en pålitlig och effektiv lösning för både uppvärmning och varmvatten i ditt hem.

Vill du ha en offert på CTC EcoAir 600M?

Är du ute efter en CTC EcoAir 600M  inklusive installation i Skåne? Då kan vi på Varmitek ta fram en offert och eventuellt komma ut på ett förberedande besök om det behövs. Klicka på boka platsbesök och fyll i formuläret så återkommer våra experter till dig. 

Kontaktinformation

Telefon: 042-12 52 00
Mejl: info@varmitek.se

Telefontider:

09:00 – 16:00 (Helgfri vardag)

Firmainformation

Varmitek Energisystem AB
Org. nr: 556389-1042

Fler kategorier

Här nedan hittar du fler inläggskategorier:

Senaste nyheter

Här nedan kan du se våra senaste nyheter.

Boka ett platsbesök

Boka ett kostnadsfritt platsbesök med en energiexpert. Då genomför vi en helt oberoende byggnadsöversikt och tar fram rätt lösning utifrån dina behov. Du kan även ringa oss nu direkt på 042-125200 om du har frågor eller funderingar.

Vad våra kunder säger:

Våra Kundlöften:

Nöjd-Kundgaranti

Vi är besatta av kundnöjdhet. Därför har vi, tillsammans med våra kunder, tagit fram en checklista som vi levererar på till 100%.

En Wow-upplevelse

Vi sköter projektet från start till mål. Med oss får du en kundresa utan frågetecken där vi levererar på vårt löfte och överträffar förväntningar.

Trygghet i alla led

Vi är en certifierad installatör som enbart arbetar med kvalitativa produkter, trygga garantier och alltid är där med service & support.

Vi är medlemmar i:

Branschorganisationen för tillverkare, importörer, samt serviceföretag inom frys-, kyl- och värmepumpbranschen. 

Vi är medlemmar i:

Svensk Solenergi är en branschförening med cirka 400 medlemsföretag. Tillsammans representerar vi den svenska solenergibranschen.

Vi är certifierade av Incert:

Installations Certifiering i Stockholm AB (INCERT) bedriver verksamhet omfattande certifiering av personer och företag verksamma inom installationsområdet i bygg- och anläggningsbranschen.

Relaterade nyheter

Detta står vi för!

Trygg support

Vi strävar efter att erbjuda snabb och pålitlig hjälp när du behöver det som mest.

Service & underhåll

Vi erbjuder alltid service och underhåll, vilket ger dig trygghet och komfort genom åren.

Inga dolda kostnader

Du kommer aldrig att överraskas av en räkning du inte förväntade dig.

Certifierade installatörer

Våra installatörer är kylcertifierade och säkerställer en professionell och pålitlig installation.

Välkända varumärken

Vi erbjuder endast välkända varumärken för att säkerställa hög kvalitet och effektivitet.

Trygga garantier

Vår dedikation till kvalitet och pålitlighet sträcker sig även till våra garantier.

Kunden först, alltid

Vi strävar efter att överträffa dina förväntningar genom exceptionell personlig service.

Nöjd-kundgaranti

Vi har, tillsammans med våra kunder, tagit fram en checklista som vi levererar på till 100%.

35 års erfarenhet och 1000-tals nöjda kunder

När vi startade år 1989 tillverkade vi egna bergvärmepumpar under vårt egna varumärke, Varmitek. Idag är vi en erkänd oberoende installatör och leverantör av klimatsmarta värmepumpar! Under alla år har vi hjälpt 1000-tals kunder att effektivsera sina uppvärmningskostnader.

Vi är på ständig jakt efter duktiga och erfarna medarbetare!

Vår passion är att leverera kvalitativa energilösningar som inte bara fungerar, utan också överträffar förväntningarna. För att göra detta behöver vi ett engagerat team som brinner för miljö, energi och att skapa en ”wow-upplevelse”.

solen med helheten i fokus