NYHET! NIBE F1355 är en intelligent och kraftfull inverterstyrd bergvärmepump. NIBE F1355 ger optimala besparingar då värmepumpen alltid har rätt prestanda och anpassar sig automatiskt efter fastighetens effektbehov året om. Med lång erfarenhet av effektreglerande bergvärmepumpar och ett av marknadens bredaste sortiment är NIBE en ledande aktör inom inverterteknik.

NIBE F1355 har en hög årsvärmefaktor och ett driftintervall på 4–28 kW (F1355-28) resp 6–43 kW (F1355-43). Med mindre än 5 ton CO2 -ekvivalent köldmediemängd per kylmodul har NIBE F1355 inget krav på årlig besiktning. Två kompressorer ger en väl anpassad effektreglering och hög driftsäkerhet, vilket gör NIBE F1355 perfekt för fastigheter med större uppvärmningsbehov.

Tack vare smart teknik ger produkten dig kontroll över energiförbrukningen och blir en viktig del av din uppkopplade vardag. Med ett effektivt styrsystem regleras inomhusklimatet automatiskt för maximal komfort, samtidigt som du gör naturen en tjänst.

Läs mer om NIBE F1355

Platsbesök

Offert

Installation

NIBE Uplink
Med NIBE Uplink och internet får du en snabb överblick och aktuell status på värmen och värmepumpen i din fastighet. Du får ett överskådligt och bra underlag där du kan följa och styra värmen och varmvattenkomforten. Vid en eventuell driftstörning får du dessutom ett larm direkt i mejlen, vilket ger möjlighet till snabba motåtgärder. Med NIBE Uplink kan du styra komforten i din fastighet – var du vill och när du vill. Det kallar vi NIBE frihet.

NIBE Smart Price Adaption
Med Smart Price Adaption får värmepumpen information om det kommande dygnets elpriser för att sedan anpassa driften efter dessa. Funktionen bygger på information om det kommande dygnets timelpriser från elbörsen NordPool Spot. Priserna i kombination med förväntade värme- och varmvattenbehov styr sedan automatiskt värmepumpen. Detta i syfte att minska energikostnaden och som på sikt bidrar till en mindre miljöpåverkan.

Dubbla kompressorer
Dubbla kompressorer ger bättre effektreglering, längre driftintervall, mindre slitage och större driftsäkerhet.

Inverterstyrd kompressor
Värmepumpen har en inverterstyrd kompressor som på ett optimalt och ekonomiskt sätt anpassar sig automatiskt efter ditt hus och förser din anläggning med förnyelsebar energi.

Utökade funktioner
Värmepumpen kan med hjälp av vårt stora tillbehörssortiment erbjuda en mängd olika funktioner för uppvärmning, kyla, ventilation och solelsproduktion.

TOPPRESTERANDE
Ny inverterstyrd bergvärmepump med effektområdena 4-28 kW och 6-43 kW, för minimal driftskostnad och optimal årsvärmefaktor.

DRIFTSÄKER
Dubbla kompressorer och inverterteknik ger bättre effektreglering, längre driftintervall, mindre slitage och större driftsäkerhet.

DISTANSSTYRNING
Smart teknik med användarvänlig styrning för en optimal distanskontroll.

Höjd (mm): 1800
Bredd (mm): 600
Djup (mm): 620
Nettovikt (kg): 335
Köldmediemängd, CO² ekvivalent (ton): 3,90 / 3,55
Köldmediemängd, R407C (kg): 2,2/2,0
Effektivitetsklass: A+++

NIBE F1355 28kW
NIBE F1355 43kW

Fler Bergvärmepumpar

Alla våra produkter tar ett avstamp i miljöeffektivisering. Produkterna har hög kvalitet och säker drift för många år framöver.

NIBE F1345

NIBE F1345, kraftfull och flexibel bergvärmepump, i effekterna 24, 30, 40 och 60 kW.

CTC GSi 600

En ny snygg, smart och snål serie varvtalsstyrda bergvärmepumpar

NIBE S1255

NIBE S1255, en inverterstyrd värmepump med integrerad varmvattenberedare.

Enkelt. Förnybart. Effektivt.

Det ska vara enkelt att välja förnybart, därför sköter vi allt från start till mål. Vi erbjuder nyckelfärdiga anläggningar av högsta kvalitet och arbetar enbart med noga utvalda samarbetspartners på en lokal marknad.

PlatsbesökRing oss