NIBE F2120 är en inverterstyrd luft/vatten-värmepump och ett verkligt genombrott när det gäller effektivitet. Med en årsvärmefaktor som överstiger 5,0* levererar värmepumpen mer än fem gånger så mycket värme per år jämfört med en elkassett med samma energiförbrukning. NIBE F2120 ger optimala besparingar då värmepumpen automatiskt anpassar sig efter hemmets effektbehov året om.

NIBE F2120 har ett klassledande arbetsområde och ger en framledningstemperatur på upp till 65 °C. Vid en utomhustemperatur på ner till -25 °C levereras fortfarande upp till 63 °C, samtidigt som ljudnivån hålls nere på ett minimum. NIBE F2120 har trefasanslutning vilket förenklar elinstallationen.

Tack vare smart teknik ger produkten dig kontroll över din energiförbrukning och blir en viktig del av ditt uppkopplade hem. Med ett effektivt styrsystem regleras inomhusklimatet automatiskt för maximal komfort, samtidigt som du gör naturen en tjänst.

*NIBE F2120 har SCOP > 5.0 (Average climate, Low temperature) och SCOP 4.3 (Colder climate, Low temperature) enligt Europeisk Norm, EN 14825:2013, d.v.s gällande standard för bestämning av referens årsverkningsgrad, SCOP. Gäller F2120-16 och -20.

Läs mer om NIBE F2120

Platsbesök

Offert

Installation

Inverterstyrd kompressor
Värmepumpen har en inverterstyrd kompressor som på ett optimalt och ekonomiskt sätt anpassar sig automatiskt efter ditt hus och förser din anläggning med förnyelsebar energi.

NIBE Uplink
Med NIBE Uplink och internet får du en snabb överblick och aktuell status på värmen och värmepumpen i din fastighet. Du får ett överskådligt och bra underlag där du kan följa och styra värmen och varmvattenkomforten. Vid en eventuell driftstörning får du dessutom ett larm direkt i mejlen, vilket ger möjlighet till snabba motåtgärder. Med NIBE Uplink kan du styra komforten i din fastighet – var du vill och när du vill. Det kallar vi NIBE frihet.

NIBE Smart Price Adaption
Med Smart Price Adaption får värmepumpen information om det kommande dygnets elpriser för att sedan anpassa driften efter dessa. Funktionen bygger på information om det kommande dygnets timelpriser från elbörsen NordPool Spot. Priserna i kombination med förväntade värme- och varmvattenbehov styr sedan automatiskt värmepumpen. Detta i syfte att minska energikostnaden och som på sikt bidrar till en mindre miljöpåverkan.

GENOMBROTT I EFFEKTIVITET
Med en årsvärmefaktor på mer än 5,0.

KLASSLEDANDE ARBETSOMRÅDE
Upp till 65 °C framledningstemperatur och 63 °C vid –25 °C utomhustemperatur.

MINIMAL LJUDNIVÅ
Även vid full effekt.

Höjd (mm): 1165
Bredd (mm): 1280
Djup (mm): 612
Nettovikt (kg): 183
Köldmediemängd, CO² ekvivalent (ton): 6,26
Köldmediemängd, R410A (kg): 3
Effektivitetsklass: A+++

NIBE F2120 8kW (1-fas)
NIBE F2120 8kW
NIBE F2120 12kW
NIBE F2120 16kW
NIBE F2120 20kW

Fler Luft-vattenvärmepumpar

Alla våra produkter tar ett avstamp i miljöeffektivisering. Produkterna har hög kvalitet och säker drift för många år framöver.

NIBE F2040

NIBE F2040 är en intelligent och kompakt inverterstyrd luft/vatten-värmepump.

CTC EcoAir 400M

CTC EcoAir 400M är en serie högeffektiva varvtalsstyrda luft/vattenvärmepumpar.

CTC EcoAir 600M

CTC EcoAir 600M är en serie högeffektiva varvtalsstyrda luft/vattenvärmepumpar.

Enkelt. Förnybart. Effektivt.

Det ska vara enkelt att välja förnybart, därför sköter vi allt från start till mål. Vi erbjuder nyckelfärdiga anläggningar av högsta kvalitet och arbetar enbart med noga utvalda samarbetspartners på en lokal marknad.

PlatsbesökRing oss